Sveikas! (l)
Man ir apnicis ēst neveselīgi! Man ir apnikuši taukainie ēdieni, fast food, u.c.
Es gribu ēst veselīgi!
Tikai nezinu daudz veselīgās receptes. :)
Dažas sameklēju internetā, bet iedomājos, ka varbūt jums ir kāda iecienīta veselīga recepte, varbūt pat vairākas? Tad būtu forši, ja iemestu šajā diskusijā un tad, nu, es katru dienu izmēģināšu pa vienai. :)
Šovakar ēdu griķus ar kefīru :-D
sākumā tev ir jāsaprot, kas vispār ir vārds veselīgi.
...
tas saldais krējums, kas tev ir divās receptēs....tas nav veselīgi!
Man šķiet,ka būtu jau laiks saprast,ka ne speciālisti,ne arī "parastie mirstīgie" nav nonākuši pie kopīga slēdziena ,kas definētu- "Veselīgs ēdiens",gluži tāpat kā vārdu "Mīlestība". Tavā uztverē veselīgi ir skaitīt kalorijas un nepārsniegt tās. Viņai šķiet veselīgs ēdiens,kas ir bez stereotipu produktiem-majonēzes,sviesta,baltajiem miltiem u.c, kādai citai veselīgi šķiet ēst visu ko "prasa" organisms! Diskusija par veselīgajām pusdienām- liec Savu maltīti. Ja patīk,iedvesmojies no citām;-)
Nezinu vai pavisam veselīgi, jo salātos ir arī pavisam nedaudz tuncis eļļā. ;-)
Kāds no uztura speciālistiem varētu iekomentēt šīs maltītes veselīgumu... :-D
(Sastāvā ir vesels avokado, nedaudz rukolas lapu, trīs lielās Cosberg salātu lapas, olīveļļa, pipari, tumšie ķiršu tomāti un minētais tuncis. A krūzē - paniņas) :-D
Diētiski un veselīgi nav viens un tas pats. Veselīgi produkti var saturēt daudz kalorijas, bet tas tos nepadara neveselīgus. Ja veselīga ēdiena pamatdoma ir sabalansēt ēdienkarti un uzņemt nepieciešamās vielas, needot visādus draņķus , tad diētiska ēdiena funkcija būtu palīdzēt zaudēt svaru, manuprāt... Bet te laikam tā robeža ir nojukusi :D Avokado ir labs, bet, ja to izmanto diētisku ēdienu pagatavošana, tad tas noteikti jāliek mazāk (jo satur gana daudz kaloriju - aptuveni 160/170 uz simts gramiem) nekā vienkārši veselīga ēdiena pagatavošanā (t)