Esmu apjukusi.

Reitings 1513
Reģ: 08.01.2015
Sveikas. Tā nu ir sanācis, ka gaidu bērniņu. Man ir tikai 5. nedēļa. Problēma ar darba vietu. Darba vietā man ir jācilā smagumi, jālokās un ļoti daudz saskarsmes ar ķīmiju. Protams, uztraucoties par sava gaidāmā bērniņa veselību, strādāt es neturpināšu. Bet Mana ginekoloģe man slimības lapu izrkastīt nedrīkstot vairāk kā uz mēnesi. Darba vieta nevarot iedot citu darbu, kur nav saskaršanās ar ķīmijām un visa iepriekš pieminētā. Ko tad man tagad darīt? Iet projām no darba, jo esmu grūtniece?(s) Es tomēr esmu gaidībās, naudu iesākumam vajadzēs pavairāk. Bērna tēvs,protams, var mūs abus uzturēt ar savu algu, bet tomēr, man nešķiet, ka dēļ grūtniecības man būtu jāpamet darbs, ka kaut kas ir jādomā.. Protams, ja risinājumu neatradīšu , esmu par labu bērniņam un eju prom no darba.

Vēl, es lasīju par maternitātes tiesībām. Vai es tādas varu nokārtot? Vai arī tās ir kādiem izņēmumiem?
Paldies. Gaidīšu jūsu ieteikumus un ceru sapratāt mani.
19.01.2015 18:34 |

Reitings 1513
Bet nu es līdz 6. mēn. nostrādāju ātrajā palīdzībā, cilāju pacientus, aparatūru, kontaktēju ar slimiem cilvēkiem, elpoju dez. līdzekļus un strādāju 16,17h dienā. Bērns aug vesels un nekādu problēmu nav bijis

Ne visiem cilvēkiem viss norit vienādi.
Man ir vēl pietam divragu dzemde, kur jābūt mierīgākam režīmam. Tā vismaz ārste saka.
19.01.2015 19:02 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ja arī aiziesi no darba, nebūs tā, ka neko nesaņemsi par nostrādāto laiku. Kad rēķinās bērna kopšanas pabalstu, ierēķinās arī nostrādātos mēnešus (neatceros tikai kādā laika periodā). Rezultātā, pat, ja nenostrādāsi līdz dekrētam, tāpat pabalsts būs lielāks, nekā vispār, ja būtu bez darba.
19.01.2015 19:09 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
ā, vēl paskaties tajā pabalstu kalkulatorā, varbūt jums ar bērna tēvu ir tik atšķirīgi ienākumi, ka izdevīgāk viņam paņemt uz sevi pabalstu, nekā tev pat ja nostrādāsi visu laiku. Tas arī ir viens no iespējamiem scenārijiem.
19.01.2015 19:22 |

Reitings 1513
Es ļoti interesējos par to maternitātes pabalstu. Tik nesaprotu, vai man ir iespējams to dabūt, ja esmu strādājoša persona. Un varbūt tiešām labāk tēvs viņu var saņemt, jo viņam ir daudz lielāka alga kā man.
20.01.2015 12:58 |

10 gadi
Reitings 1280
Reģ: 21.08.2012
Dantessa, tēvs nevar paņemt maternitātes pabalstu - tāpēc to sauc par maternitātes pabalstu! To saņem strādājoša māte, pabalstu izmaksā tad, kad māte iet dekrētā - 70 dienas pirms noliktā dzemdību datuma. Otru pusi izmaksā pēc mazuļa dzimšanas. Uz tēvu var kārtot vecāku pabalstu, bet to kārto tikai tad, kad beidzies pēcdzemdību atvaļinājums.
31.01.2015 20:30 |

10 gadi
Reitings 1280
Reģ: 21.08.2012
Un pabalsts tev būs mazs, ja esi strādājusi pagaidām tikai 3 mēnešus, jo viņi pabalstu aprēķinās par 12 mēn., neskaitot iekšā aprēķinā pēdējos divus mēnešus pirms došanās dekrētā. Tad izrēķini, cik sanāk tavas sociālās iemaksas pear periodu, dalot ar 12 mēnešiem.
31.01.2015 20:33 |

10 gadi
Reitings 892
Reģ: 28.11.2010
Par cik Tev pārbaudes laiks ir beidzies, un ir pieteicies mazais, saņemies un pieprasi savas tiesības, Tevi pat atlaist nevar. Vnk pastāvi uz savu. Izturi līdz dekrētam, pēc tam jau Tevi kkā atlaidīs. Cīnies meitene ;)
31.01.2015 20:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits