Pārēšanās/kompulsīvās ēšanas Atbalsta grupiņa.

Reitings 49
Reģ: 18.09.2014
Skatos te ir tievējam atbalsta grupiņa ,tāpēc iedomājos ,ka gan jau daudzas nomāc tādi pati problēma ,kā mani -ēšana bezjēgā ,pārēšanās ,emocionālā ēšana.
Gari nerakstīšu ,jo rīt agrais rīts un galva vairs tik labi nestrādā.
Bet ideja tāda.
Atbalstam ,motivējam -dodam padomus un vispār cīnāmies kopā (l)
Aiziet.
Mans bēdu stāsts.
Ar Ēdienu vienmēr bijušas mīlestības un naida pilnas attiecības ,bet pēdējā laikā aizvien biežāk sanāk apēst par daudz . Darbā bieži domāju -ai uzēdīšu vairāk ,lai vēlāk negribas ,no rītiem nav apetītes ,bet ēdu ,jo domāju ,,brokastis taču svarīgas ,kā nu es bez tām''.. šodien vakarā gribēju apēst dažus cepumus ,bet izvērtās par paciņu cepumu +lielo šokolādi un vairākām tējas krūzēm ,jūtos ,kā sivēns uz nokaušanu :-/..Protams ,ka pārēšanās iemesli ir dažādi ,arī psiholoģiski . Savus psiholoģiskos iemeslus pati zinu ,cenšos bēdas aizpildīt ar ēdienu un jā itkā pats zini ,bet vienalga turpini pārēsties + agrāk mājas ir bijis tā ,ka nav ko ēst (diemžēl ) un tagad kaut kāda instinkta rezultātā sanāk -ēd kamēr ir ,bet smadzenēm jau nepielec ,ka visu laiku būs :-|:-D ..
Varētu rakstīt un rakstīt par to ..
Šī diskusija ir viens no pēdējiem salmiņiem ,ļoti ceru ,ka redzot ,ka tur ārā :-D neesmu vienīgā tāda cīnīties ar to būs vieglāk -kā saka kopā plecu pie pleca :-).
Mērķis . Rīt apēst kaut ko vieglāku .. no rīta izdzert zaļo tēju (ne jau tāpēc,lai sodītu sevi ,bet tādēļ ,ka tā visa šmuce nebūs pārstrādājusies) ,klausīt savām sajūtām -neapēst par daudz un 2h pirms gulēt iešanas neēst..
Kā ar Jums?
Rakstāt ,ko ēdāt -kā jutāties ,kādi mērķi un vai izdevās :)
P.S. viesiem tiem ,kas pilni ar naidu un sak -redz tādiem jāiet pie psihologa vai vel nez ko . Zinu ,bet ko viņš jaunu pateiks -apēd emocijas?Centies domas novērst no ēdiena?
Mani vairāk iedvesmo apkārtējie cilvēki un tas ,ka zinu ,ka necīnos ar šo problēmu vienatnē.
18.01.2015 00:18 |

Reitings 49
Tendresse
Paldies .
Kaut kas trūkst pa visam noteikti ,jo tā pārēsties nav normāli.
18.01.2015 17:35 |

Reitings 95
Reģ: 27.05.2014
Man aizliegtā viela ir saldumi - varētu ēst & ēst. Pat ar pārbāztu vēderu acis vēl žēli skatīsies uz labumiem, kuri vēl nav likvidēti :D
Varu turēties, bet no ķēdes sanāk norauties. Vienīgais, kā vēl ar to puslīdz cīnos - aizliedzu sev iet uz veikalu, ja nevajag tiešām kaut ko :D Savādāk konfektes/cepumi/šokolāde veikalā zaigo kā tādi dārgumi. Pat nezinot veikala iekārtojumu, jau zinu, kur ir saldumi. Riktīgs "ņuhs" :D
Esmu slaida un viss pa proporcijām, bet no tādas cukura uzņemšanas parādās problēmzona - sāni - tiklīdz redzu, ka nu ir vizuāli nejēdzīga situācija, tad piegriežu skābekli saldumiem :D Līdz atkal ieeju sliedēs un sākas ķēdes reakcija par jaunu. Un sevi graužu par to, ka ēdu, un par to, kā izskatīšos.

Pareizi jau teica - ēd, baudi & grauz sevi par liekajiem centimetriem VAI žēli skaties uz ēdienu, bet baudkāri pēti apkārtmēru rezultātus.
Bet tai brīdī, kad slūžas vaļā - nekāds izskats prātā nebūs. Atkarība? Laikam jau manā galvā nav STOP mehānisma :D

Pēdējais līdzeklis cīņai ar nosaukumu "ēd,ēd,ēd" - ir uztaisīt kārtīgu salātbļodu (gurķi, tomāti,paprika + viss pēc gaumes) - gan veselīgi, gan mazkalorīgi. Zero kolu ņemu kā palīglīdzekli, lai izvairītos no blaknēm un krišanas atpakaļ purvā :D
18.01.2015 17:57 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Pārbaudīta vērtība-aizpildīts laiks.Pat mājās cenšos nesēdēt,bet kaut vai tīrīt māju,jo ja visu dienu sēžu mājās,aiz nekā nedarīšanas virinu ledusskapi.Kaut vai iet ārā staigāties.Man to pašu arī treneris teica.Tāpat piekrītu par labajiem ogļhidrātiem un pats svarīgākais-risināt šo (psiholoģiski).Citi no stresa ēd,citi smēķē,citi dzer...Jāmeklē cēlonis un jārisina.Viegli nav nevienam,bet pirmais un galvenais ir pateikt,ka jā "es no stresa ēdu".Tas ir labs sākums :)
18.01.2015 18:06 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
GrayWolf - nu ja jau neiet labumā, tad es nesaskatu milzīgu problēmu, cik nu vienīgi to, tā apziņa, ka ēd neveselīgi, bet tā...ja nav problēmas ar svaru, es nesatrauktos. Es būtu laimīga, ja man tā būtu :D
ne velti ir tas teiciens - domājat sievietes lielākā vēlēšanās ir satikt princi baltā zirgā? nēēēēē, viņas vēlēšanās ir ēst ko vien grib, un nepalikt resnai ;)
18.01.2015 18:07 |

Reitings 49
Arielle.

Tieši tas arī demotivē ,bet pēc tam izēšanās reizēm nav enerģijas ,piepūties puncis + eju uz zāli , bet dēļ savām rīšanas lēkmēm ,rezultāti nav tādi ,kā gribētos :(
18.01.2015 18:37 |

Reitings 33
Reģ: 30.09.2014
Jā..pazīstama tēma..
Esmu no tiem, kas nevar diendienā ēst visu pēc kārtas, būs liekie kg, bet nekad ar to nebija nekādu problēmu, bija dienas, kad mazāk ēdu un dienas, kad pieēdos, par to pat nedomāju, ēdu gan veselīgo, gan neveselīgo,bija skola,tad bērns un tml, līdz pagājušo vasar sāku arvien biežāk pierīties, pat nezinu kapēc..kā atbraucu uz Latviju, tā tik visādus saldumus utt stūķēju mutē, jo LV viss liekas tik garšīgs...
Tad es sāku saprast, ka viss, pietiek, beidzot jāuzsāk veselīgs dzīvesveids pa nopietno, jo sen jau tāda doma man bija, daudz interesējos par uzturu, to ietekmi, jāsāk vairāk sportot, iemācījos skriet un tml..
Bet rudenī norāvos, šoreiz gan bija traki, ēdu tā, ka nevar pakustēties, saldumus vispār varu tiiiiik daudz noēst.. pēc tam slikta pašsajūta, nav sāta sajūtas vairs, vainas apziņa un tā uz apli un viss pārējais kā šeit meitenes raksta, skriet ar jau bija grūti, jo organisms ar visu saķīmoto paiku sabāzts un trūka spēka un enerģijas.
Nu un nāca Jaunais gads un šoreiz es tiešām stingri apņēmos, jo tas jau tiešām bija pāri visam, to pat nevar tā izstāstīt.
Cenšos, atsāku skriet, ēdu veselīgi, joprojām lasu par veselīgu dzīvesveidu un uzturu, uzzinu jaunas, garšīgas un veselīgas receptes, lasu arī iedvesmojošus stāstus, pieredzi. Reizi nedēļā, parasti sestdienās, atļauju sev kaut ko garšīgu un tiešām arī to izbaudu, piemēram, tumšo šokolādi vai arī pati uztaisu kādas veselīgas konfektes vai tml. Protams, nav viegli, jo kā iesāk, tā gribas visu noēst un atkal pierīties, bet nu jau man sāk atgriezties sāta sajūta, lai gan ir reizes, kad gribas to un šito, bet turos :)
Rakstu plānotājā, ko esmu ēdusi, ko pirkšu, ja ieraugu labu recepti, rakstu arī motivējošas atziņas/citātus, ko bieži pārlasu vai galvā atkārtoju ik reizi, kad varētu norauties vai neiet skriet :D
Pamazām jau paliek vieglāk, enerģias paliek vairāk, viegluma sajūta, tagad pēdējo reizi jau varēju daudz ilgāku laiku noskriet, pati nobrīnījos, tas arī ir motivējoši. Reizi nedēļā ieturu atslodzes dienu.
Man ir mērķis pamazām panākt, lai tas viss būtu pašsaprotami uz mūžu, kā dzīvesveids, lai nav katru dienu jāpiedomā ko ēst, ko nē, bet vnk veselīgi ēst, pasportot. Gribu beidzot sajust to pilnīgo viegluma sajūtu, enerģiju, kad organisms beidzot kā saka attīrījies :D Un vispār būt brīvai no tā ēšanas apļa, mūžīgi sliktās sajūtas, negribu sačakarēt vielmaiņu, šādā veidā paziņa ieguva cukura diabētu.
Nu jau arī draugam (jo viņš jau turpina ēst visu, tas arī ir grūti), bērnam taisu vienkāršākus ēdienus, negribu, lai mazajam jau no mazotnes tiek visi draņķi.

Turies, ļoti ceru, ka Tev izdosies :) Nav viegli, kad atmetu smēķēšanu, arī pagāja laiciņš, kamēr organisms vairs nepieprasīja nikotīnu, tāpat ar šito pārēšanos!
18.01.2015 19:36 |

Reitings 33
Ui, baigi gari sanāca :D
18.01.2015 19:37 |

Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
Pamēģini ēst kaila pie spoguļa :-) dzirdēju, ka anoreksiķes tā dara, lai mazāk apēstu..
18.01.2015 19:41 |

Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
:-D
18.01.2015 19:41 |

Reitings 109
Reģ: 29.09.2013
SoHappy
Lasot tevis rakstīto pilnīgi gribējās iedot tev lielu apskāvienu -apmēram mans mērķis un situācija.
Par uzturu ,kā jau rakstīju -par uzturu zinu daudz,bet bieži sanāk vienkārši norauties.
Man ar skriešanu atkal ir tā ,ka pēc ēšanas dienām ( ja tās tā var nosaukt) gāju ,kā traka skriet -varēju līdz pat 2h noskriet ,bet tagad vienkārši nav spēka tam. Ah un tā viegluma sajūta -tā ir superīgākā sajūta pasaulē ,tajās dienas tik labs garastāvoklis un gribas kalnus gāzt.
Vienu brīdi jau biju uz pareizā ceļa . Varēju plauktiņā paskatīties uz šokolādi un bija tāds -PFF ,es nemaz negribu ,varēju pusceļā nolikt ēdienu malā ,jo vienkārši negribējās . A tagad dēļ kreņķiem atkal viss ir sācies no gala ,bet no tā ēdiena vieglāk nepaliek :( ,apburtais loks visu laiku.

Paldies meitenes par komentāriem ,tiešām vieglāk paliek. Par to izrunāties realājā dzīvē nav īsti ar ko ,jo neviens nesaprot -atbilde vienkārši parasti ir - beidz ēst . bet tas nav tik viegli. Vēl ja otra cilvēka attieksme ir negatīva nevis padomus sniedzoša,tad vispār..
eh.
18.01.2015 20:30 |

Reitings 109
Tendresse
Tas jau bišķi par traku ,tā jau beigās sākšu badu ciest :D
18.01.2015 20:31 |

Reitings 109
ui ,no vecā profila iegāju :D ,bet anyway GrayWolf un lelaura ir viens un tas pats .
18.01.2015 20:32 |

Reitings 388
Reģ: 05.12.2013
Pamēģini ēst kaila pie spoguļa dzirdēju, ka anoreksiķes tā dara, lai mazāk apēstu..

Vai tad tas ir normāli? :-D Nevajag citiem ieteikt tādas lietas! Un ja nu cilvēks tā darot arī kļūst par anoreksiķi vai iedzīvojas kādos citos ēšanas traucējumos... (t) Arī tā notiek!
18.01.2015 20:52 |

Reitings 33
lelaura

Tas ir labi, ka zini iemeslu, es gan nevaru atrast nopietnu iemeslu kāpēc man tas vispār sākās, pēc tam gan, jā, bija emocionāli- vainas apziņa par kārtējo noraušanos un tā atkal no gala.
Grūti izkļūt no tā apburtā loka, bet šoreiz es stingri apņēmos un saprotu, ka nevar taču tā VISU SAVU MŪŽU dzīvot, būt kaut kāda sasodīta ēdiena, īpaši jau saldumu, varā , negribu visu laiku sākt visu no gala (t) Tā taču var galu galā traks palikt :D
Un kas tā par dzīvi beigās, ja visu laiku jāmokas kaut kāda ēdiena dēļ, beidzot taču jāsāk cita dzīve-to es visu laiku paturu prātā, ja atkal gribas norauties..
Un vēl tā nespēka un sliktā pašsajūta, slinkums, kad negribas neko darīt, iet strādāt, jo esi vnk pārēdies :-/ un vasarā, cik stulba sajūta, kad piepūties vēders un ja vēl esi peldkostīmā :D
Patreiz visvairāk mani motivē tā viegluma sajūta, enerģija, jūtos daudz, daudz možāka:)

Traki, bet atmest smēķēšanu man bija daudz vieglāk nekā izkļūt no tā loka :D
19.01.2015 00:25 |

Reitings 33
Un ir forši, kad sāc just ēdienu īstās garšas :)
nekad nebiju domājusi, ka, piemēram, ķirbis var būt tik garšīgs un man viņš pat garšos :D
Cenšos arī ilgi nesēdēt uz vietas, tas gan liek biežāk virināt ledusskapi :-/
19.01.2015 00:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits