Pārēšanās/kompulsīvās ēšanas Atbalsta grupiņa.

Reitings 49
Reģ: 18.09.2014
Skatos te ir tievējam atbalsta grupiņa ,tāpēc iedomājos ,ka gan jau daudzas nomāc tādi pati problēma ,kā mani -ēšana bezjēgā ,pārēšanās ,emocionālā ēšana.
Gari nerakstīšu ,jo rīt agrais rīts un galva vairs tik labi nestrādā.
Bet ideja tāda.
Atbalstam ,motivējam -dodam padomus un vispār cīnāmies kopā (l)
Aiziet.
Mans bēdu stāsts.
Ar Ēdienu vienmēr bijušas mīlestības un naida pilnas attiecības ,bet pēdējā laikā aizvien biežāk sanāk apēst par daudz . Darbā bieži domāju -ai uzēdīšu vairāk ,lai vēlāk negribas ,no rītiem nav apetītes ,bet ēdu ,jo domāju ,,brokastis taču svarīgas ,kā nu es bez tām''.. šodien vakarā gribēju apēst dažus cepumus ,bet izvērtās par paciņu cepumu +lielo šokolādi un vairākām tējas krūzēm ,jūtos ,kā sivēns uz nokaušanu :-/..Protams ,ka pārēšanās iemesli ir dažādi ,arī psiholoģiski . Savus psiholoģiskos iemeslus pati zinu ,cenšos bēdas aizpildīt ar ēdienu un jā itkā pats zini ,bet vienalga turpini pārēsties + agrāk mājas ir bijis tā ,ka nav ko ēst (diemžēl ) un tagad kaut kāda instinkta rezultātā sanāk -ēd kamēr ir ,bet smadzenēm jau nepielec ,ka visu laiku būs :-|:-D ..
Varētu rakstīt un rakstīt par to ..
Šī diskusija ir viens no pēdējiem salmiņiem ,ļoti ceru ,ka redzot ,ka tur ārā :-D neesmu vienīgā tāda cīnīties ar to būs vieglāk -kā saka kopā plecu pie pleca :-).
Mērķis . Rīt apēst kaut ko vieglāku .. no rīta izdzert zaļo tēju (ne jau tāpēc,lai sodītu sevi ,bet tādēļ ,ka tā visa šmuce nebūs pārstrādājusies) ,klausīt savām sajūtām -neapēst par daudz un 2h pirms gulēt iešanas neēst..
Kā ar Jums?
Rakstāt ,ko ēdāt -kā jutāties ,kādi mērķi un vai izdevās :)
P.S. viesiem tiem ,kas pilni ar naidu un sak -redz tādiem jāiet pie psihologa vai vel nez ko . Zinu ,bet ko viņš jaunu pateiks -apēd emocijas?Centies domas novērst no ēdiena?
Mani vairāk iedvesmo apkārtējie cilvēki un tas ,ka zinu ,ka necīnos ar šo problēmu vienatnē.
18.01.2015 00:18 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Atrodi desmit lietas (izņemot ēšanu), kas tev sagādā baudu. Dari ikdienā tās lietas, gūsti prieku. Tad stresa situācijā tavai ēšanai būs konkurence-10 citas lietas.
Ja šķiet, ka tev tas nav pa spēkam, meklē speciālista palīdzību.
18.01.2015 08:24 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Man arī šī problēma, ka ēdu ēšanas pēc, nevis tāpēc, ka būtu izsalkusi. Ja kaut mazākais stress vai uztraukumi, un tādi man ir gandrīz pastāvīgi, našķus (kūkas, maizītes, jogurtus, saldējumus, zefīrus...) varu apēst jebkurā daudzumā.
Dažus gadus atpakaļ mēģināju ar to cīnīties, diemžēl neveiksmīgi. Neēst varēju sevi piespiest, bet sekas tam bija tādas, ka kļuvu nenormāli nervoza, liekas vēl paris dienas un točno būtu kādu laikam nositusi... Tad labāk atsāku rīt, vienīgi cenšos pirkt tikai vienai dienai, nelielos daudzumos, ja nopirkšu domājot, ka priekš nedēļas, tāpat viss apēdīsies viena vakara laikā.
Saprotu, ka ēšanu varētu aizvietot ar citu patīkamu nodarbošanos, bet neredzu kādu.
18.01.2015 08:57 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Nikola
Katram cilvēkam ir jābūt kādiem hobijiem, interesēm. Ja to nav, rodas atkarības no ēšanas, dzeršanas, smēķēšanas, saldumiem, attiecībām, azartspēlēm u.
tml.
Hobiji var būt dažādi-dejošana, dziedāšana, mūzikas instrumentu spēlēšana, rokdarbi, sportošana, kultūras pasākumi, ceļošana, grāmatu lasīšana, fotografēšana, utt. Jābūt taču kaut kam, kas tev patīk. Ja tomēr nekas-padomā, vai visas te nosauktās lietas esi vismaz pamēģinājusi. Ļaujies, lai hobijs pārņem tevi savā varā. Turklāt katru no te nosauktām lietām var darīt arī ar ļoti ierobežotu budžetu.
18.01.2015 09:21 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Tie kas tam nav gaajusi cauri nesapratiis. Esmu ko taadu piedziivojusi 2x dziivee un ilgterminjaa. Uzedu 15 kg katru reizi, paraleli meginaju sportot, ieturet dietas utt, bet emocijas njem savu paarraakumu.... Manupraat, tas ir jaarstee psihologiski.

Man gan taa berniba nebija, bet zinu, ka ir mammas, kuras maziem berniem jau iemaaca apest stresu - nu neraudi beerninj, redz kur cepumins, neraudi beerninj, aped sokoladiti un tad mazais cilveecins iemaacs apest stresu un velak mocaas. :'-(
18.01.2015 09:25 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
teika_spolite Teorētiski, jā, ir tā kā saki. Bet praktiski ne jau vaina ir hobiju trūkumā dēļ tā, ka nekas neinteresētu, ne arī budžetā, bet gan laika trūkumā. Man no atnākšanas mājās līdz gulētiešanai ir 2, pašā labākajā gadījumā 3,5 stundas. Kāda tur dejošana vai sportošana? Pat grāmatas lasu tikai brīvdienās, darba dienās jau pie 3.lapas miegu ciet.
18.01.2015 09:38 |

Reitings 388
Reģ: 05.12.2013
Man bija tāda problēma, ka dažas dienas ēdu ''veselīgi'' un pēc tam vienkārši ''norāvos'' un saēdos visādus draņķus. Kādu dienu izdomāju, ka jāpaskaita kalorijas tam savam ''veselīgi'', un atklāju, ka tajās dienās uzņemu vien 1000 kcal. Bet likās, ka daudz vairāk! Tad nu vairs nebrīnījos, kāpēc pēc dažām ''veselīgajām'' dienām attapos ar lielo čipsu paku, šokolādes tāfelīti un kolu rokās. :D Un jā, šāds režīms ir izcils, lai nezaudētu svaru un tiktu pie liekajiem tauciņiem...
Šobrīd cenšos piedomāt un ēst gudri - ne tikai veselīgi, bet arī pietiekami daudz un ar organismam nepieciešamām vielām bagātu pārtiku. Sanāk līdz brīdim, kad cukura līmenis asinīs krītas un sākas ''gribu cepumu'' lēkmes (pēdējoreiz izturēju 2 dienas, uzcepu mājās cepumus, bet sapratu, ka nākmreiz vienkārši jāuzēd kāds auglis :D), bet vēl trakāk ir, kad pienāk kādi svētki (īpaši vairākas dienas pēc kārtas) - es nespēju apstāties, ja galds ir pilns ar gardām lietām... un vēl, ja ir kāds gards šampis... :/ Un, ja svētki ir mājās un ēdiens paliek pāri, tad ir pavisam traki - man noteikti viss ir jāapēd, jo ir žēl izmest ārā...
Arī man kādreiz bija spiedīgi apstākļi, kad nebija ko ēst + mamma vienmēr lika izēst VISU šķīvi, īpaši kafejnīcās, jo par to taču, redz, ir samaksāts... Un jā, arī es jau bērnībā iemācījos sevi mierināt ar končām...
18.01.2015 10:52 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Piekrītu par laika aizpildīšanu ar hobijiem. :)
18.01.2015 11:03 |

Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Man ir problema - nemitiga riishana, kad esmu darba... vnk visu laiku riju :D stradaju 12 stundas.. un 10 no vinam man visu laiku kustas mute jo gremoju kaut ko... 2x paedu pusdienas kartigas, bet pareja laika vnk edu augljus, saldumus utt.... vnk nevaru apstaties... it ka no vienas puses man tas netrauce, jo ir laba vielmainja un neuznjemu liekos kilogramus.. bet reizem vnk tracina, ka vsl ir jaed kaut kas... citreiz megjinu neko nepirkt lidzi uz darbu, bet tad vnk varu sakt darba pa sienam staigat un ir taaaads bads... savukart kad esmu majas brivdienaa - citreiz varu visu dienu neko neest un tad tikai vakarinjas apest piem galju ar salatiem.... varbut vnk tapec ka darbs man sedosh ofisaa, darit taa isti visu dienu nav ko un tad nu tik shtopeju ieksha ka kamis :D pedeja laika kungjis sak sapet... ... ai nezinu.. vnk noedu tik daudz naudu ari... vsmz kads taukuminjsh naktu klat, bet nee kaa esmu tieva taa esmu... nu kaut kaa taa... un jaa p.s. tagad ar edu shokoladi un jau sapnjoju par pusdienam....
18.01.2015 11:08 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
wee es nesaprotu, ko tur nesaprast :D tas ir paraistais mehānisms, piemēram - darbā superīgi gāja, atalgošu sevi ar kādu šampja glāzi vai kaut ko garšīgu, darbā vai kaut kur citur gāja slikti - bēdas centīšos mazināt ar vairāk šampi vai kādu citu alko (vai ēdienu). Neatkarīgi no tā, kas tiek lietots - mehānisms ir viens un tas pats, atšķirās tikai līdzekļi - alkohols, cigaretes, ēdiens. Es zinu, cik vājprātīgi svarīgs tev ir tievums, bet es arī ceru, ka tu saproti, ka ja kādam ir lielas problēmas un ir sajūta, ka ēdiens mazina to bezspēcības sajūtu, tad tas tajā brīdi liekās TIK DAUDZ svarīgāk par kaut kādu tievumu.
18.01.2015 11:13 |

Reitings 339
Reģ: 04.08.2013
man arī dažreiz šķiet, ka nejēgā daudz ēdu, bet es pat nezinu, vai tas ir saistīts ar emocijām.
es nemāku normāli paēst, es māku tikai pieēsties tā, ka nevar pakustēties. :D

dažreiz pilnīgi liekas, ka es pat vairs nemāku atpazīt, kad man tiešām ir izsalkums un vajadzētu paēst, un kad es ēdu, jo garšo.
tā kā es nemāku šo atpazīt, citreiz visu dienu arī neēdu, jo šķiet jau, ka negribas..bet īstenībā kuņģis sevi jau ēd..
18.01.2015 11:19 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
. Es zinu, cik vājprātīgi svarīgs tev ir tievums, bet es arī ceru, ka tu saproti, ka ja kādam ir lielas problēmas un ir sajūta, ka ēdiens mazina to bezspēcības sajūtu, tad tas tajā brīdi liekās TIK DAUDZ svarīgāk par kaut kādu tievumu.

Man arii ir svarigi but tievai, laibi izskatiities, est veseligi utt, bet tad kad tas notiek, ir taa ka neaptver nemaz to, vismaz man, es vnk to neaptveru, tada sajuta, ka prats atsledzas un tikai tiek kraameets kaut kas mutee ieksha. Un taa tik pa dienam pienjemoties svaraa un tad jau sakas viti stresi- liekie kg un taa pat tiek eests. Ar hobijiem sevi 24 h nenodarbinasi, protams, ieteikt ir viegli, bet saku peec pieredzes, kad tas notiek un kaa man ilgterminjaa, tad rokad ir kaa sasietas.... Vnk izdzivoju to.... Bet ir starpiba starp aiz neko naskoshanos un starp sho kaiti.
18.01.2015 11:38 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Es gan needu stresa situacijas, tad mana apetite pazud vispar Ir gadijies, ka nervozitates del 4 dienlaika esmu apedusi paris maizites un kad abolu. Domajot par edienu palika slikti.
Bet bija man periods kad edu, edu, edu un daudz. KATRS rits sakas ar domu, ka edisu labak, katrs rits sakas ar labakam, salidzinosi, brokastim, bet vakara viss vecajas sliedes. Pec lielas porcijas vakarinju,pa kluso (hahaha jaa, slepu no sava viriesa) edu visadus dankus, vienu cepumnju, sokoladiti utt. Man bija kauns ka riju ka sivens uz nokausanu :) Sis periods ilga pusotru gadu un pargaja kad saku studet, pasai nemanot. Mans piemers varbut nav tas labakais jo nav man brinuma receptes, tacu parada, ka mana gadijuma palidzeja ikdienas piepildisana.
18.01.2015 11:46 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
GrayWolf - kā Tev visa tā ēšana atspoguļojas uz augumu?
18.01.2015 11:55 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
et tad kad tas notiek, ir taa ka neaptver nemaz to, vismaz man, es vnk to neaptveru, tada sajuta, ka prats atsledzas un tikai tiek kraameets kaut kas mutee ieksha. Un taa tik pa dienam pienjemoties svaraa un tad jau sakas viti stresi- liekie kg un taa pat tiek eests.

Šis ir vienkārši precīzi!
Šī ēšana ir pielīdzināma alkoholismam, narkomānijai, azartspēļu atkarībai.
Man šķiet, ja kādreiz esi ar to saskāries, tas tev pastāvēs līdzās visu dzīvi.
Tā ir tikai un vienīgi psiholoģiska kaite un tikai ar psiholoģiskiem paņēmieniem var sev palīdzēt ar to cīnīties.
18.01.2015 12:03 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
Agrāk man bja bulimija es vnm ja bija stress ēdu daudz un tad visu vemt ara. Tad ieliecu nakama gravi pec laika neko needu un tad iekritu ēdot mazs. Tagad ess edu mazs porcijas bet veseligak. ja gribu est es eju uzpipet ,iedzert udeni un teju.. tagad ja man ir emocionali gruti un stress es neeedu vnk negribu.
18.01.2015 12:35 |

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Ai, sāpīga tēma :'-(
18.01.2015 13:36 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Vienu brīdi man šķita, ka esmu tikusi ar to galā: nepaņemt otru porciju tikai tāpēc, ka garšo, nevis tāpēc, ka gribās. Tā es darīju, tad pārstāju, vienkārši katru reizi, kad ēdu, domāju par to, ka viss, vairāk neņemšu. Un tas bija grūti.
Sevis mocīšana, kad visu laiku jādomā, ka neēdīšu, ka nevaru, ka man nevajag, visu laiku ir grūti sevi turēt grožos un domāt par to.
Tagad atkal esmu atpakaļ pie otrajām porcijām. Neesmu apaļa, taču ne tik tieva, ka gribētu. Bet te nu ir tā dilemma: vai nu tu visu laiku domā par to, ka neņemšu, ka nevajag un esi slaids vai turpini darīt to un skumsti, skatoties spogulī un drēbju izmēros. Abi varianti ir slikti. Tāpēc nezinu, kā vispār šo var atrisināt.
Vienīgais, pie kā pieķēros šobrīd, ir vienkārši mazkaloriju ēdieni, svaigi dārzeņi un augļi, mazāk kā trekna un sātīga un tad tā otrā porcija vismaz nav tik liels ļaunums. Tas nav tā, ka vienkārši ēd, tāpēc, ka nav ko darīt, tajā brīdī vienkārši galva nedarbojas. meh
18.01.2015 15:19 |

Reitings 49
Negaidīju pat tik lielu atsaucību.
Atliek vien aizdomāties par to ,ka daudziem cilvēkiem ( piem. nabadzīgākās valstīs ) ēdiens ir problēma ,jo viņa vienkārši nav . Mums ēdiens kļūst par problēmu ,jo viņš ir par daudz..
Ko lai saka par šodienu . No rīta vēl jutos slikti no vakardienas pārēšanās ilgu laiku no rīta nevarēju saprast gribas man ēst vai nē ,tādēļ dzēru ūdeni un gaidīju ,kad vēders sāks iedarboties. Diži veselīgi šodien ēst nav sanācis ,bet paldies dievam -vel nav sanācis pārēsties. Tiko pārrados no darba paēdu ,itkā varētu turpināt ēst ,bet ar smadzenēm saprotu ,ka pietiek .

Problēmas man ar lieko svaru -nav ,esmu diezgan tieva- bet frāze ,kā tik mazs cilvēks tik daudz var apēst -ir dzirdēta gan .

capraelus
Man arī pavisam noteikti no ēšanas bezjēgā sāta sajūta ir sabojāta -vairs neko pati nesaprotu.

Kā jums šodien gājis? :)
18.01.2015 17:26 |

Reitings 49
TRY
Es diez gan daudz par uzturu zinu ,arī cenšos ēst mazkaloriju ēdienus ,saldumus aizstāt ar kaut ko veselīgāku. bet bieži vien ir tā ,ka kārojas kādu konkrētu lietu -izdomāju ,ka varētu kādu alternatīvu apēst ,bet beigu beigās -tiek apēsta gan tā alternatīva gan tā lieta ,kas tik ļoti kārojās :D'
Tā kā secinājums ,ja kaut ko gribas -ēd ,tikai mazlietiņ ,bet ar to mazlietiņ jau sākas problēma..
apēd vienu kumosu un tad vēl un vēl.
Stingri aizliegt sev arī neko nevar ,jo tad pēc laiciņa sanāk ,kā no ķedes norauties.
Vispār ar ēdienu kā ar cigretēm un alkoholu -kā lai nelieto ,vienkārši nebāz/nelej mutē . Bet reālajā dzīvē ir pavisam savādāk..
18.01.2015 17:30 |

Reitings 49
Jackie
Pilnīgi piekrītu
Citiem alkohols ,cigaretes ..dažiem ēdiens. Kurš ļaunāks ,pat nezinu..
18.01.2015 17:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits