Kā izbeigt attiecības

Reitings 1010
Reģ: 29.01.2009
Man šķiet, ka pēc 10 gadu kopdzīves ir pienācis laiks izbeigt attiecības. Tas nav spontāļs lēmums, bet pietiekami par to domāts. Ir tikai viens BET. Stulbā sajūta, ko es bez viņa iesākšu, kā dzīvošu? Jau tagad nāk bimbiens par to. Bet, neredzu jēgu attiecību turpinājumam. Precēties viņš negrib, acīmredzot neesmu viņam īstā. Viņš attiecības pārtraukt nevēlas, viņam tāpat labi.
(Protams, kāpēc lai nebūtu labi, ja viņš labi iekārtojies manā dzīvoklī...) Protams, komunālos maksā, man daudz ko pērk, bet........ man ir zb viss.
15.01.2015 10:01 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Es saprotu ka esi greizsirdiga ka vins apmaksaa ari bijusas reekinus, bet es ar tur saskatu +/- pozitivo, jo tas noziime ka viirietis ir nesavtiigs. Tas pats ja lauliba izjuktu un buutu mazi berni tas ir tikai normaali ka ruupetos pa saviem beerniem, maksaatu laimentus vai audzinatu pasi beernus. Daudz labaak nekaa tie kas pamet un neliekaas ne zinis.
15.01.2015 13:56 |

Reitings 19
Reģ: 07.01.2015
Hmmm, tātad- jau 10 gadus tavs vīrietis maksā par bijušās komunālajiem!
Mans secinājums nr1. - to 10 gadu laikā viņai tur dzīvojot noteikti ir bijis un varbūt vēl ir vīrietis, ar ko viņa turpina savu dzīvi, pārīts uzsēdies uz kakla tavam vīrietim un šis duraks maksā par viņu kom.
Jeb secinājums nr2.- viņai nav bijis cits vīrietis un tavs čalis turpina dubultu dzīvi.
Tātad vai nu tavs vīrietis ir pilnīgs idiots vai arī turpina pist savu bijušo sievu!
15.01.2015 14:05 |

Reitings 1493
ja Tu šķiries, tad Tu šķiries, nevis paralēli uzturi divas attiecības, kaut esi šķīries. Šis fakts ir iegrauzis Skanotei, tāpēc vēlas precēties, lai būtu vienīgā.

Es to nenoformulētu tā :D bet nu pamatdomai it kā jā.

Ja iedomājos sevi autores vietā,
man būtu aizvainojoši apzināties, ka vīrietis vismaz šobrīd par mani un manu vietu viņa dzīvē nejūtas tik viennozīmīgi, ka nevar pat sarakstīties - kaut bez baznīcas, lielā tusiņa un uzvārda pieņemšanas. Nākotni mēs neviens nevaram paredzēt - kādreiz šķirsimies vai nē. Tomēr laulības ir tas apliecinājums, ka vīrietim ir tikai viena sieviete viņa dzīvē, un viņš katru mīļu brīdi nekaļ plānus - ja kas nobruks greizi, varēšu vienkārši aizlaisties.

Diemžēl arī, Tavam vīrietim ir divas sievietes viņa dzīvē (vēl trešā - meita? bet nu tas jau saprotami, protams). Viss jauki un ļoti koleģiāli. Ja vien ir spējīgs uzturēt abas, bijusī sieva nav tikai bijusī sieva, bet arī bērna māte. Tas patiesībā ir ļoti galanti, ja šāda iemesla dēļ viņš viņu turpina uzturēt. Tikai žēl, ka tikpat cēlā vērtē viņš netur Tevi un visai apkārtējai pasaulei simboliski neizrāda, cik svarīga dzīves daļa esi Tu.
(P.S. Vai par kopīgiem bērniem nedomājat? - tad vēl jo vairāk jums būtu jābūt ģimenei nevis piegulētājiem. Ahh, tas arī man būtu sāpīgs moments, ka pēc 10 gadiem savam vīrietim esmu vnk piegulētāja... :( )

Tāpēc saprotu Skanote skumjas un apsvērumus spert galējo soli. Bet nu parunājieties varbūt vēl? Ja tikai neprecēšana ir vienīgā problēma attiecībās. Varbūt atgādini, ka nepieciešama arī juridiskā drošība - ja nu kādi nelaimes gadījumi, pat slimnīcā Tevi var nepielaist, jo nekas viņam neesi.
15.01.2015 14:06 |

Reitings 270
Reģ: 28.11.2014
Skanote tu par šo pašu problēmu veidoji diskusiju kādu laiku atpakaļ vai ne tā? Ar citu niku, bet apstākļi 1:1, toreiz to lasīju un brīnījos par daudz ko. Tad jau atliek nākamo diskusiju veidot vēl pēc gada un tā katru gadu, nešķiroties.
15.01.2015 14:38 |

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Parguki ar citu un lai pieker jusu gulta.
15.01.2015 14:40 |

Reitings 1010
Nu, manējais šajā ziņā ir točna duraks, jo bijusī sieva pārsvarā dzīvojas pa ārzemēm, tur arī strādā kaut kādas gadījuma darbus. Pašai tur ir cits vīrietis, bet šeit viņai tas dzīvoklis vajadzīgs, lai ik pa laikam būtu, kur palikt, kad ir Latvijā. Viņa tur ir deklarējusies un ārā neiet, un mans duraks maksā par to dzīvokli, jo uz viņa vārda. Kad par to kaut ko saku, viņa atbilde, ka tas dzīvoklis uz mani neattiecas, jo tas ir bijis jau pirms manis. Vienkārši arvien vairāk kļūst pretīgi.... Viņš nevarot tā vienkārši pateikt otram cilvēkam, lai vācās ārā. Turklāt, tad būs konflikts arī ar meitu, negrib attiecības bojāt.
15.01.2015 14:41 |

Reitings 1010
Skanote tu par šo pašu problēmu veidoji diskusiju kādu laiku atpakaļ vai ne tā? Ar citu niku, bet apstākļi 1:1, toreiz to lasīju un brīnījos par daudz ko. Tad jau atliek nākamo diskusiju veidot vēl pēc gada un tā katru gadu, nešķiroties.

??? Vismaz neko tādu neatceros. Es rakstīju, ka vīrietis negrib precēties. Un, ar šo pašu niku. :)
15.01.2015 14:42 |

Reitings 19
Reģ: 07.01.2015
Pēc šī man radās vēl 3 variants- patiesībā bijusī tur nemaz nedzīvo un tas dzīvoklis par kuru viņš maksā ir domāts viņa paša brīvā laika izklaidēm ar skuķēniem...
15.01.2015 14:47 |

Reitings 1010
Pēc šī man radās vēl 3 variants- patiesībā bijusī tur nemaz nedzīvo un tas dzīvoklis par kuru viņš maksā ir domāts viņa paša brīvā laika izklaidēm ar skuķēniem...

:D :D Vispār jau tas ir citā pilsētā, bet, lai jau nu paliek. :D
15.01.2015 14:50 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
varbūt viņa izīrē dzīvokli un vēl pelna ? :D
15.01.2015 14:51 |

Reitings 270
Reģ: 28.11.2014
Šobrīd viņš kā kuilis ieperinājies manā dzīvoklī.

Es jau sen saku, lai lasās, izaudzināšu dēļu bez viņa, lai iet pie bijušās, ja jau par viņu tiek vairāk domāts. Bet..... esmu pretīgi mantrausīga kuce, tā ir atbilde, kuru saņemu regulāri.

Manuprāt, jums saskan, kā podiņs'ar vāciņu.
15.01.2015 14:54 |

Reitings 46
Reģ: 09.01.2015
Cosmo visu uzraks:D Viss jau tā pārāk vienkārši un tā- nekā izklausījās, nenoticēja:D
15.01.2015 14:58 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Varbūt tev ir vērts ievērot konsekvenci savos spriedumos par savām attiecībām? Vienā brīdī-viss pārējais ir labi,nu tikai tā neprecēšanās(jā,ir vecums kurā vairs neskrien kāzot ar nezin kādu pompu,īpaši,ja tev pat viņa uzvārds nav vajadzīgs,nu wtf? ),nākošajā-šis abolūtais riebums,kas vēdī no citātiem.Kuilis?kas tad esi tu,ja esi ar kuili kopā??(t)
jums ir bērns,vai ne? Tu par bērna interesēm domā? Vai pēkšņi,tāpēc,ka negrib precēt,ir arī slikts tēvs?
Vispār motivation viedoklis ir ļoti sakarīgs,jo,ja ir kādi iebildumi,par tiem runā,nevisnogaida 10 gadus un tad tik bliež vaļā. Murgs.
15.01.2015 15:02 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Manuprāt, tas, ka neprec, ir gana nopietns iemesls tam, lai izšķirtos. Tas norāda uz to, ka tas vīrietis nav 100% pārliecināts un nekas mani dzīvē nepāriecinās par pretējo. Nav runa par lielām kāzām, bet kaut vai pliku sarakstīšanos, sliktakajā gadījumā, ir vismaz jāsakārto papīri likuma priekšā par īpašuemiem utt., ja ar otru, kas notiek, lai palicējs nepaliek uz ielas (jo mums LV ir pietiekami daudz gadījumu, kad neapprecētajam palicējam nav tiesības palikt it kā abu kopējā mājā).
15.01.2015 15:07 |

Reitings 46
Reģ: 09.01.2015
Principā, katram jau ir savs dzīvoklis, neviens teorētiski uz ielas nepaliek. Es domāju, ka šajā gadījumā autore uztraucas, ka vīra īpašumi aizies bijušajai un viņu kopīgajam bērnam, tāpēc satraukums ar statusu- sieva, kas dotu viņai lielākas tiesības, šobrīd jau nav nekādu. Tā ka nav ko te daudz tīt miglu par mīl-nemīl, 36 gadu vecumā, ar savu dzīves bagāžu kontā, tāda šķīstība un naivums, kātad.. Domāju, lieta vairāk grozās ar garantijām, statusu, mantisko. Kas principā jau nav nekas nepareizs, īpaši, ja jādomā par savu bērnu- vai viņam kas paliks, gadījumā, ja ar tēvu kas notiks. Tikai vai vajag uzreiz galējībās iet? Visu taču var mēģināt izrunāt un sākt domāt racionālāk, ne tik emocionāli, teiksim, es esmu jau tagad šo to izdarījusi bērna nākotnei, piemēram esam atvēruši viņam krājkontu, kurā abi katru mēnesi šo to ieskaitam.
15.01.2015 15:24 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Man šīs, kādu laiku, bija visai sāpīgs jautājums. Sāpīgs tik ilgi, kamēr .. gribeju būt viņa sieva. Vai vnk forša sieva.
Tā kā tā lielā gribēšana nu jau vismaz gadu ir aiz muguras, ļoti šaubos par to, vai - racionāli domājot - ir vērts turpināt ieguldīt enerģiju, rūpes un pūles šajās attiecībās. Tās ir palikušas tādā studentu līmenī, lai arī sen kā vairs neesam "jaunieši". Vecums virs 25 un zem 30.
Prāts saka, ka īsti jau nav. Bet sirsniņa kauc, jo (laikam jau) mīl. Vai ir tik ļoti pieradusi pie mazajām laimītēm un endorfīniem, ka neredz kopainu. Meh.

Īsumā, pačīkstēju es arī :D Autorei - veiksmi lēmumu pieņemšanā un secinājumu izdarīšanā. Nav vērts sevi noēst līz baltajām pelītēm, bet saprotu, kā jūties. Tāda aiziešana ir traks izaicinājums.
15.01.2015 15:36 |

Reitings 727
Principā, katram jau ir savs dzīvoklis, neviens teorētiski uz ielas nepaliek.

Tas bija domāts vispārīgi par šo tēmu, kas attiecas uz vīriešiem, kuri neprec. Viņš saka, ka ni un ni, jo bijis precejies utt., bet to, ka ģimene būtu jāpasargā arī finasiāli, neviens normāls vīrietis nenoliegs, šis pnkts neiztur kritiku.
Protams, talāk jau seko statusu lietas, jo sieva ir sieva un visas citas emocionālās lietiņas, bet tas ir sekundāri, aiz drošības.
Krājkonti utt., ir pieminētais minimums,ja atsakās sarakstīties, kas ir jānokārto uzņemot saistības, it īpaši, ja tur tiek iesaistīti pēcnācēji.
15.01.2015 15:38 |

Reitings 727
Ā, un šis viss mans penteris vairāk ir nevis autorei, bet tām komentētājām, kas ar izbrīnu prasa, kā tas, ka neprec, var bū šķiršanās iemesls.
15.01.2015 15:39 |

Reitings 1315
Reģ: 27.10.2012
Ja vīrietis (vecuma grupa 25-30g) neapprec sievieti pēc 2-3g.kopdzīves zem viena jumta, tad mazinās iespēja, ka vispār apprecēs. 10 gadi ir ilgs laiks un ja nav naudas, tad var sareģistrēties un kaut ar vedējiem uz kafejnīcu kūku apēst aiziet. Man ir svarīgas gan attiecības, gan laulība. Negaidītu 10 gadus. Man vairs nav 17 gadi, kad var dzīvot kopā tāpat vien un ja 36 gados negrib precēties, tad ir par ko aizdomāties. Pati autores vietā būtu līdz sirds dziļumiem aizvainota, sāpināta.
15.01.2015 20:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits