Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Ēšana/uzturs

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Sveikas!

Šodien darbā pusdienojot, aizdomājos par savu ikdienas uzturu un iedomājos izveidot šo diskusiju, lai uzzinātu par jūsu uztura pareizību/nepareizību, veselīgumu/neveselīgumu, sabalansēšanu/nesabalansēšanu un sportošanu/nesportošanu... respektīvi - nezinu, kā pareizi noformulēt jautājumu, bet varbūt uzrakstīšu par sevi un jūs sapratīsiet tēmu :D

Un vai lietojat eko pārtiku?

Par mani - ēdu neregulāri, laikam sanāk tā kārtīgi tikai 1x dienā pusdienas; nesabalansēti, jo ir dominējošie produkti un arī tādi, ko vispār neēdu; savā ziņā arī mazliet neveselīgi, jo gadās slinkuma dienas vai ātrās ēdināšanas restorāni. Un arī īpaši nesekoju līdzi tam ko ēdu. + Nesportoju. Nelepojos ar šo visu, bet tā nu ir un varbūt, ka labi vien ir :-)

Zinu, ka te ir daudzas, kuras sporto, skaita kalorijas, pēta produktu sastāvu, ievēro diētas utt un vispār šī tēma ir tāda strīdīga, jo katram jau ir savs priekšstats par to kā ir pareizi jādzīvo, bet vienkārši gribētos dzirdēt komentārus ;)

Paldies!
14.01.2015 15:29 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Man, lūdzu, visus variantus ar ne priekšā! Paldies. Ā, vai majonēzīti arī var dabūt klāt? :-P

Esmu pārāk apmierināta ar sevi, lai iespringtu uz kalorijām, perfektu uzturu. ne tagad. zinu, ka vēlāk būs par vēlu, bet tad jau man būs miljoni un augsts sāpju slieksnis. man garšo ēst, īpaši jūras veltes un tā plauktiņa produktus.
14.01.2015 15:33 |

Reitings 105
Reģ: 04.01.2010
Cenšos ēst veselīgi un sportot, bet bieži padodos, jo ikdienas problēmas svarīgākas :D

Bieži ēdu vienveidīgi- brokastis nemainās jau gadiem. Ja izdomāju ņemt līdzi pusdienas- tās arī nemainās :D
Patīk iet ēst ārpus mājām un izmēģināt kādus jaunus ēdienus.
Mājās nekad negatavoju latviešu klasiku- karbonādes, kotletes, krējuma mērces utt
14.01.2015 15:36 |

Reitings 5632
Var arī majonēzīti! :D

bet tad jau man būs miljoni un augsts sāpju slieksnis.
- un šis uzlabo garīgo! :-P

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Agrāk ēdu ļoti veselīgi bez izņēmumiem - tikai veselīgie produkti, bez saldumiem, bez kviešu miltiem, bez majonēzes/krējuma, bez sliktajiem taukiem, bez ceptiem ēdieniem, utt. Šāda pārmērīga visa sliktā izslēgšana noveda pie rezultāta, ka pēc diviem gadiem atsāku ēst šos neveselīgos ēdienus un sāta sajūta bija pazudusi, tāpēc gribējās visu un ne to veselīgāko. Sapratu, ka nesabalansētība nav nekas labs ne vien uzturvielu ziņā, bet arī labo/slikto ēdienu ziņā.

Vasarā kļuvu par veģetārieti, kopš tā laika sabalansēt sanāk daudz labāk. Joprojām cīnos ar brīžiem, kad emociju uzplūdā iznāk apēst par daudz saldumu vai kā cita neveselīga, bet tas ir daudz retāk un nav tik briesmīgi.

Tāpēc kopumā saku, ka ēdu diezgan veselīgi, dažādus dārzeņus, riekstus/sēklas, augļus, piena produktus. Esmu veikusi asins analīzes, viss ir kārtībā - līmenī ir arī hemoglobīns, kas bija problēma pirms pārejas uz veģetāru uzturu.

Cenšos regulāri sportot, cik nu sanāk (1-2 nedēļā tomēr arī skaitās regulāri :D). Vasarā/agrā rudenī tā bija skriešana un lielākoties velosipēds. Tagad eju uz nodarbībām uz zāli, kā arī vakaros mājās veicu stundu ilgus stiepšanās un līdzsvara vingrojumus.

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Nu jā - ēdienreižu ziņā gan varētu piedomāt pie sabalansētības. Pēdējo mēnešu laikā brokastis izlaižu, jo labāk paguļu ilgāk.
14.01.2015 15:37 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Ēdu neveselīgi. Ir divas kārtīgas ēdienreizes - pusdienas, jo tās ēdu kafejnīcā (ēdu to, kas ir pusdienu piedāvājumā) un vakariņas (tās gatavo draugs). Pa starpai - kūciņas, bulciņas,cepumi, končas, kafija un cigaretes. Brokastīs - kafija+cigarete. Brīvdienās grēkoju ar fast food. Nekāda sporta. Darbs birojā sežot visu dienu.
Vispār briesmīgi :-D
14.01.2015 15:40 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Kalorijas neskaitu un baigi arī nepiedomāju pie tā, ko ēdu. Uz eko lietam arī neesmu pavilkusies.

Tādi mazie knifi, ko ieviešu un kas man leik justies, ka bišķi veselīguma tomēr ir arī manā ikdienā:
- Vienmēr ēdu brokastis. Bez tām nevaru, vēders uzreiz sāk protestēt.
- Cenšos arī paēst pusdienas katru dienu.
- Tā kā gaļu man gribas katru dienu, tad bieži to gatavoju cepeškrāsnī, t.i. bez liekām taukvielām (bet tas nenozīmē, ka atsakos no saceptas, kraukšķīgas vistiņas)
- Cenšos vismaz vienreiz dienā piedevās vai kā uzkodu ēst augļus un dārzeņus.
14.01.2015 15:42 |

10 gadi
Reitings 4392
Reģ: 30.09.2013
Pirms vispar doma par tik sikam lietam ka vius edienkarti veidot no eko partikas... daudzus plauktinus ausgtaak un primaraak ir vispaar macet sabalanset savu uzturu .... neredzu jegu teiksim kaut no eko partikas ja ed tikunta galigi nesabalanseti

nab entaas teorijas ka jasabaalnse paryika.. ir 1 konkreta teorija.. un desmitiem atsevisku individu pienemumi un vel desmitiem marketinga triku intereses raditu pienemumu
14.01.2015 15:46 |

10 gadi
Reitings 4392
Reģ: 30.09.2013
ja vius uz papira pareiiz sarekini un saliec pa edinereizeem tad nekas nav vairs jaskaita.... paris pirmas dienas japasver produkti un pectam jau uz aci var redzet cik kas ir... personigi es neko neskaitu un nesveru bet zinu cik katru uzturvielu katra edienreize apeedu... ieejot veiklaa man ir skaidrs plans kas japerk un cik nevis ko ieraugu un iepatikas to noperku....
14.01.2015 15:48 |

Reitings 5632
Izklausās, ka man ir kaut kas līdzīgs kā Selīna, vismaz nomierinājos, ka neesmu vienīgā tāda :D :)
14.01.2015 15:49 |

Reitings 126
Reģ: 04.01.2015
Mans organisms nav miskaste un sliktu pārtiku tajā nestūķēju. Protams, ir grēciņi, jo dzīve bez maziem grēciņiem būtu pārāk garlaicīga, bet kūkas, bulkas, ceptus kartupeļus, burgerus, saldinātās limonādes, panētās karbonādes un tamlīdzīgas lietas es uzturā nelietoju. Tāpat arī neēdu ēdienus ar majonēzes un siera "cepurēm".
Ēdienreizes ir regulāras un sabalansētas.
Mani ēdieni ir vienkārši, patīk "tīri" produkti.
14.01.2015 16:00 |

Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Agrāk ēdu ļoti neveselīgi. Pakļāvu sevi mirkļa vājumiem un iegribām. Tagad, pēdējā laikā sāku piedomāt par to ko un cik daudz ēdu. Kalorijas neskaitu, tik vien kā apskatos uzturvērtības tabuliņu, lai redzētu cik daudz apmēram tajā ir. Vairāk ēdu dārzeņus un graudaugu produktus. Tā pat nevaru atteikties no gaļas vakariņās. Man patīk, ka pie kartupeļiem, griķiem vai rīsiem klāt ir gaļa, kura iepriekš iemarinēta un bez eļļas uz pannas apcepta. mmm. Cenšos neēst saldumus un draņķus.
14.01.2015 16:07 |

Reitings 947
Reģ: 17.12.2009
Kopš bēbis manā dzīvē ienesa pārmaiņas, esmu vegāne. Ar domu par svaigēšanu
14.01.2015 16:10 |

Reitings 391
Reģ: 24.04.2009
Ēdu neregulāri. ēdu gandrīz vai visu. dzeru limonādes,ēdu gaļu, ēdu saldumus , dzeru kafiju . pīpēju.. Nav nekas labs, bet nu tā esmu pieradusi , un viss ir labi :)
Lai ēstu veslīgi un sabalansēti , no daudz kā būtu jāatsakās . Man laikam nav rakstura šajā ziņā, jo man patīk ēst to kas man garšo. :D
Galvenais ir ēst mazām porcijām , nevis piekraut pilnu šķīvi un pārēsties .
14.01.2015 16:14 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Ir brīži, kad pamatīgi grēkoju ar ēšanu- kad ēdu vēlu vakarā, daudz saldumus, ēdienus, kuriem klāt daudz majonēzes utt., bet pēdējā laikā sevi ierobežoju šajā ziņā-ēdu 3 reizes dienā, pēdējo reizi ne vēlāk kā 19.00, ikdienas ēdienkartē ir tādi produkti kā vistas gaļa, zivis, daudz dārzeņi, augļi, olas, siers. Vēl pēdējā laikā neko necepu eļļā, bet sautēju vai vāru. Tiklīdz piekopju šādu ēšanas "plānu" uzreiz uzlabojas pašsajūta, jo esmu ievērojusi, ka tad, kad regulāri ēdu saldumus un visu pārējo, kas neveselīgs, tad bieži sāp galva un nav enerģijas, esmu miegaina visas dienas garumā utt. Kalorijas skaitījusi un produktu sastāvus gan neesmu un tajā tik ļoti neiedziļinos.
14.01.2015 16:17 |

Reitings 3
Reģ: 13.09.2012
Man ļoti palīdz blociņš, kurā es pierakstu visu, ko dienas laikā esmu ēdusi. Zinu, ka izklausās ļoti nogurdinoši, bet tā nemaz nav.. :) vienkārši tad ir vieglāk sekot līdzi savam uzturam. man tas ir palīdzējis ļoti, ļoti, bet, ja nav pa spēkam visu pierakstīt, visvieglākais veids ēst mazāk ir dzert ūdeni. Neko vieglāku nevaru piedāvāt. Ūdens dod ļoti daudz laba ķermenim. Un vēl, ja nepatīk sevi mocīt trenežieru zālē, nodarbojies ar jogu. :)
14.01.2015 16:20 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Kā reizēm. Citreiz saņemos uz veselīgo ēšanu, citreiz atkal sagribās ko neveselīgu.
Bet kopumā jau cenšos ļoti. Visvairāk sanāk grēkot ar saldumiem, laikam, reizēm prasās kaut ko no fast food, bet pēdējā laikā neesmu padevusies kārdinājumam. Bet kūciņas, mufini, šokolāde un saldējums gan ir mana vājība. Toties man nemaz neinteresē karbonādes, majonēzes un čipsi.
Galvenais jau grēkot ar mēru.
14.01.2015 16:26 |

Reitings 1885
Reģ: 08.07.2013
Ēdu neveselīgi - ceptus ēdienus, fast food, saldumus utt. Protams, arī dārzeņus, augļus, piena produktus iekļauju ēdienkartē, bet gan jau par maz. Brokastis bieži mēdzu izlaist vai apēst ko ļoti minimālu, taču reizēm paēdu arī normālas. Tā kā praktiski nekad neguļu ātrāk kā 2-4 naktī, tad nu nekādi nevaru bez vēlās ēšanas :D
Pārsvarā ēdu daudz, taču ir dienas (piemēram, pēc kārtīgas ballītes, pēc vienkārši negulētas nakts vai kad slikti jūtos), tad ēdu ļoti maz.
14.01.2015 16:42 |

Reitings 5632
Es centos atradināties no majonēzes, bet man garšo, neko tur nevaru darīt...citreiz kā alternatīvu izmantoju salātu mērci (Spilvas) :D un vēl laikam par plusu uzskatu to, ka nelietoju ne margarīnu, ne sviestu vispār... bet daudz grēkoju ar citiem produktiem (t)

Un vakaros neēst man arī neizdodas, jo kad esmu mājās gribās vakariņas un tad sanāk ēst vēlu...neforši diezgan, bet citādi aizmigt nevaru, ja cenšos sevi ar ūdeni piemānīt :-D

Īsāk sakot - veselīgs uzturs nav priekš manis - esmu sliņķe!
14.01.2015 16:44 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Par veselīgu laikam manu uzturu nosaukt nevar.
Neēdu maizi, desas, majonēzi, makaronus, picas, burgerus. Garšo jau nu ļoti, it sevišķi majonēze, bet man baigi ātri tā parādās uz vēdera un vaigos, tāpēc neēdu-negribu uzresnēt. Un normāli-ik pa laikam uzēst ko tādu-neprotu. Man ir visu vai neko :D

Mans uzturs ir ļoti vienveidīgs, ēdu visu laiku vienus un tos pašus produktus, citreiz kaut ko uz laiku nomainu, bet principā viens un tas pats. Un pieņemu, ka mans uzturs ir arī diezgan nepilnvērtīgs, jo tajā tikpat kā nav ogļhidrātu. Labi nav, bet tā nu tas ir.
14.01.2015 16:56 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits