Mans favorīts no biezzupām ir ķirbju biezzupa.
Viens vidējs sviesta ķirbis
miltaini kartupeļi(gaišos kartupeļus, sarkanie nav tik miltaini un pārsvara ir paredzēti cepšanai), sīpoli, burkāni, garšvielas, sviests.
Sagriež ķirbi gabaliņos, sarīvē burkānu un sagriež 2 sīpolus.
Burkānus un sīpolus apcep uz pannas sviestā, beigās pielej nedaudz dārzeņu vai vistas buljonu(tā, lai pēc tam sautējot ir kaut kāds slapjumiņš).
Katlā, kurā viss tiks sautēts ieliek sviestu un tajā apcep ķirbjus.
Pie ķirbjiem katlā gāž apceptos burkānus un sīpolus ar visu šķidrumu, kurā tad arī viss sutināsies. Pieber garšvielas kādas nu pašam tīk un sautē. Es lieku melnos piparus un sāli.
Beigās, kad viss gatavs visu sablendē un pievieno pāris ķiploka daiviņas(atkarībā cik ķiplokains patīk). Var pielikt arī skābo vai saldo krējumu nedaudz. Ēd ar kārtīgu lāču rupjmaizi, un pārkaisītiem lociņiem.
Tāds riktīg sātīgs ēdiens beigās sanāk.