Es ar puiša mammu saprotos ļoti labi. Mums ir bijusi viena saķeršanās, kuru man nācās izlīdzināt ar piedošanas lūgšanu, lai gan neuzskatu, ka vispār biju tur vainīga. Ir tā, ka puiša mamma ir īsts visurgājējs - viņa dara, bieži vien pāri saviem spēkiem. Ja viņa ko iedomājas, tad tā vajag, teiksim, ja viņa grib, lai puisis kaut ko palīdz saremontēt vai kā, viņa neliksies mierā tikmēr, kamēr viņš neņems rokās instrumentus un nedosies darīt. Vārdu sakot, viņai ir savs pīpis un tas viņai jārealizē - lūst vai plīst. Un toreiz tā sadusmošanās vienai uz otru bija tāpēc, ka es biju slima, saaukstējusies, ar 40 grādu temperatūru un apsaldētām nierēm, tieši pēc vasaras pārgājiena. Nogurusi, ar uzpampušām kājām, pusdzīva. Viņa lūdza, lai palīdzu sagriezt tomātus pusdienu salātiem. Es teicu, ka jūtos diezgan slikti, bet tomēr gāju uz sagriezu. Es vēl nebiju sagriezusi tomātus, kad lika man sagriezt lociņus. To izdarīja puisis, jo redzēja, ka es knapi vispār spēju nazi rokās noturēt. Kad sagriezu tomātus, gāju uz gultu gulēt. Knapi biju apgūlusies, kad jau aicināja pie galda. Man acu priekšā jau viss dubultojās, biju iedzērusi zāles, gribēju pagulēt. Un tad sadusmojusies teicu, ka es jau tā knapi sagriezu tomātus, bet tagad redz`, man vēl jāiet ēst, lai gan es vispār knapi kustos. Jā, par to viņa sadusmojās. Neko neteica, bet kļuva auksta attieksmēs un es vienmēr jūtu, ja cilvēks ir apvainojies. Pēc dažām dienām lūdzu viņai piedošanu (lai gan, kā jau teicu, nejutos ne par ko vainīga, jo es nekad pie sliktas veselības negrasos iet pāri saviem spēkiem, kā savukārt ir pieradusi viņa; pēc laika tas arī viņai nāca dubultā atpakaļ, jo sākās nervu sabrukums un profesionālā izdegšana), teicu, lai neņem galvā manu aso mēli utt.
Nevaru noliegt, ka puiša mamma man ir ļoti daudz palīdzējusi - gan emocionāli, gan finansiāli, tāpat es daudz no viņas esmu mācījusies un jūtu, ka viņa novērtē, ja cenšos palīdzēt, esmu pateicīga un tā. Tagad esam drusku atsvešinājušās, jo viņa pieņēmusi pareizticību, bet visā visumā mums ir labas attiecības. Tādā ziņā man ir paveicies. :)