Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Suši

 
Reitings 6
Reģ: 14.07.2014
Hei!

Lieta tāda - draugam ļoti garšo suši, tāpēc gribētu uz svētkiem pārsteigt, pati pagatavojot. Zinu vien to, ka vislabāk viņam garšo Gan Bei vai Sky suši, citi neesot tik labi un citus viņš nekad nepērk. Vēl liela problēma ir tā, ka man suši īsti negaršo un nekad neesmu gatavojusi, tāpēc man nav ne jausmas, kāda vispār ir starpība starp tiem Gan Bei un Sky suši un citur piedāvātajiem suši.

Jautāju paziņām, man teica, ka varot gatavot arī ar lētajiem suši rīsiem, neesot nemaz tik slikti, ka vispār nevajagot visu nemaz tik dārgu un krutu pirkt un tamlīdzīgi, bet man tomēr mērķis būtu pagatavot tā, lai viņam tiešām garšo un garšas ziņā būtu pēc iespējas tuvāk tiem garšīgajiem suši.

Tātad, vai kāda, kas labi zina, kā tie Gan bei un Sky suši atšķiras no pārējiem, un kas pati mēdz gatavot suši, varētu pastāstīt, kādas un kur nopērkamas sastāvdaļas man ņemt un kā gatavot, lai mans plāns neizgāztos un kaut kas vispār sanāktu? (s)
08.01.2015 11:11 |
 
Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
100 %, ka tev nesanaaks :D labaak vien ej un nopeerc tos sushi gan bei
08.01.2015 11:15 |
 
Reitings 6
Reģ: 14.07.2014
Bet man ir tik liela apņēmība :D Ehhhh, žēl.
08.01.2015 11:17 |
 
Reitings 804
Reģ: 19.10.2014
Es ar parastajiem rīsiem esmu taisījusi. Bet neko ieteikt nemācēšu, jo man garšo visi suši. Veiksmi Tev! ;-)
08.01.2015 11:18 |
 
Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
tu vismaz zini kaadi sushi vinam garsho? kadus vins parasti njem? ar ko vinji ir? vini tak dazhadi.
vari jau meegjinaat, bet praktizejies jau laicigi :-D
08.01.2015 11:18 |
 
Reitings 1055
Reģ: 04.07.2012
Labāk pasūti, ja gribat baudīt mājās. Garšas ziņā mājās gatavotie suši ir labi, bet tik labi gan neizskatās. Ja grib ļoti dažādus, tad vajag daudz sastāvdaļu. Tad sanāk kaudze ar suši, ko īsti nevar apēst
08.01.2015 11:19 |
 
Reitings 1732
Reģ: 21.06.2012
vē vē vē punkts google punkts el vē


Pilns ar receptēm.
08.01.2015 11:19 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Es domāju, ka Tu lieki esi ieciklējusies uz Gan bei vai Sky... Svarīgāk - ar kādu pildījumu viņam tie suši garšo!
Pats vienkāršākais variants - lasis + gurķis + svaigais siers.

Par rīsiem - pirmajās reizēs pirku speciālos, tagad kā sanāk. Arī Valdo un kaut kam vēl ir suši rīsi. Es baigo atšķirību nejūtu.

Par pašu tīšanas procesu - paskaties labāk youtube un googlē. Pilns ar praktiskiem padomiem!
08.01.2015 11:20 |
 
Reitings 243
Reģ: 06.11.2014
Man šķiet, ka tas būs pagrūti. Esmu izgāzusies jau vairākas reizes, pēdējo reizi viss pa taisno aizgāja uz miskasti, un sarullēt to visu skaisti ir liela māksla. Labāk jau droši vien pasūtīt setu un sagaidīt mīļoto mājās ;)
08.01.2015 11:20 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Tad sanāk kaudze ar suši, ko īsti nevar apēst


Šādu problēmu mūsmājās gan nav. Lai cik liela kaudze nesanāktu, tiek notiesāta pa tīro. :D
08.01.2015 11:20 |
 
Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
man mājas suši garšoja tikai tad, kad bijušais draugs taisīja - bija izgājis kursus, sapircis visu aparatūru un sastāvdaļas. visus pārējos, kas mājās cenšās taisīt, esmu (domās) izbrāķējusi.
nav tik vienkārši :)
08.01.2015 11:25 |
 
Reitings 495
Reģ: 12.07.2009
Man ar kādreiz īsti negaršoja suši, bet tas laikam tāpc, ka tikai 1 reizi biju pameģinājusi un visi suši bija ar ļoti specifiskām sastāvdaļām. Tagad tas ir viens no maniem mīļākajiem edieniem un jo biežāk edu jo vairāk iegaršojas :-D Otrām kārtām vienmer vari likt kaut ko kas pašai garšo, variet vari kā vien velies.

Runājot par gatavošanu un produktiem, ja neesi nekad pati taisijusi iepriekš un šī būs pirmā reize varu garantet, ka nekas ideāls nesanāks. Pie tehnikas tomer ir jāpiešauj roku, kā arī ir jāmāk izvārīt ideālus rīsus, lai nebūtu ne par cietu, ne par mīkstu. Esam vairākkārt gatavojuši, gan vadījušies pec youtube pamācībām, gan pec aprakstiem un pamacibam uz risu paciņām un vienalga lidz šim nav sanācis pagatavot ideālus, protams garša no tā nemainās, bet mainās izskats un tas cik viegli būs visu ietīt. Mans pedejais secinājums ir tāds, ka noteikti ir jāatrod laba suši rīsu firma, jo ne visas ir labas.

Pirms parsteidz draugu ar pašgatavotiem suši, notiekti pajautā kam viņš dod priekšroku (kādiem jūras produktiem un dārzeņiem), lai nesanak, ka uztaisi suši ar garnelm vai krabju nujiņām, bet viņam tādi nemaz neiet pie sirds. ;)

Katrā ziņā veiksmi! :-) Pirms gatavo noteikti samekle visu nepieciešamo informāciju un sāc laicīgi, jo tas viss aizņem diezgan daudz laika.
08.01.2015 11:26 |
 
Reitings 6
Reģ: 14.07.2014
Pildījums nebūtu tā lielākā problēma, zinu, ka viņam ļoti garšo tas pats laša variants. To tad arī es taisītu. Un vispārīgas suši receptes jau internetā skatos un lasu, bet interesēja tieši, cik liela nozīme ir, piemēram, tam, kādus rīsus pērku - dārgos vai lētos, jo domāju, varbūt ar lētajiem man nesanāks ne tuvu gan bei variantam :D un arī par citām sastāvdaļām - varbūt tieši tur ir tā atšķirība, kādi tie suši sanāk.
Un jā, laikam esmu pārāk ieciklējusies uz Gan Bei un Sky, vienkārši atceros, ka viņš uzsvēra, ka tieši tur ir visgaršīgākie, tāpēc cenšos pēc tā vadīties. :D Internetā neatradu, kā no kā pagatavot pēc iespējas līdzīgākus šiem, tāpēc tā iedomājos te pajautāt :-)
08.01.2015 11:30 |
 
Reitings 6
Reģ: 14.07.2014
Un paldies par padomiem! Apdomāšu, vai vispār ir vērts, vai varbūt palūgšu kādu lietpratēju, lai atbrauc un piepalīdz, kamēr draugs darbā :D Jo man uz dzimšanas dienu viņš pats pagatavoja tieši to, kas man vislabāk garšo, kaut nekad nebija taisījis. Kaut kā tomēr ļoti gribas uztaisīt viņam tos suši, nevis pasūtīt :(
08.01.2015 11:34 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Nu, nopērc sushi rīsus un pamēģini.
ja nesanāks, domāsi ko citu.
08.01.2015 11:35 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Ar suši rīsiem ir jāizdodas, bet svarīgākais rīsos ir marināde!
Tev vajadzēs gan lapas, gan pildījumu, gan rīsu etiķi, gan paklājiņu, gan sojas mērci, gan ingveru, gan vasabi! Pirmajai reizei sanāk krietni patērēties, jo tas viss nav lēts, bet nākošajām reizēm, vairs vajdzēs tikai rīsus un pildījumu :)!
Tīšana nav nekas sarežģīts, bet lai tiešām izdotos stingri un blīvi, ir jāpiešaujas!
Lai izdodas! ;)
08.01.2015 11:40 |
 
Reitings 495
Reģ: 12.07.2009
Ja tev ir pietiekami daudz laika līdz viņa pārsteigumam, saperc visu jau laicīgi un izmeģini visu jau tagad (uztin piemeram tikai 2-3 rulīšus). Ja būsi rūpīga un ieklausisies visos suši pagatavošanas padomos nemaz tik traki nebūs. Kad es pirmo reizi taisīju, tad arī likās, ka nu tik būs katastrofa, bet nebija tik traki. Nebūs kā restorānā, bet domāju, ka viņš tāpat būs priecigs, jo redzes, ka pūlejies un centies tikai , lai iepriecinātu viņu.
08.01.2015 11:42 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Ā, un pildījumam iesaku izmantot kūpināta laša fileju...mm sagribējās (l)!
08.01.2015 11:46 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Aha, man arī pāris nedēļas jau lapas un rīsi stāv, nekādi nesanāk laika pieķerties. Bet sadomājos tagad par sušiem un tāāāā sagribējās.. Moš beidzot brīvdienās jāsaņemas. :)
08.01.2015 11:48 |
 
Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
viss. pēc arietas komentāra man arī nedēļas nogalē jātaisa sušī balle (l) :D
08.01.2015 11:49 |
 
Reitings 347
Reģ: 15.03.2013
Varu ieteikt šo vairumtirdzniecības bāzi, kurā var nopirkt visu priekš suši.
http://www.cesars.lv/lv

Un neesmu gan vēl pamēģinājusi taisīt šos suši, bet domāju, ka vajadzētu būt labiem.
http://www.justonecookbook.com/recipes/dragon-roll/
http://www.justonecookbook.com/recipes/spicy-tuna-roll/
http://www.justonecookbook.com/recipes/california-roll/

ūn atsevišķi suši sadaļa:
http://www.justonecookbook.com/categories/by-type/sushi-by-course/

08.01.2015 12:26 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits