Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

kā izpaust savu personību?

Reitings 26
Reģ: 29.01.2009
Lieta tāda, ka tīņu gados cietu no smagas depresijas, no cilvēkiem izvairījos, draugu man gandrīz vai vispār nebija, tuvu draugu nebija pavisam.

Rezultātā es nezinu, kā ar cilvēkiem sarunāties, kā izpaust sevi.

Piemēram, kad cilvēki man kaut ko pajautā, es vienmēr atbildu cik vien īsi un izvairīgi iespējams, jo galvā sēž tā doma ''viņiem tāpat vienalga/neinteresē/domās ka esi stulba u.tml.'' Ja man pajautā, ko vakar darīju, un es piemēram biju aizgājusi ar savu puisi uz teātri un tad vakariņās, tad es atbildu ''ai, neko, kā parasti''

Otrkārt, šobrīd piestrādāju kafejnīcā un kolēģe man visu laiku saka, ka man ir jāsāk sarunāties ar svešiniekiem. Pati tad arī pamanīju, ka nekad nesarunājos ar klientiem, pat ne tiem, kuri man patīk. Vienmēr domāju ''labāk neko nesaki, tāpat tiem cilvēkiem neinteresē/būsi apgrūtinājums/šķitīsi stulba/uzbāzīga u.tml'' Protams, tas attiecas ne tikai uz darbu, bet arī manu ikdienu, kad satieku cilvēkus.

Treškārt... man vienmēr gribas cilvēkiem patikt, es cenšos izpatikt, uzminēt, ko viņi grib dzirdēt no manis, ko negrib. Tādēļ nevaru teikt, ka jebkad paužu savu personību, vienmēr tikai kaut kā greizi atspoguļoju citus.

Ceturtkārt. Ir tāds teiciens, ka labākā aizsardzība ir uzbrukums. Es saku ļoti daudz cinisku lietu, ko nopietni nemaz nedomāju. Nezinu kāpēc to daru, godīgi sakot. Ir cilvēki, kas sākumā ir ļoti mīļi, bet tad atklājas viņu patiesā daba. Ar mani ir otrādi.

Tā visa rezultātā radu dīvainu un arī nepatīkamu iespaidu par sevi. Zinu to, jo kolēģi un kursa biedri un citi ir godīgi pateikuši, ka sākumā viņiem galīgi nepatiku. Kad ar cilvēkiem pavadu ilgāku laiku kopā (pus gadu aptuveni) es sāku justies komfortablāk, bet tik un tā ne tuvu ne pilnīgi komfortabli.

Galu galā, kā sajusties komfortabli savā ādā, kā izpaust sevi, kā neieciklēties tik ļoti uz ''ko par mani padomās''?
07.01.2015 23:21 |

Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
Es arī neapzināti reizēm pasaku ko aizskarošu citiem cilvēkiem, līdzīgi kā aprakstīji 4. punktā.
Ja jau tev nav iemesls, kāds pāridarījums vai trauma, tad tas ir vienkārši tavā dabā tā rīkoties un uzvesties. Katrs esam savādāks un tā ir daļa 'temperamenta'...
07.01.2015 23:26 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
mēģini sev iestāstīt, ka tas, ko padomā citi ir tādā pašā vērtībā kā tas, ko tu pati par citiem padomā. nav citi vērtīgāki un viņu skatījums kritiskāks.
pati ilgi cīnījos ar bailēm kādam nepatikt, bet tā kā tas ir neizbēgami, kaut kā dabīgi uzaudzeju biezāku ādu un pārstāju par to uztraukties.
ciniskumu gan atmet, tas nav tik grūti.
07.01.2015 23:27 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Maini raksturu, jo izklausies pēc narcistiskas personas - izteikt ciniskas piezīmes māki, bet lai celtu darbavietas prestižu klientu acīs gan nevēlies.
07.01.2015 23:28 |

Reitings 26
TalisQualis es it kā saprotu, ka citu domas ir tādā pašā vērtē kā manējās. Vienīgi man joprojām gandrīz nav draugu un varētu teikt, ka es izmisīgi gribu sadraudzēties ar kādu, tādēļ citu domas arī lieku pirms savējām.

ciniskumu gan atmet, tas nav tik grūti

Cenšos, bet grūti nākas. Reizēm šķiet, ka cinisms ir kā barjera starp mani un pasauli, un ja to atmetīšu, mani vienkārši iznīcinās.
07.01.2015 23:31 |

Reitings 26
:-(
07.01.2015 23:40 |

Reitings 408
Reģ: 16.02.2014
Autore, likās, ka esi lielākoties aprakstījusi manu situāciju. Es neesmu vēl atrisinājusi šīs problēmas, bet ļoti cenšos cīnīties ar sevi.
07.01.2015 23:46 |

Reitings 2861
tā ir, ciniskums noteikti ir aizsargbarjera. bet padomā, kas vēl tas ir. tā ir kā pretīga, iedomīga attieksme un skatīšanās no augšas pret visu, ko kāds cits rada, dara, saka. ar katru jaunu lietu, domu pamēģini iepazīties pirms izdarīt cinisku secinājumu un piezīmi.
vai arī vienkārši nesaki, nodomā un nepasaki, ne mazums tādu cilvēku :D bet klausīties sarkasmā un cinismā nudien nav patīkami, pati tādus cilvēkus sev tuvumā neturu.
07.01.2015 23:48 |

Reitings 2861
varbūt tu vienkārši esi nevietā. varbūt tev, kā intravertam ir ļoti grūti strādāt ar klientiem, tēlot laipnību.
07.01.2015 23:49 |

Reitings 691
Reģ: 03.03.2013
Nu megini buut iejuutiigaaka,ar asam,isam piebildem nevienam neiepatiksies kaa cilveeks. Es no taadiem cilveekiem censos izvairiities. Labi,pati reizem so to izmetu,kadu fraazi,bet reizeem neapzinaati.Skiet esmu ieveerojusi,ka kaut kada veidaa pati uzbuuveeju sev sienu apkaart,lai pasleeptos.
visiem tapat nevari izdabaat un tas nemaz nav vajadziigs. Buus cilveeki kas sapratiis Tevi kada esi/buusi.
Plusins ka apzinies ka kaut kas ir jamaina sevii,tikai retums saprot,ka ir vajadziiba mainiities. Dazi pat neaizdomaajas,tici man!!!
07.01.2015 23:50 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Izsaki ciniskas piezīmes, bet tajā pat laikā nerunā lieku un centies uzminēt, ko vēlas dzirdēt otrs cilvēks? Kaut kā neiet kopā šitas...

Vienkārši ja jautā - atbildi patiesību. Lai arī īsi un kodolīgi, bet patiesību. Ja biji teārtī, tad tā arī pasaki, bet neizplūsti garā izklāstā. Pārējā zinā, ja nevēlies uzsākt sarunu, tad nedari to. Ja jūties ērti un droši un sarunu biedrs patīk, tad atbrīvojies un vienkārši runā, bet dari to nepiespiesti.
Cinismu met pie malas - nevienu tas ne interesē, ne ir patīkams, ne kā savādāk atvieglo tev dzīvi vai padara tevi pievilcīgāku.
07.01.2015 23:58 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Tāda,kāda es biju pamatskolā/vidusskolā un kāda esmu tagad-tās ir divas dažādas personas.
Es biju klusa,neko lieku neteicu,kur vēl izteikt viedokli.Mani bija nokausējuši klases biedri, ar kuriem ,lielākoties visiem, nomācījos visus divpadsmit gadus.
Mainot vidi,mainījās mana attieksme/izturēšanās/sevis pasniegšanas veids, vienkārši par miljons procentiem.
Varbūt pat mans ego ir nedaudz par lielu,bet jā.Man ir ļoti daudz paziņu, draugi ir maz,jo tie,kas man ir, tiešām ir zelts.Es kaut kā ar savu egoismu esmu uzcēlusi sienu ap daudziem cilvēkiem.Lai cik pretīgi skanētu.Vai nu man tas cilvēks patīk vai nepatīk.Viss.Un tas notiek momentāli.Censties nav vērts un no manas attieksmes,pašai pat īsti neapzinoties, viss tiek perfekti nolasīts.
Bet man patīk būt tai skarbajai maitai, tie,kas mani pazīst, zina,ka varu būt mīļums un viss egoisms, cinisms, viņu priekšā nokrīt.
08.01.2015 00:01 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Ja godīgi, man daudz kas ir līdzīgs ar Tevi. Tāds uz iekšpusi vērsts raksturs. Piemēram, ar nepazīstamiem vai neitrāliem cilvēkiem (kolēģiem, piemēram) man nemaz nav interesanti runāt, tādēļ ar tādiem nemaz neeju uz kontaktu.
Man ir tā, ka vai nu ļoti labi uzreiz rodas kontakts ar kādu (īsti pat nevar izskaidrot no kā tas ir) vai nu nav vispār.
Tādēļ vistuvākajiem draugiem par mani ir pilnīgi cits priekšstats nekā pārējiem. Ja ar pirmajiem esmu atvērta un, kā jau Tu minēji, izpaužu savu ppersonību, otrie mani laikam uzskata par aukstu, nerunīgu, sevī vērstu, iedomīgu utt.
Ilgu laiku man likās, ka jāsāk sevi lauzt, jāmainās, jācenšas atvērties ikdienā pret apkārtējiem, jāizrāda interese utt., bet nesen man viens gudrs un vieds cilvēks pateica vienu it kā vienkāršu lietu-nē, man nav jāmainās! Man ir tāds personības tips, esmu tāda, kāda esmu un kam būs vajadzīgs/lemts-tie saredzēs un atklās manu patieso "es". Nav sevi "jālauž", jo tad tā vairs nebūšu es pati.
Protams, ja Tev nav vispār draugu un Tevi tas nomoka-tad varbūt tomēr ir kaut kas sevī jāpaanalizē, bet tikai sevis dēļ-ne tādēļ, ka citiem ar Tevi ir grūti kontaktēties.
08.01.2015 00:01 |

Reitings 26
varbūt tu vienkārši esi nevietā. varbūt tev, kā intravertam ir ļoti grūti strādāt ar klientiem, tēlot laipnību.

Es domāju, ka drīzāk esmu ekstraverta. Man patīk cilvēki, bet iekšā ir sajūta, ka es viņiem riebjos, tādēļ nespēju sarunāties normāli, mēģinu ātrāk aizbēgt, mazāk pateikt un tā.

Nu megini buut iejuutiigaaka,ar asam,isam piebildem nevienam neiepatiksies kaa cilveeks. Es no taadiem cilveekiem censos izvairiities. Labi,pati reizem so to izmetu,kadu fraazi,bet reizeem neapzinaati.Skiet esmu ieveerojusi,ka kaut kada veidaa pati uzbuuveeju sev sienu apkaart,lai pasleeptos.
visiem tapat nevari izdabaat un tas nemaz nav vajadziigs. Buus cilveeki kas sapratiis Tevi kada esi/buusi.

Ar prātu es to visu saprotu, bet kad nonāku reālā saskarsmē, tad visu laižu dēlī. Nervozēju, galva pēkšņi tukša, vienīgā doma ir kaut kā maksimāli ātri tikt prom.

Izsaki ciniskas piezīmes, bet tajā pat laikā nerunā lieku un centies uzminēt, ko vēlas dzirdēt otrs cilvēks? Kaut kā neiet kopā šitas...

Jā, esmu fucked up. Lai iespaidu pastiprinātu, varu piebilst, ka lai gan ciniskas piezīmes izsaku, ja man patiesi kaut kas cilvēka rīcībā neapmierina (piemēram, viņš nedara savu darbu un tāpēc tas ir jādara man), tad man ir ārkārtīgi grūti to pateikt un 99% gadījumu es labāk strādāju papildus nekā kaut ko saku.
08.01.2015 00:03 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012

Mana pieredz rāda, ka iet gan! (kaut gan teorētiski-neloģiski! Varbūt šis cinisms ir sava veida "aizsardzība"?!) Re kur ērzelim ir līdzīgi un man pašai arī šis piemīt!
08.01.2015 00:04 |

Reitings 26
Jackie, tavs komentārs bija kā naglai uz galvas. Man arī ir tā, ka vai nu cilvēks neinteresē nu pilnīgi nemaz, vai arī no ne kurienes šķiet, ka mums ir kontakts, lai gan reizēm to cilvēku nepazīstu nemaz. Problēma vienīgi tā, ka otrajā gadījumā neprotu sarunāties ar tiem cilvēkiem. Es tomēr gribētu sevi kaut kā salauzt. Lai runāšana arī ar tiem pirmajiem nav mokošs pienākums, kur man ir jāpiedomā pie katra vārda, žesta un nākamās tēmas.
08.01.2015 00:12 |

Reitings 26
Neon,

Vienkārši ja jautā - atbildi patiesību.

Manā dzīvē jau daudzus gadus ir dominējušas lietas, kas lielākajai daļai sabiedrības nav gluži pieņemamas, saprotamas un ikdienišķas. Tagad arī. Tādēļ man ir ļoti grūti teikt patiesību un es meloju vienkārši aiz ieraduma un arī tādēļ, lai nerastos turpmāki jautājumi, kas ved neceļos.

Jūs nevarat iedomāties, cik ļoti es gribētu normālu dzīvi, normālu personību un spēju normāli sarunāties ar cilvēkiem :-/
08.01.2015 00:15 |

Reitings 11996
Nu bet neiet kopā... Vai nu tu runā par daudz un visam ir cinisma pieskaņa, vai tieši otrādi - nevari pāršpļaut ne vārda pār lūpai un arī ciniskās piezīmes paliek neizteiktas... Nevar būt tā, ka nerunā, bet ciniskas piezīmes gan nekaunies izteikt.
08.01.2015 00:18 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Man ir tā, ka vai nu ļoti labi uzreiz rodas kontakts ar kādu (īsti pat nevar izskaidrot no kā tas ir) vai nu nav vispār.
Tādēļ vistuvākajiem draugiem par mani ir pilnīgi cits priekšstats nekā pārējiem. Ja ar pirmajiem esmu atvērta un, kā jau Tu minēji, izpaužu savu ppersonību, otrie mani laikam uzskata par aukstu, nerunīgu, sevī vērstu, iedomīgu utt.

Man kaut kā līdzīgi! Lai arī kopumā esmu pret visiem pozitīvi noskaņota, nemāku iesākt un uzturēt komunikāciju, ja nav liela atdeve no otras puses. Būtībā visi cilvēki, kas ir man apkārt, kaut kādu iemeslu dēļ ir neatlaidīgi izgājuši uz komunikāciju.
Bet īstenībā man to nedaudz izdevās mainīt, studējot žurnālistiku. Mums bija daudz praktiskie uzdevumi, kur jāiet klāt un jāintervē cilvēki. Esmu iemācījusies pieņemt sava veida lomu - ja mācības vai darbs to pieprasa, tad varu būt ļoti komunikabls cilvēks, papļāpāt, pasmieties, pajokot. Bet tāpat vien nē...
08.01.2015 00:21 |

Reitings 11996
Ar savu personību ir jāstrādā. Mācies runāt patiesību, nevis hroniski melot lietās, kur tas nav nepieciešams. Nu un vispār - vairāk jādomā ko runā. Ne jau nerunāšana ir problēma, bet tieši runāšana. Ja nevēlies runāt, neesi atklāts cilvēks - nu tad vienkārši esi tāda un attiecīgi atrodi nodarbi, kur tevi ir ērti nerunāt. Tajā nav nekas slikts... Taču, ja nevaldi pār savu muti - lūk, šis jau ir slikti un būtu jāstrādā ar šo parādību.
08.01.2015 00:22 |

Reitings 26
Bet īstenībā man to nedaudz izdevās mainīt, studējot žurnālistiku. Mums bija daudz praktiskie uzdevumi, kur jāiet klāt un jāintervē cilvēki. Esmu iemācījusies pieņemt sava veida lomu - ja mācības vai darbs to pieprasa, tad varu būt ļoti komunikabls cilvēks, papļāpāt, pasmieties, pajokot. Bet tāpat vien nē...

Jā, darba dēļ man arī tāpat. Ir tāda laipnības maska, ko uzlieku, un varu izvilkt komunikāciju uz 1-2 minūtēm, ja tā seko darbā iemācītajam algoritmam, pēc kura es varu kā robots atkārtot iemācītas atbildes un jautājumus un smaidus. Protams, pēc tam viss apraujas. Tā kā tā saruna no manas puses ir bijusi mākslīga, tad nekad nav sajūta, ka ar to cilvēku ir radies kontakts un es varētu turpināt sarunu. Sajūta ir drīzāk ''darbs izdarīts, nākamais''. Ienīstu sevi par to. Ir bijuši cilvēki, kas man ļoti patika, un ilgu laiku viņi centās ar mani sarunāties, bet atdūrās kā pret sienu katru reizi.
08.01.2015 00:35 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits