Nevelama grutnieciba..

Reitings 9
Reģ: 07.01.2015
Sveikas, paslaik esmu neapskauzama situacija, esmu stavokli, jau 6. menesi, ta ka abortam diemzel ir par velu :( nezinu ka vareju but karteja mulkite un uzticeties manam toreizejam draugam, likas viss bus tik ideali, busim kopa, bus mums gimene... Un tagad - pilnigi viss ir sabrucis, vins ir izgaisis un esmu palikusi viena ar sadragatiem sapniem un stavokli. Tik loti nozeloju, ka neuztaisiju abortu, tagad saprotu, ka bernam galigi neesmu gatava, ne man ir darbs, ne kur dzivot. Un uzskatu, ka berninam ir vajadzigi abi vecaki un jaaug gimene, kas to mil un gaida. Greks jau teikt, bet tik loti nevelos bernu. Runa jau nav tikai par materialo stavokli, naudina jau kaut ka pietiktu, bet tiesi par emocionalo... Nesen saku aizdomatie par adopciju. Palasiju forumus, visas sarunas ir gandriz tikai no adoptetaju puses, meitenu, kas atdod savus berninus viedokli vispar neparadas. Nu, neticu ka visas ir alkaholikes un atpalikusas, kas to dara. Ir ari tadas, kas vienakrsi velas savam berninam labaku dzivi.

Sis ir briesmigakais laiks mana dzive, esmu depresija un raudu katru dienu. Nezinu izeju no sis sitaucijas. Neticu, ka seit man kads vares palidzet, bet vienkarsi gribejas izkratit sirdi..
07.01.2015 20:58 |

Reitings 180
Reģ: 05.08.2014
Tas, ka ģimene, mīloša otra pusīte utt nav šodien, nenozīmē, ka tas viss Tev nebūs rīt. Mīļoto vīrieti var satikt, ar viņu ģimeni var izveidot, arī piemērota vide bērnam var tikt iegūta, bet bērnu, ja atdosi citiem, vairs neatgūsi. Tā kā šis lēmums ir jāpieņem ļoti nopietni un ne vienas dienas laikā.
Lai nu kā, protams, jāizlemj ir tikai Tev pašai, neklausoties citos, tikai Tev ar pieņemto lēmumu būs jāsadzīvo visu atlikušo mūžu.
07.01.2015 21:28 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Prikols tāds, ka autorei šobrīd šķiet, ka tiekot vaļā no bērna viņas dzīve uzlabotos... Bet tas ir baigais pašapmāns!
Lai arī komentāri ir diezgan asi (tādā tēmā par to nebūtu jābrīnās), tomēr daudzas te runā jau no kaut cik gūtās pieredzes (piem., pašas jau ir mātes). Un viena lieta ir vairāk kā skaidra, ja bērns tiks atdots - nekad dzīvē vairs nebūs sirdsmiera un vienmēr prātā būs doma "diez, kā viņš izskatās?", "kā viņam klājas?", "kā būtu, ja būtu?"... Ja autore ir gatava visu mūžu sadzīvot ar šādām mokošām domām - uz priekšu! Bet varu teikt, ka daudz vieglāk ir pamocīties dažus pirmos gadus ar zīdaini uz rokām (dzīve agri vai vēlu nokārtojas), nekā visu mūžu klausīties šajos iekšēji neatbildamos jautājumos...
07.01.2015 21:28 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
Cik es esmu lasījusi, nav maz tādu sieviešu kā tu. Arī domāja veikt abortu vai adot adopcijā. Iemesli dažādi. Bet beigu beigās - saņemot mazo uz vēdera, domas ļoti ātri mainījās un joprojām ir pateicīgas saviem līdzcilvēkiem, kuri neļāva sadarīt muļķības. Tas ir - ir laimīgas,ka piedzimis mazais.
Man šķiet,ka tavi hormoni ir ņēmuši virsroku pār tevi/ tavu kontroli.
Manuprāt, sagaidi lielo dienu un tad tikai sāc domāt. Tu tagad tāpat neko nevari mainīt vai ietekmēt...
07.01.2015 21:29 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Tad tagad uzņemies atbildību par savu lēmumu! Noliec malā egoismu un domā, kā sev un bērniņam nodrošināt normāls dzīves apstākļus! Atlaid aizvainojumus pret vīrieti (lupatu) un attopies, ka esi savas dzīves noteicēja!

Domājams, meitene nemaz nedomā bērnu atstāt, bet tās ir domas, emocijas. Un aizvainojums arī tik ātri nepāries.
Patiesībā, grūtākais vēl priekšā. Negulētas naktis, kad bērns slims, nav blakus cilvēks, kas palīdzētu, atbalstītu. Viss uz pašas pleciem. Tādos brīžos ir vēl lielāks aizvainojums.
07.01.2015 21:29 |

Reitings 1888
Reģ: 15.09.2012
Ja vēlies, droši vari arī man uzrakstīt PM!
07.01.2015 21:30 |

Reitings 979
Reģ: 03.01.2015
Es zinu divas sievietes, kuras grūtniecības laikā palika vienas. Vienu zinu dzīvē, otru virtuāli, ja nekļūdos, abām vīri gāja bojā tādā grūtniecības laikā, kad bija vēl iespēja veikt abortu, respektīvi līdz 12.nedēļai. Tu raksti, ka sapņoji būt kopā ar savu vīrieti... Visas sapņo! Tikai mēs nekad nevaram paļauties uz neko, vai vīrietis pats aizies vai liktenis atņems.
Un es šīs sievietes apbrīnoju - paturēt bērnu, kaut pašai ir smagi ar notikušo nelaimi, bet vēl jādomā ko darīt, lai bērnam būtu labāk. Katru reizi, kad liekas, ka man ir grūti ar bērnu, es padomāju kā ir citām vientuļajām mammām un nokaunos, jo man ir vīrs, kas atbalsta, mamma, kas palīdz. Tu tiksi galā. Kad piedzims mazulītis, ieraudzīsi viņu, noteikti pārdomāsi.(l)
07.01.2015 21:31 |

Reitings 207
Reģ: 12.03.2014
Ieraudzīsi-mazuli domāsi citādi :)
07.01.2015 21:33 |

Reitings 9
Reģ: 07.01.2015
Varbut ari lieta tada, ka es nedomaju ka es nu busu ta, kas paliks viena ar bernu, man bus spoza nakotne, karjera utt. Un tagad jutos nedaudz ka tada neveiksminiece. Zinu jau ka man iss tas bus, bet naksies ta pamatigak piebremzet..

Kads mineja, tiksana vala no berna situaciju neuzlabos - tur laikam pilniga taisniba, kad nebiju stavokli tad tapat citas problemas atradas, kapec nebiju laimiga... Un Baby boxa tiesam savu bernu neatstatu, tik traki jau ari nebutu. Ja ari atdotu adopcija tad tikai kadam parim, kas pie saviem berniniem nevaretu tikt un kadam kas tiesam to veletos. Bet nja, tas butu smgs lemums, nezinu ari vai mana gimene uz so reagetu pozitivi. Bet no otras puses ka jau minejat - mana dzive - manas kludas. Man vien pasai bus naktis jamostas un jarupejas par zidaini.
07.01.2015 21:41 |

Reitings 367
Reģ: 28.06.2013
Grūtniecības laikā tik tiešām stulbā galva sazin ko sadomāt var. Cik pati gan raudāju, gan ar vārdiem mētājos, kaut arī viss labi, un patiesībā tā nemaz nedomāju. Arī likās, ka dzīve būs sadalīta 'pirms' un 'pēc'. Bērns piedzima, un es visu aizmirsu, viss nokārtojās pats no sevis. Dzīve nebeidzās, palika tikai košāka. Tāpēc nomierinies, velns nav tik melns, mazulis nav bubulis. Lūk, es tagad guļu gultā, bet meita blakus dzied, dejo un plaukšķina plaukstiņas. Arī Tu reiz būsi priecīga ar savu atvasīti:-)
Par savu karjeru neuztraucies, būsi apņēmīga, visu sasniegsi. Nekrīti panikā. Iespējams, tagad Tev tā neliekas, tāpēc pagaidi, ļauj laikam salikt visu pa plauktiņiem.
07.01.2015 23:10 |

Reitings 1732
Reģ: 21.06.2012
Padomā, Tu iznēsāsi bēbi 9 mēnešus, mocīsies ar sliktu pašsajūtu, nežēlīgām dzemdību sāpēm, ka jāmirst vai nost, atveseļošanās periodu, sāpīgām krūtīm, izļurkātu vēderu, matu izkrišanu utt...

Tas ir tā vērts, lai atdotu sīko? Sanāk pilnīgi veltīgas mocības..
07.01.2015 23:19 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Hmm, nu ja tik ļoti nevēlies bērnu ir babyboxi, neizklausās kā bērns jums bija plānots, būs tev mācība - vispirms nopietnas attiecības un kāzas, un tad bērni. Un būs grūti, bet gan jau kaut kā..
07.01.2015 23:26 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Man ir bezgala žēl to bērniņu. Nekas nevar būt briesmīgāk kā ienākt šajā pasaulē neaizsargātam, nevarīgam, negribētam un nemīlētam.:'-( Tad tiešām labāks variants ir babybox vai adopcija, jo ļoti ātri šis cilvēciņš iegūs ģimeni, kas viņu patiesi mīlēs un lolos.
08.01.2015 09:08 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
es izšķīros no drauga 8.grūtniecības mēnesī. Nebijām plānojuši bērnu, bet attiecības likās tajā brīdī mnopietnas. Arī nebija viegli, domas par bērna atdošanu gan nebija. Šobrīd esmu super lamīga mamma ir foršu un apķērīgu pimrklasnieku. Blakus ir mīlošs vīrietis, kas rūpējas par bērnu kā par savu.

Ir bijis daudz asaru, bet prieku tagad ir vēl vairāk.
08.01.2015 09:12 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Nav tā nevēlama grūtniecība. Pat vēlama - pati no brīvas gribas paliki stāvoklī, pati apzinājies,uz ko ej. Apstākļi mainījušies. Ko lai saka- dzīvei patīk izstrādāt jokus, un to, cik stipras mēs esam, uzzinām šādās situācijās. mans ieteikums- meklē palīdzību, ir taču centri sievietēm ar psihologiem un tā. Vēl ir laiks situāciju 100 reizes pārdomāt.
08.01.2015 09:18 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
Autore ir daudzas kuras audzina bērnu vienu.
Arī mana paziņa!
Bet tā ir tava dzive un izvele dari,kā uzskati pa labu. Nevienam tev nav tiesibas parmest pa to,ko esi izdomajusi. Bet nu skumji
08.01.2015 09:27 |

Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Nelasīju komentārus,bet es ieteiktu mēģināt šobrīd nedomāt sliktas domas. Pēc dzemdībām arī pieņemsi visus svarīgos lēmumus.
08.01.2015 09:40 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Wooow, būs pašai naktīs jāmostās un jāaprūpē zīdainis! PSC!!!
08.01.2015 09:43 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Becky, visi zīdaiņi neceļas naktīs ;)

Es arī ienācu pateikt, ka patiešām sliktākajā gadījumā Latvijā pastāv - babybox. Un Babybox bēbīši nokļūst ģimenēs kurās tiek mīlēti un loloti nu ļoti ļoti ļoti ļoti ļoti

++
08.01.2015 10:08 |

10 gadi
Reitings 1176
Reģ: 23.04.2014
Kur tu tagad dzīvo?
Vecāki zina? Ko viņi saka?
08.01.2015 10:19 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Wee, mēs jau zinām, ka nu tava nekad un neko, nevajag atgādināt, paldies! :-D
08.01.2015 10:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits