Dzimšanas diena Jums.

Reitings 565
Reģ: 29.01.2009
Sveikas, tuvojas mana dzimšanas diena, domāju kā svinēt..... cilvēki apmēram 15. Ziemā jau nav daudz ko darīt un diezgan dārgi sanāk....

vēlējos, lai padalieties kā mēdzat pavadīt un pasviediet kādas foršas idejas :) spēles, atrakcijas.. vietas utt :) Interesē diezgan ekonomiskas idejas . :D

Šogad domāju vienkārši nolikt tā saucamo ''ziedojumu kastīti'' un visi viesi varēs iemest tajā tik naudiņas cik gribēsies un es pēc tam to pievienošu saviem krājumiem un varbūt rudenī sanāks jau ceļojums :)

kā domājat tas būs korekti? :)
04.01.2015 17:14 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Man nešķiet īsti pareizi kā dāvanu viesiem prasīt naudu, jo ar naudu jau ir tā, ka nedāvināsi jau trīs eirikus, parasti jau dāvina apaļu summu, lielāku vai mazāku, bet, ja nu ir situācija, ka kādam no viesiem arī ir spiedīga finansiālā situācija uz doto brīdi, bet toties ir kāda forša ideja dāvanai, kas neprasa nekādus īpašos finansiālos ieguldījumus? Tad sanāk, ja cilvēks nevar dāvināt to naudu, tad labāk nemaz neierasties?

Par groziņiem-es tā nedarītu. Mana dzimšanas diena, tātad arī es uzsaucu paiku un dzērienus. Ja nav finanses, nav jau spiesta lieta svinēt. Cita lieta, ja kopā tiek svinēti citi svētki, kādas ballītes, tad, jā, par ēdienu, dzērieniem gādā katrs pa druskai, bet ne jau nu dzimšanas dienā.

Kā mana ome teica-nevar nabadzības dēļ lepnumu zaudēt.
04.01.2015 17:56 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
nu protams, ka pabrīdinātu pie ielūguma, ne jau viesi atnāktu un es noliktu to kasti :davaj metiet man te vēl iekšā naudu

Nezinu, man šķiet, ka nav smuki arī ielūgumā kaut ko minēt par dāvanu/naudu. Tāpēc jau tā ir dāvana. Par kastītes ideju vispār negribas izteikties, tāpat kā par groziņiem - ja nu vienīgi tos lūdz nest dāvanu vietā, tad tas vēl varētu būt pieņemami.
04.01.2015 17:56 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
vari vnk pateikt,ka vēlies saņemt neviss dāvanas,bet gan naudu. Atvieglosi cilvēkiem domāšanu par dāvanām.
Daļa radu man arī dāvināja naudu,jo nevarēja izdomāt,ko dāvināt.Es arī to naudu pievienoju ceļojumu izdevumiem. Katrs uzdāvināja,cik vēlējās un varēja atļauties.
Autorei arī katrs uzdāvinās tik lielu naudas summu,cik vēlas.
04.01.2015 17:57 |

Reitings 565
nu jā es jau saku vēlreiz ka netaisos pēksņi no galda apakašas vilt un likt virsū, vnk doma ielūgumos pateikt , lai dāvana ir naudas izteiksmē labāk ;)
man kaut kā vienmēr gadās, ka dāvanas gluži nekur īsti nenoder, domāju varbūt vispār nevajag dāvanas! vnk izdomāt kur forši pabūt kopā!

nu bērni kādi 4, tie bērni visu sarežģi :D gribas jau tomēr visus tuvākos nevis draudzenes tikai, tā jau reti kopā esam.... dzīvoklis man arī nav piemērots svinībām, neatliek nekas kā kaut ko īrēt, bet ceru, ka paveiksies un priekšniece ļaus banketu zālē par simbolisku cenu banketinju uztaisiit :)
04.01.2015 17:57 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Man nešķiet īsti pareizi kā dāvanu viesiem prasīt naudu, jo ar naudu jau ir tā, ka nedāvināsi jau trīs eirikus, parasti jau dāvina apaļu summu, lielāku vai mazāku, bet, ja nu ir situācija, ka kādam no viesiem arī ir spiedīga finansiālā situācija uz doto brīdi, bet toties ir kāda forša ideja dāvanai, kas neprasa nekādus īpašos finansiālos ieguldījumus? Tad sanāk, ja cilvēks nevar dāvināt to naudu, tad labāk nemaz neierasties?

Piekrītu šim!
04.01.2015 17:58 |

Reitings 565
vari vnk pateikt,ka vēlies saņemt neviss dāvanas,bet gan naudu. Atvieglosi cilvēkiem domāšanu par dāvanām

++ kaut kā taa biju domāajusi
04.01.2015 17:58 |

Reitings 565
vari vnk pateikt,ka vēlies saņemt neviss dāvanas,bet gan naudu. Atvieglosi cilvēkiem domāšanu par dāvanām.
Daļa radu man arī dāvināja naudu,jo nevarēja izdomāt,ko dāvināt.Es arī to naudu pievienoju ceļojumu izdevumiem. Katrs uzdāvināja,cik vēlējās un varēja atļauties.
Autorei arī katrs uzdāvinās tik lielu naudas summu,cik vēlas.

+
04.01.2015 17:59 |

Reitings 565
Kā mana ome teica-nevar nabadzības dēļ lepnumu zaudēt

nu tas arī fakts :)
04.01.2015 18:00 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nu jā, bet kāpēc vajag kastīti? Sadāvinās visi smuki aploksnītēs un viss.
04.01.2015 18:00 |

Reitings 296
Nu mana filosofija dzimšanas dienu svinēšanās pa lielam ir tāda- ja es gribu svinēt, tad attiecīgi arī parūpējos par vietu, galdu, izklaidēm utt. Ja mani draugi grib svinēt (manu dzd), tad arī attiecīgi rīkojamies- dāvanas negaidu, bet aizejam kkur kopīgi pasēdēt, paēst, padzert, bet katrs tad maksā par sevi. Nevienam iebildumi nav bijuši. Bet tas, protams, atkarīgs no katras kompānijas.
04.01.2015 18:04 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
tāpat,ja kāds ļoti gribēs uzdāvināt dāvanu,tad uzdāvinās:Dnebūs jau tā,kad visi tik naudu sadāvinās:D
es gan ieteiktu sagādāt pašai pārtiku. Vari nepirkt tik daudz dzeramā..un saldumus,jo parasti kāds atved un uzdāvina, bet pārējo gan vajadzētu pašai sarūpēt..
04.01.2015 18:06 |

Reitings 565
šādas tādas uzkodas sarūpēšu un dzērienus nedaudz priekš pasēdēšanas tas jau tikai loģiski, ja tā būtu vnk pasēdēšana tad jau var tos groiņus nest :)
04.01.2015 18:13 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Baigi labi izdomāts - sanesiet groziņus un, jā, starp citu es arī naudu gribēšu. :D Es pie tevis neietu, bet moš tev draugi tādi paši, tad viss ok. :D
04.01.2015 18:39 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
man jau arī labāk patik ja cilveks piedomā pie dāvanas, vnk esmu sākusi krāt naudu un visi vienmēr čīkst, ka jālauza galva par dāvanām

Būtībā, ja man prasa, ko vēlos un man tiešām neko nevajag, tad lūdzu dāvanu karti. Vienreiz palūdzu DEPO dāv. karti, jo plānoju pirkt lampu, bet nelūgšu jau manā vietā to lampu pirkt :D Tā parasti aprobežojos ar Galactico dāvanu kartēm, dāv. kartēm apakšveļas veikalos, grāmatnīcā utt. Tas tiešām, ja uz sitiena neko nevajag un ja man prasa. Ja neprasa, tad paļaujos uz to cilvēku un te nu vairs nav svarīgi pa lielam, ko saņemšu. Bet situācijā, kad man prāsa, ko vēlos.. es laikam nevarētu teikt, ka ziniet, naudiņu aploksnē.. Nu nezinu.. Vienīgais, kur to uzskatu par pieļaujamo, ir kāzas, bet tur cits pasākuma mērogs (nozīmīguma ziņā).

Bet tā esmu es..

Baigi labi izdomāts - sanesiet groziņus un, jā, starp citu es arī naudu gribēšu

Sākumā par šo arī iedomājos, bet gan jau tā nebija domāts. Atkārtošos - mana dzimene, es uzsaucu. Pat alkoholu, pat dažādu, ja viesi nedzer vienu un to pašu. Bet katrs dara tā, kā ir pieņemts viņam/viņai
04.01.2015 18:54 |

Reitings 471
šausmas :D:D
Izlasīju Krutā komentāru un pievienojos viņa uzrakstītajam!
04.01.2015 22:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits