Mēs esam 5 cilvēki, es tērēju kādus 300 -400 eirikus mēnesī. Gaļu pērku vairumā, tāpēc man dod labu atlaidi, vistu fileju ēdam daudz, to arī vairumā iepērkam mēnesim (pie zināmās pārdevējas rīgas CT, varētu vēl lētāk, bet tad būtu jāpērk no vietējiem kādu puscūķi, jāmaļ pašiem, jāsadala pašiem un nezinātu kur to speķi likt, jo tikai 2 no pieciem mums to ēd), par zivīm mums daži fujinās, tāpēc ar vienu lasi, ko atved pa draudzīgu cenu uz mūsu vietējo (mazpilsētas) tirdziņu pietiek atliektiem galiem pat vairākiem mēnešiem, desas, cīsiņus nepērkam vispār, dēļ sastāva un garšas, mums no radinieka mednieka šad tad tiek medījuma desa, bet reti, pa vairākiem mēnešiem reizi, bet tad zinam, ka tur nav ādas klāt piemaltas utt., našķus tādus no veikala ēdam ļoti reti, jā ēdam - tad rūjienas vai mājas saldējumu, kādas tiešām labas končas, nu vēl biezpiena sieriņus, bet tiešām reti, nevienam nemaz nekarojās, ir pat, ka vairākus mēnešus našķus nepērkam. Augļus pērkam vienmēr - nekad tā nemēdz būt, ka mums mājās augļu nav, vai galdā nebūtu kādu svaigo dārzeņu salātu. Jo tas ir veselīgi. Piena produkti ar tiek pirkti regulāri. Pārsvarā skābais krējums un biezpiens. Pa retam - saldais krējums - krēmiem. Maizi ēd tikai daži. Sierus daudz pērkam. Bet tie pārsvarā sacepumiem un salātiem - holandes un līdzīgie, uzreiz daudz, īpaši ja akcija (nekādi tur izstrādājumi), ēšanai un knakstīties - cietie sieri, pudēto kurš grib - pats sev pērk un ātri ēd, lai es nesaožu, jo es no smakas vien vemju. Miltus daudz pērkam, olas pērkam, kartupeļus, dārzeņus visādus.
Ikdienā mēs pārsvarā pārtiekam no plova, zupām, pildītām pankūkām, kotletēm, karbonādēm, kartupeļu ēdieniem, sacepumiem, daudz svaigu dārzeņu salātu klāt pie visa, izņemot zupu :)
Un jā, mums privātmāja, daudz zemes, vasarā vispār jāpērk tikai gaļa un piena produkti, eksotiskie augļi, jo viss ir savs, pat aprikozes, bet tas tikai vasarā un agrā rudenī, jo nespējam dēļ aizņemtības darbā saaudzēt ēdamo visam gadam. Pat kartupeļus tagad pa ziemu jāpērk.