Arī man pēc vispārējās noskaņas diskusijā gribas dalīties ar ko citu, nevis diskusijas jautājumu.
Taču atbildot uz to...
Nez, vai ir kaut kā noteikti jājūtas, katrs taču ir citādāks. Ja runāju par sevi un savu pieredzi, es pirms kāzām nebiju sajūsmināta. Priecīga, apmierināta, bet ne sajūsmināta. Es sev biju nosolījusies nekļūt par to (man) kaitinošo līgavu, kas runā tikai par kāzām un katram satiktajam vaicā par piemērotāko lentīšu krāsu galda kartēm (es pārspīlēju). Bet rezultātā man nemaz nebija ko sev nosolīties, es vienkārši nesajūsminos par lietām, kas manās acīs ir maznozīmīgas. Laikam jāpiebilst, ka mani nebildināja, mēs par kāzām vienojāmies. Un kāzas bija tikai ar lieciniekiem. Ja tas ir būtiski, pēc 7 gadu kopdzīves.
Un, manuprāt, šaubas ir normālas, ja vien dzīvo ar domu un pārliecību, ka mēs paši veidojam savu dzīvi. Ja dzīvo ar ticību, ka "Dievs visu zina labāk" un dzīvo šādā vai līdzīgā paļāvībā uz kaut ko augstāku, iespējams, nav ko šaubīties. Bet, ja lēmums ir pilnībā pasaulīgs un patstāvīgs, tad man gribas teikt - šaubas ir normālas. Par jebko savā dzīvē.
Un tomēr jāpiekrīt meitenēm, kas norāda, ka Tevis teiktais nevedina domāt, ka jums būtu jāprecas. Ka it kā kopā nodzīvotais laiks ir pārāk ilgs, lai tagad šķirtos. Nu, šīs gan man šķiet muļķīgas domas. Dzīvot kopā jābūt vieglāk, priecīgāk un labāk, citādi dzīvot kopā nav vērts. Un arī neveiksmīgi kopā nodzīvoti gadi nav izmesti vējā, tie iemāca iepazīt sev, citus, tā ir pieredze, kas palīdzēs veidot citas attiecības.