Ir tāda lieta, kā sāta sajūta. Vajag censties izvēlēties produktus, pēc kuru apēšanas tev ilgāk negribēsies ēst. Saujiņa riekstu (garšīgi, veselīgi) dos sāta sajūtu mazāk ilgam laikam, nekā, piemēram, gabals liesas zivs ar identisku kaloriju daudzumu.
No tā, kas darbojas man: esot mājās ar bērnu, ložņāšana ap ledusskapi reizēm ir mājāssēdēšanas sekas. Tad, kad gribas "kaut ko pagrauzt" labāk uztaisi sev tēju vai kafiju. Ļoti bieži tas noņem vēlmi apēst kaut ko aiz neko darīt.
Mēģini ēst lēnāk, varbūt vairāk dzer klāt ūdeni/kefīru, kamēr ēd. Kaut kur lasīju pētījumu, ka kuņģis signālu "es esmu paēdis" smadzenēm dod kādas 15-20 pēc tam, kad reāli tas punkts ir sasniegts.
Man personīgi palīdz arī saldumu nepirkšana. Nenopērc šokolādi, nopērc kaut ko citu garšīgu - mandarīnus, kaut vai.
Vēl esmu ievērojusi, ka bezjēgā apetīte man mēdz parādīties tad, kad organisma trūkst kaut kas no vitamīniem un minerālvielām. Iepērc LABUS uztura bagātinātājus!
Man arī pēc dzemdībām ilgi negribēja kilogrami iet nost, tā kā saprotu tevi. Bet nu, piedomājot pie tā, ko ēdu, tomēr izdevās tikt atpakaļ pie vecajiem parametriem.