Pasākums pašapziņas celšanai
Gadās tā – meitene grib fotografēties, bet viņai ir kauns, taču, sevi pārvarot, viņa gūst iespēju paskatīties uz sevi no malas un ceļ pašapziņu. Ierauga skaistas bildes, un kompleksi samazinās vai izzūd vispār. Kailfoto nav izvirtība, tas pat būtu vēlams pasākums ja ne visiem, tad kādai daļai, lai sev pavērtu jaunus apvāršņus un paskatītos uz sevi un dzīvi no cita skatpunkta, uzskata psihologi.
Kad sieviete, kas iejūgusi sevi mājas darbos un mātes pienākumos, vairs nejūt savu sievišķību, viņai jādodas pie fotogrāfa. Nav jābaidās, ka “es taču neesmu perfekta”, jo katrai sievietei, īpaši mātei, piemīt sievišķīgums. Jaunībā tas bieži ir ārējs skaistums, bet ar gadiem un pieredzi veidojas prasme nest savu sievietību. Līdzko cilvēks izģērbies, notiek maģiskās pārvērtības, un puiciska meitene kļūst par TĀDU sievieti, kādas nav pat tās, no kurām, pa ielu ejot, virmo seksīgums.
Paradoksāli, bet bieži vien meitenēm, kas rūpējas par sevi un kurām ar figūru viss kārtībā, pat ir lielāki kompleksi nekā tām, kurām ir problēmas ar lieko svaru. Šīs otrās iemācījušās ar sevi sadzīvot un saka – esmu tāda, kāda esmu, tu esi fotogrāfs, aiziet – uztaisi mani skaistāku! Dodoties pie fotogrāfa, kompleksi jāatmet. Ja būs nepieciešams, kādus trūkumus varēs izlabot ar “fotošopa” palīdzību, bet svarīgākais – jājūt sevī apziņa – esmu labākā, iekārojama, skaista!