Vai cilvēki dusmās saka taisnību?

Reitings 954
Reģ: 01.10.2013
Šorīt zvana man draudzene un raud, aizbraukusi ciemos pie savas mammas un sastrīdējušās, es tā arī tai histērijai cauri nedzirdēju par ko tieši, bet māte viņai pateikusi: "Pati tu esi vainīga, ka vīrs no tevis aizgāja, novedi viņu tiktāl." Pēc kā draudzene iesēdās mašīnā un brauc atpakaļ uz mājās. Sākušas gatavot maltīti vakaram un sastrīdējušās. Es tagad domāju vai cilvēki dusmās saka to ko domā (līdzīgi kā alkohola reibumā) vai tomēr saka tādas lietas nepārdomāti, lai tikai sāpinātu otru?

Teicu, ka uzņemšu draudzeni pie sevis šovakar, cerams, ka būs nomierinājusies, kamēr atbrauks līdz Rīgai, tad arī izstāstīs, kas notika
24.12.2014 11:55 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Viena no attiecību lielākajām vērtībām ir spēt turēt muti strīdu laikā. Ja arī strīdā pasaka otram visu taisnību tad ar emocijām piemet vēl 3x vairāk. Jebkurš izspļauts vārds, frāze vai teikums var iecirst lielu robu attiecībās, uz ilgu laiku.
Parasti otrs jau to taisnību labi zina un bāzt vēlreiz to acīs ir kā apliet ar dubļiem.

+++

ari ja piedod, tad vienmer atceraas. Vaardi saap vel ilgu laiku.
24.12.2014 13:07 |

Reitings 270
Reģ: 28.11.2014
Ir dažādi. Personīgi es dusmās 99% nesaku to, ko domāju. Rīkojos impulsīvi un zinot, kādas ir cilvēka vājās vietas, situ pa tām - nevis saku to, ko domāju, bet saku, kā būs sāpīgāk. Ir cilvēki, kas dara tāpat kā es, ir, kas saka patiesību.
24.12.2014 13:13 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Viena no attiecību lielākajām vērtībām ir spēt turēt muti strīdu laikā.
+++
So iipasiibu es loti augstu veerteeju.Esmu sapratusi,ka attieciibas ar cilveekiem loti biezi izjuuk tiesi sii iemesla deel,ka nevar satureeties,iekarst,vairs nedomaa,ko saka uttAlkohola reibumaa tas viss iznaak uz aaru veel vairaak.
Tas nenoziimee ,ka nevar paarunaat lietas civilizeeti,bet vienai pusei buutu jaapaklusee,jaapaardomaa saciitais-kaadreiz tas cilveeks ,kurs ir pateicis to "domu graudu"-nekluudaas.Varbuut ,ka taa arii ir taisniiba, saap...un tad saakaas vaardu apmainas.Mees jau to redzam visur.
Ja cilveeki maacetu vairaak uzlikt to "bloku",tad nebuutu tik daudz skirsanaas,nesakanas.Kaadreiz vienkaarsi gribaas izlaadeeties,izrunaaties,un ja lauj vinam taa riktiigi izteikties,tad veelaak ir miers-klausiitaajs pasaka"paldies par tavaam domaam" un viss-miers maajaas!
24.12.2014 15:28 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Dusmās, cilvēks bieži vien pasaka, to ko nemaz nedomā. Man tā bieži gadās, jā un tas ir baigi slikti, jo tas var ļoti
aizvainot.

Tieši tas pats man. Liela daļa no tā, ko saku dusmās, nav patiesība, bet stipri stipri pārspīlēts skatījums uz lietām, kas ir tālu no manām patiesajām domām.
24.12.2014 15:37 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Atkarīgs no cilvēka un no viņa saprāta, temperimenta. Ir cilvēki, kuri māk saturēt muti, daudz neizplūst apvainojumos, bet būdami dusmās māk ļoti konstruktīvi pateikt savu domu, kas tiešām ir taisnība. Ok, varbūt asāka kā mierīgā prātā izteikta, bet tāpat ne mazāk noderīga. Ne vienmēr jāglauda pa spalvai, lai otram kaut kas pielektu...

Taču ir arī histēriski cilvēki, kuriem vnk mutes vietā ir caureja. Tiem vārdiem ir graša vērtība...

Tāpēc, cilvēks ir jāpazīst, lai varētu teikt, cik daudz dusmās pateiktais ir taisnība.
24.12.2014 15:41 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Klāt neviens no mums nestāvēja, nezinām, cik skarba bija vai nebija saruna. Bet tai mātei varbūt vajadzēja izlikties un tēlot, ka viņas meita ne pie kā nav vainīga, bet patiesībā domāt kaut ko citu? Protams, visas situācijas var izanalizēt mierīgi, neslēpjot patiesās domas. Kas attiecas uz sievas un vīra attiecībām, nemaz nevar par kādu no viņiem pateikt, ka viņš vai viņa viennozīmīgi vainīga, bet tas otrs svētais. Vienkārši, ir savstarpēja nesaderība un viss.
24.12.2014 15:47 |

Reitings 106
Reģ: 05.05.2013
cilvēki dusmās saka stulbības. kuras vēlāk visbiežāk nožēlo.
24.12.2014 18:07 |

Reitings 122
Reģ: 20.12.2014
Drošvien, ka ja. Es dusmās vienmmēr izsaku taisnību :)
25.12.2014 22:19 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Ja par mani, tad manī nevar klausīties ne dzērumā , ne dusmās it īpaši abos kopā, es varu ņemties tik tālu kamēr otru nenovedīšu līdz baltkvēlei... Tā nav labi to apzinos un cenšos nrpalaizt mēli tik traki cik 10 gadus atpakaļ :D
25.12.2014 22:24 |

Reitings 1010
Reģ: 29.01.2009
Es dusmās un, ja vēl klāt alkohols, tad pasaku visu taisnību, ko nevajadzētu teikt.
25.12.2014 22:25 |

Reitings 386
Reģ: 15.11.2014
Parasti saka, ka viss drīzāk ja pa daudz ir iedzēris tad saka ko domā, jo piedzēries nekontrolē ko viņš saka, saka ko domā, atceros ka, ar draudzeni smējāmies vienu reizi . Par to ka, cilvēku vajag piedzirdīt, un tad uzzinās ko viņš/a par Tevi īsti domā... :D
25.12.2014 22:27 |

Reitings 386
Reģ: 15.11.2014
Bet dusmās, dažreiz varbūt....
25.12.2014 22:27 |

Reitings 565
Reģ: 29.01.2009
man liekas taisnību saka vairāk dzērumā nevis strīdu karstumā, pati savās pēdējās attiecības tiku nobērta ar sazin kādiem sūdiem un agri vai vēlu tu jau vairs nesaproti, kas ir taisnība un , kas nav, bet noteikti vajag mācīties turēt muti ciet, un padomāt pirms saki, jo vairāk uzkur uguni , jo bēdīgāk.
dažreiz mēs klusējam, jo mīlam, pat ja zinam, ka mums ir taisnība, bet zinam arī to, ka otram sāpēs, ja to pateiksim mēs.
bet nevaru piekrist mātei, jo es uzskatu, ka ir jādzīvo kopā ar tiem cilvēkiem , lai pateiktu, ka meita pati vainīga ;) kamēr tu nezini un neesi bijis blakus kāda attiecības, tad ir stulbi tā teikt.
25.12.2014 22:29 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Man liekas, ka dusmās saka taisnību, bet pārspīlēti. Piemēram, nu nezinu, ja man nepatīk blondi mati (vienkārši krāsa nepatīk), tad dusmās tādam cilvēkam pateiktu, ka vispretīgākie mati, kas redzēti - protams, pavisam tizls piemērs, bet ilustrē to, ka parastam cilvēkam (kas nav nekāds rakstnieks vai aktieris, kuri ikdienā nodarbojas ar fantazēšanu) vajag kaut kāds "salmiņu", aiz kura aizķerties. Lielākā daļa nav galīgākie fantazētāji.
25.12.2014 22:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits