Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Gribas izkratīt sirdi...

 
Reitings 10
Reģ: 19.12.2014
Zinu, ka palīdzēt manā gadījumā neviena te nevar, bet vienkārši gribas kaut kur izraudāt savu sāpi, jo tā jau mēdz būt - izrunājoties bieži vien kļūst vieglāk..
Īstenībā dzīve nekad nav mani lutinājusi un nekad nav gājis viegli (kaut gan citreiz padomāju - ko es vēl raudu dēļ tā, ir taču cilvēki, kuriem ir vēl daudz grūtāk...). Dzīvoju pagaidām vēl ar vecākiem, māte ir slima, līdz ar to strādāt nevar, vien savas nolaidības, muļķības un ietiepības dēļ arī pie ārstiem viņa neiet, un lai vai kā es censtos viņu piespiest to izdarīt - viņa neies.. Līdz ar to - nesaņem nekādu naudu par invaliditāti. Tēvu, savukārt, pa lielam vispār neinteresē nekas - regulāri dzer, strādā gadījuma darbus. Līdz ar to - ienākumi ir minimāli un neregulāri, pie tam - kāds gan labums no tā, tāpat aiziet alkoholam..
Un tad esmu es - nepārtraukti uztraucos un domāju par to, kur rast naudu, lai paēstu, apģērbtos, nomaksātu komunālos maksājumus .. Pašreiz es vēl mācos, tādēļ man arī ienākumi nav nekādi lielie - tik, cik stipendija, kā arī 50€ mēnesī no radiniekiem.. Palīdzēt viņi man spētu, bet atsakās to darīt, jo ar mani attiecības viņiem ir labas, ar pārējo manas ģimenes daļu attiecības ir sabojājuši jau pasen.. Kādu laiku strādāju, bet darbu pēc nostrādātiem 4 mēnešiem nācās pamest, jo tur, kur strādāju es, nācās strādāt nenormālas stundas par nesamērīgu samaksu, un tas ļoti traucēja mācībām.. Bet šobrīd es neredzu nekādu citu iespēju kā atkal iet strādāt, jo neviens cits to darīt netaisās. Esmu darba meklējumos, esmu aizsūtījusi savu CV uz vairākām vietām, es ceru no kādas vismaz sagaidīt atbildi.
Man daudzi ir jautājuši - kādēļ neej prom un nedzīvo atsevišķi? Esmu apdomājusi šādu variantu, bet man ir nepilngadīga māsa, kura tad tur paliek.. Un es reāli nu nespēju viņu atstāt vienu..
Es vienkārši esmu nogurusi no tās atbildības nastas, kuru man nākas uzņemties uz sevi, es esmu nogurusi no visa, citreiz vienkārši gribas visam atmest ar roku - bet es zinu, ka nespēju dzīvot tā, kā ir pieraduši dzīvot vecāki. Man ir bijusi grūta un smaga bērnība, un vienu es esmu sapratusi - tā, kā es esmu dzīvojusi līdz šim, savu dzīvi pati es nekad mūžā tā neveidošu..
Es pat nezinu kādēļ to visu rakstu.. Vienkārši vajadzēja to kādam izstāstīt.
21.12.2014 23:02 |
 
Reitings 700
Reģ: 19.11.2014
Smaga situācija.
Varbūt Tev ir iespēja iet dzīvot pie radiem, ja ne Tev, tad varbūt jaunākajai māsai?! Pati, tad varēsi doties prom no vecākiem...
Bet arī, tad sanāks atstāt vecākus likteņa varā...
Varbūt ir iespēja tēvu ievietot anonīmo alko biedrībā, māti ar varu aizvest pie ārsta, kaut gan ar varu neviens jau pielaidīgāks vai saprotošāks nekļūst.
Domāju, ka Tev un Tavai māsai jānodrošina sava dzīve un vecāki, kad viņi manīs, ka vairs nekā paši netiek galā - varbūt sapratīs, ka lietas labā pašiem kkas jādara.
21.12.2014 23:09 |
 
Reitings 10
Reģ: 19.12.2014
Pēdējās nedēļās mātei veselība krasi pasliktinās, līdz ar to - šodien runājot, pati nāca pie secinājuma, ka pēc svētkiem vajadzētu doties pie ārstiem un likties slimnīcā.. Bet tēvs laikam vispār ir bezcerīgs gadījums, jo savu alkoholismu neatzīst vispār, un runāt par darbu un naudas lietām ar viņu ir vienkārši neiespējami..
Radi mani būtu gatavi pieņemt pie sevis, ir teikuši, ka ja es iešu pie viņiem, tad nodrošinātu mani ar pilnīgi visu. Bet tikai mani. Es nespēju saprast arī to attieksmi no viņu puses...
Es nespēju aiziet un pati baudīt bez maz vai zelta dzīvi, ja zinu, ka tajā pašā laikā māsa skaita katru kumosu.. Ok, kaut kad vienalga pienāks tā diena, kad es aiziešu prom, un viņiem būs jāsāk domāt pašiem par to, kā izdzīvot.. Bet man šķiet, ka pat tad es nespētu viņus atstāt likteņa varā, jo lai vai kādi viņi ir - tie tomēr ir mani vecāki, tā ir mana ģimene, kuru, diemžēl, izvēlēties nevar.. Ahh, tāda sajūta, ka situācija ir pilnīga bezizeja...
21.12.2014 23:22 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Cik māsai gadu?
21.12.2014 23:23 |
 
Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
ko es vēl raudu dēļ tā, ir taču cilvēki, kuriem ir vēl daudz grūtāk...


Tā nedrīkst teikt. Tā ir liela kļūda, jo tev TAVAS problēmas ir lielas, un nav savas problēmas jāsalīdzina ar citiem. Ja tev par kaut ko sāp sirds, tad tas ir ļoti nozīmīgi.
21.12.2014 23:26 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Vai tas ka Tu dzīvo pie vecākiem palīdz tavai masai? Ja jā, tad vai ja dzīvotu pie radiem, masai nevarētu palīdzēt? Ja masai Tava atrašanas tur nepalīdz tad Tev nav jēgas palikt pie vecākiem.

Detaļas par Tavu situāciju gan nezinu bet manuprāt pareizākais Tev būtu iet pie radiem un mēģināt piepelnīties darba kas Tev netraucē mācībām , par auklīti, suni izvest, par ko vien iespējams. Vai radi Tev neļautu piepelnīties lai masai palīdzētu ?
21.12.2014 23:32 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits