intelekts

Reitings 346
Reģ: 16.11.2014
1) vai uzskatāt sevi par intelektuālām?

2) vai uzskatāt, ka esat gudrākas par vidējo statistisko, vidēji gudras, vai zem vidējā?
21.12.2014 14:04 |

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
tā tu arī nevari atbildēt. un ja palasītu to journal article, ko ieliku saprastu, ka daudz vairāk vīriešu spēlē šahu, līdz ar to ir vairāk to vīriešu, kas sasniedz izcilus rezultātus.

jā, ir atsevišķi čempionāti. bet, ja šahs ir atzīts par sporta viedu, tad tikai loģiski, ka ir atsevišķi. Organizētas sacensības vairumā sporta veidos ir atsevišķi (kopā ir equestrian un, ja ir mixed teams, pāris u.taml).

ps. arī sievietes ir sasniegušas GM titulu (ne atsevišķo sievietēm) http://michaelbluejay.com/misc/womengrandmasters.html
21.12.2014 18:38 |

Reitings 346
Moon River, a tā nevar vienmēr izvairīties. Pasaki, ka matenē nav izcilu sieviešu, uzreiz tev atbild: bet matenē vispār sieviešu ir maz. Pasaki, ka citā zinātnē nav izcilu sieviešu, uzreiz tev atbild, ka zinātnē vispār sieviešu maz. Pasaki, ka datorzinātnē, mākslā, literatūrā, politikā, filozofijā utt. utt. utt. nav izcilu sieviešu, uzreiz tev atbild, ka tur vispār sieviešu maz.
A ko tad sievietes dara? Solārijos cepas 24/7? Bērnam dirsu visu dzīvi mazgā? Ja nekur, kur vajadzīgas spēcīgas smadzenes, nav sieviešu, tad secinājums ir viens - sievietes nevar pavilkt.
21.12.2014 18:51 |

Reitings 554
Reģ: 26.08.2013
Par intelektuālu nē, bet par stulbu arī nē :D
Kā kurā jomā... :)
21.12.2014 18:55 |

Reitings 346
Starp citu, nesen lasīju pētījumu, ka Nobela Prēmijas laureātiem zinātnē, viņu vadītajās laboratorijās ir dramatiski zemāks skaits sieviešu, nekā vidēji statistiski. Es uzskatu, ka sieviešu ielaišana zinātnē progresu tikai bremzē, radot sūdīgas teorijas, aplamus eksperimentu rezultātus, un vīriešiem tad ir jātērē laiks, cīnoties pret šiem maldiem. Mākslā viņas var būt, par mākslu man poh.
21.12.2014 18:56 |

Reitings 2532
tā nav izvairīšanās, tas ir fakts. To, iespējams, arī ietekmē vēsturiskie faktori. Kamēr sievietes vispār tika pie tiesībām būt zinātnē... ja būtu bijis vienāds laika posms abiem dzimumiem, mūsdienās varētu būt citādākas proporcijas. Kopumā taču pieaug sieviešu skaits zinātnē.

sievietes nevar pavilkt

un tādus pieņēmumus pavairojot sievietes atgrūdīs tikai vēl vairāk. Sievietei ar zinātni saistītā profesijā ir vai nu jābūt izcilai, pārgudrai, supercilvēkam, ja nē, uzreiz ir intelektā zemāka un stulbāka. Tajā pašā laikā, vīrietis-viduvējība zinātnē netiks apspriests un saukts par stulbu, tapēc, ka ir vīrietis. Tikai lieta tāda, ka nav tādu perfekto, bet pressure uz sievietēm ir uzlikts lielāks. Uzreiz ar saki (ja nav top zinātniece)
Solārijos cepas 24/7? Bērnam dirsu visu dzīvi mazgā?
.
21.12.2014 19:11 |

Reitings 346
tā nav izvairīšanās, tas ir fakts.

nu es tak piekrītu, ka tas ir fakts. jautājums, kāpēc tas ir fakts. jo sievietes vienkārši neinteresē neviena joma, kur ir loģiski jādomā, jādomā patstāvīgi un oriģināli. sievietes labāk masveidā kļūst par medmāsām, floristēm un pirmsskolas učenēm, kur nav nekāda slodze un intelekts arī nevajadzīgs.

ja būtu bijis vienāds laika posms abiem dzimumiem, mūsdienās varētu būt citādākas proporcijas.

a tu nezini, ka jau dekādēm ilgi ļoti daudz sieviešu studē zinātnes? solā atsēdēt jau katrs var, bet kad viņas izlaiž reālajā dzīvē, tur sievietes vairs nevar pavilkt.

Uzreiz ar saki (ja nav top zinātniece)

Tas ir leģitīms jautājums. Ja sieviešu praktiski nav ne zinātnē, ne politikā, ne literatūrā, ne mākslā, ne filozofijā, ne tur, ne šur, tad kur viņas ir? Solāriji un virtuve ir vienīgie varianti, kas paliek pāri. Nu pastudē drusku tā sieviete, dabū baķi, saprot, ka tālāk nevar pavilkt, un viss. Piedzemdē bērnu un atmet visam ar roku. Realitāte. Manai mātei arī ir maģistrs inženierijā ar izcilām sekmēm, bet ko viņa ar to izdarīja? Da neko, strādā veikalā par grāmatvedi. Tas ir tradicionāls sieviešu stāsts.
21.12.2014 19:22 |

10 gadi
Reitings 2563
To ko man vajag zināt, to es zinu. Pārējo uzzinu, kad vajag.
21.12.2014 19:27 |

Reitings 346
Njā, šķiet lielākā daļa te ir pietiekami stulbas, lai domātu, ka intelekts = faktu atcerēšanās. Tāpēc jau ir tā, ka skolās sievietes visu iekaļ un ir labākās klasē, bet reālajā dzīvē drīz tiek noliktas pie vietas, un tikai vīrieši ar savu spēju lietas saprast ir uzvarētāji.
21.12.2014 19:30 |

10 gadi
Reitings 2563
Tas ir vienkārši tas, ko tu itkā gribēji panāk no šīs diskusijas. Cerams, ka palika garāks :)
21.12.2014 19:32 |

Reitings 2532
kā jau teicu

kamēr sievietes vispār tika pie tiesībām būt zinātnē... ja būtu bijis vienāds laika posms abiem dzimumiem, mūsdienās varētu būt citādākas proporcijas. Kopumā taču pieaug sieviešu skaits zinātnē.

sievietes labāk masveidā kļūst par medmāsām, floristēm un pirmsskolas učenēm

arī tādi darbi ir vajadzīgi. Ja visi būtu zinātnieki, kas darīt visu pārējo?

Piedzemdē bērnu un atmet visam ar roku. Realitāte.

atkal, sievietei viss ir perfeki jāsbalansē. Karjera, ģimene. Bet ir tā, ka katrs pats izvēlas, ko darīt, un cik liels ir gribasspēks. Zinu tādas, kas pat studijas nepabeidz/neuzsāk, jo ir bērns. Pazīstu arī tādas, kas visu dabū gatavu.

Un šis jau sāk šķist kā piesiešanos sievietēm. Ir zinātnē - sūdīgas. Nav zinātnē- stulbas. Ja tā tu domā, tad ko vispār vairāk diskutēt?
Tāpat visi vīrieši nav tie gudrākie un augstākajos amatos zinātnē un citur. Pačukstēšu, ir arī vīrieši - picu piegādātāji, trauku mazgātāji, bārmeņi (kuriem, arī iespējams ir kāds zinātnisks diploms kabatā) Un?
21.12.2014 19:33 |

Reitings 346
arī tādi darbi ir vajadzīgi. Ja visi būtu zinātnieki, kas darīt visu pārējo?

davai es tev pateikšu priekšā :D ja būtu vairāk labu zinātnieku, tad lielu daļu darbu varētu darīt mašīnas. ja būtu vairāk labu mediķu, daudzas slimības daudz ātrāk un efektīvāk varētu izārstēt. ja būtu vairāk labu politiķu un ekonomistu, tad mēs būtu tik pārtikuši, ka cilvēkiem nevajadzētu pahāt 40 stundas nedēļā, lai knapi parīt nopirktu. bet tā kā sievietes ar savu nespēju sabiedrību bremzē, tad nekā no tā nav. tas ir tāpat kā jautāt, ja visi būs mašīnu izgudrotāji un mehāniķi, tad kas būs kučieri? neviens, jo tādus vnk nevajadzēs.

atkal, sievietei viss ir perfeki jāsbalansē. Karjera, ģimene.

iesaku painteresēties, cik daudziem iziliem vīriešiem nav bijusi ģimene. Tjūringu, pateicoties kuram tev ir dators, vispār valdība izkastrēja. Galilejam baznīca piesprieda sankcijas, ieskaitot mājas arestu. Bruno sadedzināja uz sārta. radioaktivitātes pētnieki sprāga kā mušas. vīrieši saprot, ka visu dabūt var tikai veiksmes gadījumā. sievietes grib piepildīt katru savu mazāko iegribu, un rezultātā ''perfekti sabalansējot'' dabū neko. sūdīgu darbu, veci kurš mīļākās maina kā cimdus, un 0 ieguldījuma cilvēces attīstībā. bezjēdzīga eksistence.

Un šis jau sāk šķist kā piesiešanos sievietēm. Ir zinātnē - sūdīgas. Nav zinātnē- stulbas.

es jau nesaku, ka sūdīgas. vienkārši pajautā jebkuram cilvēkam, zinātnē vai nezinātnē studējošam/strādājošam (nezinu, kāpēc tu piesējies zinātnei, jo es runāju arī par ļoti daudzām citām jomām), lai tev nosauc jomas labākos, vadošos un savus mīļākos zinātniekus. 99% vārdu būs vīriešu vārdi. jo vadošie speciālisti vnk ir vīrieši 99% gadījumu. tas nav mans izdomājums, tas ir fakts.

Tāpat visi vīrieši nav tie gudrākie un augstākajos amatos zinātnē un citur.

Protams, bet pat stulbi vīrieši cenšas. Starp sievietēm centība nepastāv.

Pačukstēšu, ir arī vīrieši - picu piegādātāji, trauku mazgātāji, bārmeņi (kuriem, arī iespējams ir kāds zinātnisks diploms kabatā) Un?

Mēs runājam par labākajiem, nevis sliktākajiem. Zini kāds dzimums ir pārdevējām, prostitūtām, apkopējām, web čatu dalībniecēm? Tas mani neinteresē. Mani interesē labākie, un starp sievietēm labāko praktiski nav. Varianti ir divi:

1) sievietes ir par stulbu
2) sievietes ir par slinku, lai realizētu savu potenciālu
21.12.2014 19:50 |

Reitings 88
Reģ: 28.10.2014
Nekad nesaukšu sevi par gudru, jo tas vienkārši tā nav. Ir lietas, ko cilvēks zina, ir lietas, ko nezina. Tas ir pilnīgi normāli - nezināt kaut kādas atsevišķas lietas. Cilvēcīgi.
21.12.2014 20:12 |

Reitings 270
Reģ: 28.11.2014
visions ir sieviete. Šķiet,daudzi kļūdaini padomājuši, ka viņa ir vīrietis.
21.12.2014 20:37 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Cilvēks var būt gudrs kaut kādā jomā. Aizejot pie citu jomu speciālistiem, viņš var palikt tai pat brīdī ļoti tūlbs..

Manuprāt, patiesi gudrs cilvēks nevienā kompānijā nejutīsies muļķis.

Atbildot uz jautājumu, nē, neuzskatu.
21.12.2014 22:31 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
bet tā kā sievietes ar savu nespēju sabiedrību bremzē, tad nekā no tā nav.

Sievietes ar savu "nespēju" dzemdē un audzina bērnus.
21.12.2014 22:34 |

Reitings 292
Reģ: 30.11.2014
autoram/rei problēma...:D beidz vainot savu māti...ja viņa būtu realizējusi sevi zinātnē pilnībā, tad šāda nožēlojama cilvēciņa,kā autors nebūtu:D nebūtu māte dzemdējusi un "slaucījusi pakaļu", varbūt pasaulē būtu par vienu sabiedrības sūdu mazāk....
21.12.2014 22:35 |

Reitings 346
Sievietes ar savu "nespēju" dzemdē un audzina bērnus.

es jau to nenoliedzu, es vnk saku, ka tas arī ir vienīgais, ko sievietes spējīgas izdarīt. izspiest bērnu no sevis. Vācijā jau vispār kādiem 30% sieviešu pēc 45 bērna nav neviena
21.12.2014 22:38 |

Reitings 292
Reģ: 30.11.2014
sevi par gudru neuzskatu,jo to pašam grūti novērtēt:D ja uzturies idiotu sabiedrībā tad esi profesors:D cilvēku lielākā problēma ir bezmēra ego un alkatīga....inteliģentākie man zināmie cilvēki nekad sevi cosmo.lv nesauktu par gudru..:D bet autors ir, iespējams, nevainīgs puņķutapa,kas sēž savai vientuļajai mātei uz kakla...
21.12.2014 22:39 |

Reitings 346
bet autors ir, iespējams, nevainīgs puņķutapa,kas sēž savai vientuļajai mātei uz kakla

neesmu nevainīgs, tā kā man ar māti jau no 5 gadu vecuma ir regulārs dzimumakts
21.12.2014 22:41 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Esi dzirdējis/-usi par tādu Zentu Mauriņu? Izcils piemērs, ka sievietes var un ir spējīgas uz daudz ko. Viņu darba aizstāvēšanā nopratināja visu dienu, bet viņa tāpat pierādīja, ka ir to pelnījusi, neskatoties uz to, ka ir sieviete.
21.12.2014 22:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits