Kā pirkāt dzīvokli?

Reitings 204
Reģ: 18.04.2013
Tām, kas nesen pirkušas dzīvokli Rīgā - kā pirkāt? Bija sakrāta visa nauda vai ņēmāt kredītu? Kā atradāt šo dzīvokli?
Gribu pārvākties uz Latviju, esmu dažus tūkstošus iekrājusi, bet ne tik daudz lai varētu atļauties nopirkt uzreiz. Tā kā Latvijā pēdējos gadus neesmu strādājusi, tad jau kredītu man diez vai izsniegs, jo nav pierādījumu maniem ienākumiem.
Vai kāda īrē ar izpirkuma tiesībām?
12.12.2014 16:00 |

Reitings 625
Reģ: 17.05.2011
Eh man arī šittais viss murgs priekšā tuvākajā laikā....

Par ekspertu piekrītu - pilnīgi noteikti, kad būs jau variants kas liekas ļoti ok - noteikti sauksim ekspertu....

Vēlviena nianse, ja gadījumā nesen pieņemtais likums tomēr būs spēkā un pirmā iemaksa būs 30-40% - tad vienīgais variants būs pirkt bankas īpašumus - tiem būšot 10-20% pirmā iemaksa kā iepriekš....

Man arī ir nepatika pret jaunajiem projektiem, 2 padzīvoju - jaunas plaisas katru mēnesi, nenormālākā dzirdamība, skaņas izolācijas nekādas un arī pēc sajūtām - liekās ka atrodies tādā pagaidu variantā.

Ideālajā variantā ceru uz dzīvoklīti pirmskara laika renovētā ēkā ar balto apdari :)

Vēl gribēju jautāt tām, kas formēja kredītu - gājāt uz visām bankām pēc piedāvājuma ? Kādu periodu skatās bankas apgrozījumam (pēdējos 6 men?)?
12.12.2014 18:20 |

Reitings 1741
Reģ: 29.01.2009
par jaunajiem projektiem piekrītu, labak nevajag.
Man arī radinieks stāstija - parastajiem melnajiem strādnieciņiem nemaksaja algu, viņi atvestos labos būvmateriālus pardeva un nopirka līdzīgus, bet daudz reizes sliktākus materiālus... un ta notiekās daudzās vietās, dažās - tie pasi bosi saperk visu pa lēto... nu man tā tika stāstīts, bet kā īstenībā nezinu, bet labak būt uzmanīgam...
12.12.2014 18:28 |

Reitings 367
Reģ: 28.06.2013
Mēs nupat paņēmām kredītā dzīvokli. No iesnieguma iesniegšanas bankā līdz brīdim, kad ievācāmies, pagāja 5 mēneši. Kredīts noformēts uz vecāku vārda, jo man vai vīram tādu summu nemūžam nepiešķirtu. Pirmajai iemaksai mamma ņēma kredītu valstī, kur strādā (mums bija nepieciešami 8,5 tūkstoši 48 tūkstošiem vērtam dzīvoklim). Plus vēl jārēķinās ar izmaksām, kas saistītas ar pirkšanu - valsts nodeva, bankas pakalpojums, notārs, utt. Dzīvoklis ir remontēts, paskaitījām, ka gatavu tomēr ņemt lētāk. Arī dzīvot uzreiz var.
Piekrītu par jaunajiem projektiem. Mūsu rajonā ir dažas jaunbūves, kur pat nespeciālists var pamanīt brāķus. Tā vienai mājai krīt nost apmetums no fasādes. Vīrs ir celtnieks, tāpēc zin, ka tā ir diezgan rupja kļūda, nebija ievēroti elementāri noteikumu darbā ar materiāliem. Viss tādēļ, ka būvniecībā ir iesaistīta liela nauda. Lai izdarīt vienu darbu, tiek iesaistīti 105 starpnieki, un katrs mēģina tikt pie sava gabala. Plusā muļķa projektētāji, kuri viscaur maina projektus. Pārtaisīšana prasa līdzekļus, zūd arī kvalitāte. Tad vēl mūždien degošie termiņi un neprasmīgi celtnieki. Uj, varētu daudz stāstīt, bet tā jau cita tēma.
12.12.2014 18:28 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
par jaunajiem projektiem piekrītu, labak nevajag.
Man arī radinieks stāstija - parastajiem melnajiem strādnieciņiem nemaksaja algu, viņi atvestos labos būvmateriālus pardeva un nopirka līdzīgus, bet daudz reizes sliktākus materiālus... un ta notiekās daudzās vietās, dažās - tie pasi bosi saperk visu pa lēto... nu man tā tika stāstīts, bet kā īstenībā nezinu, bet labak būt uzmanīgam...

Lv es par to nebrīnos, nesen satikts draugs, kurš senāk strādāja celtniecībā, izstāstīja, ka viņi sūtīti pēc materiāliem uz Dienvidu tiltu, kad to vel cēla. Izrādās, labie materiāli tika pārdoti privātfirmām, bet to vietā tiltu cēla par vissūdīgākajiem materiāliem. Mums patīk taupīt uz visa - arī ēkām.
Pirms 3 mēnešiem tika pabūts vienā bankā, kur prasot, kādas cerības ir tikt pie dzīvokļa, viņi ieteica veidot krājkontu, krāt gadus sešus un tad, kad viņi redzēšot, ka mēnesī paliek stabila, normāla (branga) summa pāri, tad arī izvērtēšot iespējas un krājkonta summa vel derēšot kā pirmā iemaksa.
12.12.2014 18:35 |

Reitings 367
Reģ: 28.06.2013
Demi - gājām tikai uz vienu banku, kur kredīta ņēmējs ir ilggadējs klients. Viņam bija iepriekš kredīti un teicama kredītvēsture. Kad interesējāmies bankā par nosacījumiem, teica, ka minimālais periods, ko skatās ir pusgads, bet ienākumi - 400€. Bet šajā gadījumā diezin vai var cerēt uz dzīvokli Rīgā.
12.12.2014 18:38 |

Reitings 8407
Man no dzīvokļa skatīšanas līdz visa nokārtošanas pagāja tikai 1 mēnesis, kad jau atslēgas dabūjām.

Bet nu zemesgrāmatā bija gali un tur viss bija 2-3 dienu laikā, ierasto 2 nedēļu laikā.

Bet kopumā visas kārtošanas aizņem 1-2 mēneša laika. Un vidēji vēl ar kādu 1000-2000, ja ne vēl vairāk jārēķinās, ka nāksies izdot, lai visus papīrus nokārtotu.

Un tomēr pirktu dzīvokli jaunajā projektā, nevis kaut kādās vecajās blokmājās, kur nevar apkuri regulēt un apkures rēķini nenormālas summas.
12.12.2014 18:38 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
ā, un šī banka vel ir ļoti pretimnākoša salīdzinoši. Vienīgais - nupat pieņemtie procenti (vājprāts, ja būs tie 40 %), ir drausmas.. Laukos mājas vispār vairs nedos kredītā, tikai samaksājot summu uzreiz. Vispār, bēdīgi.
12.12.2014 18:39 |

Reitings 8407
Mēs gājām uz banku, kurai mazāki procenti jāmaksā. Parasti jau izstaigā visas bankas, bet tā kā mums jau viens draugs iepriekš bija izgājis visas bankas, tad mēs arī gājām uz SEB.
12.12.2014 18:40 |

Reitings 252
Reģ: 12.12.2014
Vai Tev nepiedāvā ārzemju kredītu? Tur, kur pēdejos gadus esi maksājusi nodokļus, kur bankas konta nauda nākusi - tur arī kredītu iedos...
12.12.2014 18:41 |

Reitings 1741
man ar paziņas teica ka SEB esot mazākie procenti
12.12.2014 18:44 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
cik ātrs vispār ir pats pirkšanas process?
es, piemēram, ieraugu - o, gribu!

-dokumenti, līgums, procedūras, kredīta piešķiršanas laiks?
vispār nav priekšstata

Es zvanīju, gāju apskatīt, izdomāju, ka ņemšu .. tad pārdevēja sāka domāt, vai vispār grib pārdot (kas man vispār šķita - kooooo? :D) Tad izdomāja, ka pārdos tomēr, tad vienkārši vienu dienu pie notāra (bet es nekādus kredītus neņēmu, bija visa nauda pašai uz rokas) tad pārreģistrēt īpašumu un viss, var visu nokārtot arī dienas, divu laikā :D :D :)
12.12.2014 19:07 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
jaunajiem projektiem kvalitāte ir švaka.

Sekoju māju cenām, septembrī bija pilnīgi citas cenas un tagad ir pilnīgi citas-zemākas. Visas trīs manis noskatītās mājas uz 150m2 līdz 80000E nopirka nenormāli ātri, iepriekš tādas maksāja savus 150000E
12.12.2014 19:32 |

10 gadi
Reitings 4835
dokumentu kārtošana aizņēma 1.5 menesi līdz dabūjām atslēgas,
pie papīru kārtošanas aizgāja vel kāds 1000e
12.12.2014 19:37 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Jaunie projekti nepatīk!
Ok, varbūt tiešam ir augsta līmeņa, labi, kvalitatīvi, ekskluzīvi projekti, bet tad tur jau ir pavisam cita cenu kategorija. Kā arī jābūt labai profesionāļu informācijai, ka māja tiešām ir laba.
Visi pārējie tipiskie "jaunie projekti"-cenā ap 1500 eiro par kv. uzticību nevieš-sākot jau ar skaņu izolāciju un kaut vai tīri estētiski šīs mājas man nešķiet nopietnas, ja godīgi atgādina kopmītnes, sociālos namus, dienesta viesnīcas.

Ja man būtu jāizvēlas, pirktu dzīvokli labā "Staļina" vai pirmskara mājā-augstie griesti, plašs plānojums, iespaidīga kāpņu telpa. Vispār pavisam cita, es pat teiktu, aristokrātiska aura. Un dzīvokļi šādās mājās nereti ir dārgāki par "jaunajiem projektiem." Šis, man šķiet, ir labs ieguldījums un mantojums nākamajām paaudzēm.
Bet tā ir mana gaume.
12.12.2014 19:53 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Ā un tā ir taisnība( pa ausu galam dzirdēts), ka no jaunā gada kredītam pirmās iemaksas būs ap40%?
Līdz ar to cenas varētu kristies, īres maksas paaugstināties?
12.12.2014 19:54 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Nez, negribu es veco projektu, smirdīgu kāpņu telpu, un bomžus sev apkārt, vai vecas tantes, kas regulāri vakaros cep sīpolus.
.
Nu nav tā visās vecajās mūra mājās. Ir arī koptas kāpņu telpas. Un ja dzīvokli labi izremontēsi (ne ar pašiem lētākajiem materiāliem), tad nekas tev tur nesmirdēs.
Arī labāk izvēlētos vecās mūra mājas. Tos dzīvokļus var tik forši iekārtot.
Un jā, es arī bieži cepu sīpolus, jo lieku tos pie daudziem ēdieniem. Man tie garšo un nekas nesmird :-P :-D Veca arī neesmu :-D
12.12.2014 20:01 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
UP
12.12.2014 20:42 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Dzīvokli vīrietis atrada ss.lv. Pirkām bez kredīta, tādā stāvoklī, ka varēja uzreiz iet iekšā un dzīvot.
Tagad metam acis uz kādu no jaunajiem projektiem. Man ļoti patīk YIT dzīvokļi Teikā.
12.12.2014 21:19 |

Reitings 318
Ar pirmo iemaksu paliidzeeja vecaaki,pagaidaam krediitmaksaajums ir zemaaks,nekaa ja iireetu,bet nu tas pagaidaam. Krediitu njeemu DnB bankaa. Dziivokli noskatiijaam ss.lv sludinaajumos,iekrita uzreiz aciis.
12.12.2014 21:22 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Diskusijas iespaidā paskatījos ss.lv sludinājumus!
Āprāts! Apraudāties var! Kā, lai neuznāk depresīvs noskaņojums, ja man jāsaprot, ka laikam nekad mūžā ar savu darbu nevarēšu atļauties savu mīļu dzīvokli! ;( ;( ;(
12.12.2014 21:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits