Konsultanta palīdzība iepērkoties

10 gadi
Reitings 633
Reģ: 16.10.2013
Sveikas!
Pēc diskusijas par apburto kolēģi apģērbu veikalā,kas apstrādā klientus un kārtējā konsultantes jautājuma : vai varu Jums palīdzēt? Nolēmu pajautāt jums..
Kā tad ir- cik bieži un vai vispār izmantojat konsultantu palīdzību,iepērkoties apģērbu veikalos?
Vienmēr esmu uzskatījusi,ka konsultācija nepieciešama vien specifiskajos veikalos(lai izvēlētos sienas krāsu,matu masku,vai zāles). Kādi jautājumi un konsultācija ir nepieciešama apģērbu veikalos? Tādi tiešām svarīgi jautājumi vispār ir?
09.12.2014 12:12 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
atcerējos, ka Drogu pārdevēja mani uz manu jautājumu, vai jums ir koka špāteles (vaksācijai) atbildēja "jā" un aizveda pie lāpstiņām (apavu vieglākai uzvilkšanai) :D :D tas bija psc vnk :D
09.12.2014 19:47 |

10 gadi
Reitings 306
Reģ: 06.01.2014
Patlaban strādāju apģērba veikalā.Tā var teikt,mums spiež to darīt iet klāt klientiem,palīdzēt,jo pēc ''augstāko spēku'' domām tas veicina vairākpārdošanu.Tie paši slepenie klienti nāk,un jābūt visiem 100%.Nu,protams,ka pārdevējas nav par to sajūsmā,bet tāds ir darbs,un tur neko neizdarīs.
09.12.2014 20:09 |

Reitings 1153
Reģ: 16.08.2012
Patlaban strādāju apģērba veikalā.Tā var teikt,mums spiež to darīt iet klāt klientiem,palīdzēt,jo pēc ''augstāko spēku'' domām tas veicina vairākpārdošanu.Tie paši slepenie klienti nāk,un jābūt visiem 100%.Nu,protams,ka pārdevējas nav par to sajūsmā,bet tāds ir darbs,un tur neko neizdarīs.

Tieši tā. Jums tas nepatīk, bet, ja viss netiek izdarīts 100%, kad iepērkas slepenais pircējs (Sasveicināšanās, (kas te vienai nepatika), uzbāšanās ar palīdzību utt), tad var pēc tam dikti atrauties no vadības, un domājams, ka tas nevienai pārdevējai, kura strādā par minimālo algu, nav vajadzīgs. :) Tā tas ir un būs, tur neko nepadarīsi.
09.12.2014 23:39 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Kad strādāju apģērbu veikalā, cilvēki visbiežāk, protams, prasīja, kur var atrast kādu preci, vai mums tāda vispār ir, bet sievietēm bija raksturīgi jautāt - vai man šis piestāv? Varbūt varat palīdzēt sakombinēt šo ar kaut ko citu? Nu tā, apmēram.

Pati palīdzību izmantoju tikai tik daudz, lai pajautātu, kur varu kaut ko atrast un par izmēriem. Savādākā ziņā mani pat kaitina tas, ka bāžās virsū, jo vienmēr notiek dārgāko produktu labo īpašību stāstīšana..
Protams, aptiekā vai tādos specializētajos veikalos, es vienmēr prasu palīdzību, ja vien nemeklēju jau konkrētu lietu.
09.12.2014 23:44 |

Reitings 202
Reģ: 21.07.2014
Tajos pašos, parastajos, mirstīgajiem domātajos veikalos izmantoju diezgan bieži konsultantu palīdzību. (Promod, Oasis, Mango, Zara, Hm, Monton, Lindex, u.c.) Ja dodos pirkt kaut ko konkrētu, piem., taisnus džinsus, melnu kleitu, baltu blūzi, tad izmantoju pārdevēju palīdzību. Kāpēc man šķirstīt daudzos pakaramos, ja visā veikalā ir tikai divi modeļi baltām blūzēm ? Reizēm apskatos lietu interneta veikalā un eju pie pārdevēja, lai atrod, citreiz – lai noskaidro kurā no veikaliem prece ir pieejama man vajadzīgā izmērā. Protams, ja vēlos nosist laiku un meklēt kautkosmukuunlētu tad ja pārdevēja palīdzību nevajag.

Tā var teikt,mums spiež to darīt iet klāt klientiem,palīdzēt,jo pēc ''augstāko spēku'' domām tas veicina vairākpārdošanu.

Bet ne jau par plauktu kārtošanu un tenkošanu jums maksā naudu. Man, piemēram, besī ka reizēm ieej veikalā un tur pārdevējas stāv gariem ģīmjiem, glūn uz klientu kā ienaidnieku un atbildod uz jautājumiem ko norūc.
10.12.2014 09:17 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
99% gadījumu visas pārdevējas izskatās kā uz nošaušanu, nekoptas un izdzītas.
10.12.2014 10:16 |

10 gadi
Reitings 633
Reģ: 16.10.2013
Ak, es jau domāju,ka esmu vienīgā,kas konultantus izmanto tikai gadījumos,kad vajag ko konkrētu(palūdzu atrast izmēru,vai pajautāju vai vispār vēlamais modelis/lieta ir pieejams). Kad eju izlūkos "varbūt izdodas atrast ko lētu un skaitu", vienmēr atsaku. Darba noteikti veikaliņos pieteik,bet vienalga šķiet,ka 2 pārdevējas un papildus 3 konsultantes mazā veikaliņā(kaut tajā pašā Meta) ir daudz par daudz.

Nedaudz no tēmas:
Artemzija Jā,šim gan jāpiekrīt!
Saprotu,ka darbs nav no spīdošajiem,alga nav no lielākajām,bet galu galā- pats vien esi to izvēlējies. Neviens aiz rokas nevilka un neteica- būsi pārdevēja! Tas pats attiecas arī uz citiem amatiem,citās iestādēs(zobārsts,bufetniece,arī apkopējas un parastie palīgi). Lielākoties pretī ir "rūcošas" un nogurušas sejas. Mūždien neapmierinātā gaita un viss pārējais.
11.12.2014 16:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits