Konsultantu palīdzību parasti izmantoju specifiskākos veikalos nevis apģērbu/apavu veikalos... Nesen biju Elkorā Spice Home, interesējos par konkrētu tehnikas produktu, tur, es saprotu, ir pārdevēju-konsultantu sadalījums pa zonām, pie telefoniem viens pārdevējs, pie mūzikas precēm cits, utt. Nu un kad mūzikas preču nodaļā gāju klāt interesēties, ar ko atšķiras 2 produkti , kuriem ir viena cena, bet cits ražotājs, konsultants izskatījas stipri apmulsis, laikam uzskatīja, ka viņa darba pienākumos neietilpst reāla pircēju konsultēšana (:D), sāka meklēt kkādas instrukcijas un lasīt... Un es minūtes 5 nostāvēju blakus klusumā un gaidīju :D Neko diži daudz viņš nevarēja izdabūt ārā, beigās nācās paņemt preci kura man patika vairāk vizuāli...
Vēl nesen biju Vecrīgā vienā suvenīru veikalā, bija jāpērk dāvana, interesēja konkrēts materiāls izstrādājumam, bet nu pārdevēja vispār neko nezināja... Tad īsti nesapratu viņas jautājumu, -Vai varu kā palīdzēt? :D
Par Drogām - pati esmu strādājusi kosmētikas veikalā ar daaaudz un dažādām kosmētikas firmām, utt, mums bija jāmācās no galvas sastāvs katrai precei :D Nu vismaz galvenās sastāvdaļas, kādam vecumam paredzēts (piem krēms), utt. Bija arī dažādas ieskaites par preču grupām, sastāviem. Tas nebija vienkārši, bet toties ieguvu zināšanas un varēju reāli palīdzēt pircējiem ;)