Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vīrs negrib lai eju strādāt

Reitings 254
Reģ: 22.07.2013
Sveikas! Būšu ļoti pateicīga ja uzklausīsiet un izteiksiet viedokļus. Jo nav pašlaik ar ko izrunāties, emocijas arī pārņem visdažādākās.
Tātad- ir vīrs, ir gadu un 8 mēn. vecs bērns, ir vecvecāki no abām pusēm, kas labprāt pieskata, cik nu var. Un ir vēlme beidzot iet strādāt, jo jau sešus gadus nav tas darīts- sākumā universitātes gadi, pēc tam grūtniecība un bērna kopšana. Līdz šim runas par to, ka gribu strādāt, kad bērns mazliet paaugsies tika uztvertas mierīgi un pozitīvi arī no abu vecvecāku puses. Vienīgi, kad ieminējos, ka būtu labi uzlabot savas angļu/vācu val. zināšanas un beidzot iegūt tiesības, tika uztvertas pavirši- ai, nu kam tev tas, lieka laika tērēšana, utt.
Taču pēdējā kad jau meklēju variantus, sūtu CV un eju uz pārrunām, vīrs kategoriski pret-pamatojot ar to, ka redz, viņa vecākiem pat 2 dienas nedēļā (pārējās 3 mani vecāki) būtu par grūtu, jo abi jau diezgan paveci tam un ir sākuši biežāk slimot. Un lai es vēl pagaidu kādus 2 gadus- kad bērns sāks iet dārziņā. Ideja par auklīti vai privātdārziņu tiek noraidīta
Godīgi sakot, visa tā mājās sēdēšana ir pamatīgi piegriezusies- ir milzīga vēlme pēc jauniem iespaidiem, paziņām un darba. Nu nav man pašlaik savas dzīves- viss laiks tiek ģimenei, kuru ļoti mīlu, taču arī gribas dzīvot priekš sevīm! Nu nejutīšos es laimīgi, sēžot 4 sienās n-tos gadus vēl! Varbūt man nav taisnība un es tiešām esmu egoistiska?
08.12.2014 14:39 |

Reitings 385
Reģ: 15.01.2014
Ak Dievs! Gandrīz katras cosmietes sapnis- nestrādāt un ļaut sevi uzturēt.
08.12.2014 14:43 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Privātais dārziņš ir laba ideja. Pastāvi par sevi! ;)
08.12.2014 14:43 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
tas nav egoistiski, ja ir vēlme mācīties un darīties, tā jāīsteno.
bet par vecvecākiem piekrītu, viņi nebūtu jāuztver pašsaprotami kā bezmaksas aukles, atceros, nobrīnījos Annas Psiholoģijā lasot kāda opīša rakstu par to, ka bērni atved un atstāj mazbērnus, bet viņš labāk gribētu mazbērnus redzēt reizi mēnesī un ar omīti divatā pavadīt laiku, darīties ar saviem hobijiem un atpūsties, jo bērni ļoti nogurdina.
bet tev ir jāizrunājās ar vīru, jāliek viņam saprast, ka tu esi atsevišķs cilvēks ar saviem mērķiem un vēlmēm, ne tikai sieva vīram, māte bērnam.
08.12.2014 14:46 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Varbūt nav tik traģiski. Vienkārši pa šiem gadiem vīrs ir pieradis, ka esi visu laiku mājās. Vi\nam šķiet ērti un labi, ka visu laiku gaidi viņu, uzkop māju, gatavo ēst. Pieradīs arī pie citiem apstākļiem. Parunā ar viņu. Pasaki kā jūties.
08.12.2014 14:46 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Domāju, ka Tevi grib pataisīt par pilnas slodzes mājsaimnieci. Ja piekāpsies tagad, tas atrunas par to, ka pagaidi vēl pāris gadu ir blā-blā-blā. Pēc pāris gadiem vai nu pati notrullināsies un neko vairs negrībēsi, vai būs kārtējais pagaidi, kamēr bērns ies uz skolu/universitāti/apprecēsies.
08.12.2014 14:51 |

Reitings 254
Liels paldies par atbalstu, jā sugar ir pilnīga taisnība- ir tik ērti pārnākt mājās, kad māja tīra, ēdamais sagatavots, krekli izmazgāti-izgludināti.
Tikai nepārprotiet- man tas sniedz gandarījumu-rupēties par tuviniekiem, taču es negribu veltīt tam visu savu dzīvi, kur nu vēl jaunības gadus!

Ar to izrunāšanos pagaidām nesanāk- vienas destruktīvas emocijas, diemžēl.
08.12.2014 14:52 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
man tas pats, sezu majas 5-6 gadi, bet tagat vismaz apmekleju kursus :)
08.12.2014 14:54 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Tad sāc viņu morāli gatavot pamazām. Varbūt kādu brīvdienu atstāj viņu mājās vienu ar bērnu un sarakstu ar lietām, kas jāizdara, bet pati aizej pastaigāties pa veikaliem, va satikties ar draudzenēm. Lai viņš redz kā tas ir tikai sēdēt mājās. Un uz privātajiem dārziņiem bērnu var vest sākumā arī tikai uz pāris stundām, kamēr pieradīs pie vides.
08.12.2014 14:56 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Ietu strādāt. Paskaidro vīram savas sajūtas. Vai tad viņam vienalga, kā tu jūties? Varbūt vari sākt ar pusslodzi / brīvo grafiku?
08.12.2014 14:56 |

10 gadi
Reitings 6265
Reģ: 01.04.2009
Es arī iesaku sākt ar pusslodzes darbiņu. Gan pabūsi cilvēkos, gan arī nebūsi tik nogurusi, lai nevarētu parūpēties par ģimeni.
08.12.2014 14:58 |

Reitings 254
Pusslodze vai brīvais būtu ideāli, pat ja domstarpību nebūtu, taču cik skatos- tādu darbu atrast ir daudz grūtāk nekā uz pilnu slodzi
08.12.2014 14:58 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ja esi apņēmusies, tad dari visu lai sāktu strādā. Ir daudzas sievietes kas tādā situācijā tā arī paliek par mājsaimniecēm. Kamēr bērni vēl mazi, saprotams, bet kas sākās bērnudārza un skolas laiks - ko tad var sadarīt pa mājām. Tāda gurķošanās un slinkošana vien ir.
Un darbs labāk palīdz uzturēt zināmu neatkarību un interesi par kaut ko vairāk, kā tikai mājas.

Dzīvē gadās visādi un ja sanāk kādreiz izšķirties, kad bērni jau lieli, tad nav ne darba pieredzes, nekā.
08.12.2014 15:00 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Vienkārši ej visos dārziņos privātajos pēc kārtas un runā, bet ari izvērtē vai tiešām jau tavs bērniņš ir gatavas dārziņam. Atceries ari- bieži slimos bērns.
Varbūt labāk uzsāc savu nelielu biznesu.
Vīrietis bija pret darbu, jo bija pieradis-esmu visu laiku mājās, bet vienkārši aizgāju pati un iesniedzu augstskolā (mācos otro augstāko izglītību pa sestdienām), samaksāju par skolu, aizgāju uz dārziņu sarunāju dārziņu un tur arī mani paņēma darbā. Pazvanīju un nostādīju fakta priekšā- bērns iet dārziņā un es strādāt. Šoks bija, neticība utt., bet es to izdarīju. Un šīs sestdienas ir mani SPA svētki, jo tur reāli es atpūšos, jā ir jāmācās, bet labāk kā sēdēt četrās sienās gadiem sēdēt.

Un par cosmiešu sapni- sēdēt mājās un būt uzturētais- cik ilgi? Agri vai vēlu taču apniks. Un, cik ilgi vīrietim patiks sakaistā lellīte? Agri vai vēlu var arī aizskriet pie citas. Sievietei jābūt ari gudrai un ar savām finansēm.
08.12.2014 15:00 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Valodu kursi un autoskola nenotiek pilnu dienu. Kur probleema shajaa laikaa atstaat beernu vecvecaakiem???

Ja viiram ir finansiaalas probleema sapmaksaat kursus, tad lai vispaar piever muti un savu viedokli patur pie sevis.

Ja vajag paklausiigu maajas suniiti, tas lai nopeerk kaadu daamiiti no Aazijas gala, kas vairaak par vienkaarshu nepaplashinaatu teikumu izspiest nevarees, toties shmorees, mazgaas un gludinaas 24/7

Es vispaar nesaprotu, kaapeec atljauj viirietim sev noteikt, ko dariit vai nedariit.

P.S. Ja nesaprot savaadaak, tad paarstaaj shmoreet un sho apkalpot. Finansiaals atbalsts nenoziimee, ka sieviete kljuust par viiriesha iipashumu, bez savaam intereseem un sava viedoklja.
08.12.2014 15:02 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es droši, ka meklētu visādas iespējas lai strādātu, vai praksētos, piemēram iegūtu praksi jomā kurā gribu strādāt nākotnē.
Piekrītu Dionysus, nedod Dievs dzīvē gadās izšķirties, tad sākas problēmas :(
08.12.2014 15:04 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Ja visas attiecības veidotos tā kā DieKleineHexe teic, lai vīrs piever muti utt., tad tās kļūtu par gatavo elli. Lai vai kā, bet cieņai pret otru cilvēku ir jābūt...
08.12.2014 15:05 |

10 gadi
Reitings 4086
Reģ: 22.11.2013
nu bet, ja vecvecākiem tiešām grūti, nevar jau uzspiest
08.12.2014 15:12 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Dari tā, kā Tu grib. Ko nozīmē - vīrs kategoriski pret? noraida auklīti un privātos b/d?
Es vnk pateiktu, ka apnicis visu laiku mājās būt un meklētu darbu. Bērnu iekārtotu b/d. Punkts. Esi tikpat kategoriska uz mājās tupēšu kā viņš uz tavu strādāšanu.
08.12.2014 15:12 |

Reitings 254
Gurri1, protams, ka cieņai jābūt- galu galā visa ģimenes dzīve ir kompromisi, šad tad arī piekāpšanās, kā tas parasti arī notiek mūsu ģimenē. taču šoreiz galīgi esmu apmulsusi- kapēc pēkšņi tik daudz negāciju par to ka gribu, lai dzīvē ir kas vairāk par bērna un mājas kopšanu. Un tie n-tie pārmetumi, ka es redz, par bērnu vispār nedomāju, tik par sevi. Argumenti, ka es taču netaisos nekur pazust no dzīves ar darba parādīšanos netiek ņemti vēra
08.12.2014 15:13 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Lielākā daļa studentu strādā kaut 0,5 slodzi,kāpēc tu ne? Un vai darba biržā esi bijusi? Visas jaunās māmiņas ir apdrošinātas un ja bezdarbniekos stājas no bērna 1,5 gada vecumam sanem naudu 9 menesus un var kursus dabūt.tu vēl vari paspēt.
08.12.2014 15:13 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)