Teddy,
es zinu, ka ir bīstami spēlēties, bet ja es kā godīgs cilvēks, sazinājos ar viņiem un pēc viņu sniegtās informācijas epastā, mēģināju sarunāt mazāku maksājumu uz pāris mēnešiem un vispār sastādīt grafiku, bet man pasaka, ka tas nav iespējams un viņiem ir vienalga, nu tad man arī būs vienalga.
Vajag nevis uzklausīt viņu draudus, bet draudēt pašai.
Pēc pieredzes - 80% viņi piekāpjas uz grafikiem. Tik pareizos tekstus rakstiski (un tikai!!!!) jābīda :)
Vārdu sakot ABC tiem, kas grib tomēr maksāt, bet nevar uzreiz, ir:
*draudēt pašai
*55 reizes atvainoties par grafika maksājuma kavējumu savlaicīgi
*sūtī raudulīgus e-pastus, ka šomēnes vari atļauties samaksāt tikai 5 EUR, nākošmēnes ceri uz papildus ienākumiem, tāpēc pārskaitīsi 6.50 EUR :D
*nomaksājot parādu, aizsūtīt laipnu vēstuli ar paldies vārdiem par iejūtību un novēlējumiem, kaut turpmāk izdotos ar parādniekiem rast kompromisus, kas abām pusēm ir izdevīgi :D
*ja pats ātro kredītu kantoris nesastāda grafiku, tik audzē soda pročus, lūgt, lai nodod parādu inkasso (Creditreform, Lindorff utt.), jo viņi procentus neliek klāt - tikai izdevumus, kas likumā noteikti (šķiet, ka max kaut kādi 20-30 EUR bija).
*un ja tomēr sanāk telefonsaruna (arī e-pastā to uzreiz vajag norādīt), tad jau sākumā pārraukt zvanītāju ar tekstu - esmu iepazinusies ar LR likumdošanu parādu piedziņas jautājumos un nemaksāšanas sekas apzinos, nedzesējiet lieki savu muti :)