Vai jūs kontrolē Māte???

Reitings 58
Reģ: 05.12.2014
Nu lieta tāda, dzīvoju kopa ar Mammu!

Palīdzu maksāt par dzīvokli. Pati strādāju.
Bet tā kontrolēšana nav izturama!!!!!!!!

*visu laiku parbauda, manu somu, čekus ko esmu pirkusi. NOPĒRKU piem šokolādi vai dargakus cepumus uz reiz lekscija, kāpēc pērc dargi. Pataupi naudu. (Viņai 1. euro pāri ir dārgi!)

*Nevaru ņemt tel mājās rokās, uz sms atbildēt pat nevaru uz reiz brēc atkal telefons telefons. Kur nu vēlrunāt pa telefonu!
05.12.2014 11:40 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Man tāda kontrole arī neliekas normāla.
Pirmkārt, ja Tu to visu pērc par savu naudu, nevienam gar to nav nekādas daļas. Jā, mēs ģimenē dažreiz viens otram kaut ko pasakam par to, ka naudu varēja iztērēt lietderīgāk, bet tas ir par lielākiem pirkumiem nevis tādiem sīkumiem kā šokolāde.
Un Tavai mammai ir jāatrod nodarbošanās, lai tik daudz nedomā par to, ko Tu dari vai nedari. Kā arī esmu ievērojusi, ka tādas mammas ir tiem cilvēkiem, kuri paši arī atļauj kāpt sev uz galvas un tad, kad attopas, ka vairs nevar to izturēt, ir jau par vēlu, jo mammas nespēj pieņemt, ka pēkšņi bērns sāk pretoties. Zinu ģimeni, kur ir ļoti kontrolējoša māte, viņai viss jāzin, bet dēls stingri pasaka, lai viņa dzīvē nejaucas un liek mieru, bet meita nevar tā izdarīt un tad nu pašai besis no tā.
05.12.2014 12:07 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Bet visu mūžu taču vienalga kopā nedzīvos, jo tad jau jāpaliek par vecmeitu. Diezin vai kāds vīrietis būs mierā ar šādu situāciju, bet māte jau nemainīsies.

Karjeras sākumā alga ir tik, cik ir. Vēlāk, attīstoties, kāpjot pa karjeras kāpnēm, cipars pieaug, secīgi - var vecākam gan finansiāli palīdzēt, gan pati savā mājā dzīvot, gan kopēju noalgot, ja vajag utt. utt. Ja ir autorei vīrietis, tad izdevumi par dzīvesvietu ir 50/50, jau vieglāk. Ja vienai pašai jāmaksā par visu + mātei jāpalīdz, diezgan drūma aina. Apprecēties var arī 30 gadu vecumā. Termins "vecmeita" vispār ir muļķīgs arhaisms.
05.12.2014 12:09 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Annie, ak par maati nevar teikt patiesiibu? Patiesiibu pateicu. Taada iztureeshanaas nav adekvaata. Vinja ir psihiski slima vai galiigi nav ko dariit. Psihiski vesels cilveeks nelasiis pieaugusham cilveekam lekciju par shokolaadiites pirkshanu.
Un autorei arii jaasaak smadzenes kustinaat. Ja zini, ka tev maate lien somaa, kaapeec tad atstaaj tur lietas kas vinjai var buut "interesantas"? Aizvaac visu kas vinjai nav jaaredz vai uzliec atsleegu somai, telefonam ir uzliekama parole, uz vinjas stulbajaiem jautaajumiem var uzlikt ignoru. Nu ir jaaprot sevi aizstaavet pat ja taa ir maate. Tas ir risinaajums uz laiku kameer atrodi citur kur dziivot.
05.12.2014 12:10 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
nē nekontrolē un tas laiks sen jau pagājis, bet, ka tiekamies tā pat man pārmet visus pasaules grēkus un vēl paspēju 2st laikā pārmest cik slikta māte esmu
05.12.2014 12:15 |

10 gadi
Reitings 13809
Quince, es uzskatu, ka var nepatikt un nebūt pieņemama mātes dzīves uztvere. Bet ne jau tā izteikties + dzīvojot viņas mājās. Bet es nekad neesmu slēpusi, ka uzskatu - kā māja, tā noteikumi. Savus likumus var ieviest tikai tad, ja pats sevi nodrošini, nevis mitinies kāda cita mājā.
05.12.2014 12:15 |

Reitings 2342
Bet ne jau tā izteikties + dzīvojot viņas mājās. Bet es nekad neesmu slēpusi, ka uzskatu - kā māja, tā noteikumi. Savus likumus var ieviest tikai tad, ja pats sevi nodrošini, nevis mitinies kāda cita mājā.

Meitene sedz 50% izdevumus, cik sapratu. Šajā gadījumā, ir tiesības novilkt, protams, korekti, bet novilkt ,robežas mātes uzvedībā.
05.12.2014 12:19 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Mani nekontrolē un nekad nav kontrolējusi.
Ja būtu tavā situācija, tad laikam uztaisītu skandālu un pateiktu, lai nekad vairs neuzdrošinās skarties klāt manām lietām.
par telefonu - jūs vienistabas dzīvoklī dzīvojat? ...es ietu runāties uz savu istabu un, ja būtu kādi viņas komentāri pēc tam, atbildētu, lai nelien tur kur nevajag, kas viņai par daļu un taml.
05.12.2014 12:21 |

Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Es kad saku stradat atri vien aizmuku prom no teva un saku iret pati sev dzivokli... izvelejos labak maksat vairak par SAVU dzivokli, nevis dzivot kopa ar tevu, kuram jaatskaitas utt.. :)
05.12.2014 12:22 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Annie, es savukaart uzskatau, ka dziivoshana kaada maajaa nepadara cilveeku par NI iipashnieka vergu un ir liela dalja dziives kur NI iipashniekam nav nekaadu tiesiibu liist. Teiksim, ja Tu dziivotu sava viira teeva maaja, vinjsh tev vareetu rakaaties sominjaa un lasiit lekciju par to kaapeec tik daargi tamponi jaapeerk?
05.12.2014 12:22 |

10 gadi
Reitings 13809
Teiksim, ja Tu dziivotu sava viira teeva maaja, vinjsh tev vareetu rakaaties sominjaa un lasiit lekciju par to kaapeec tik daargi tamponi jaapeerk?

Es nezinu, kam būtu jānotiek, lai es dzīvotu pie vīra vecākiem. Vīratēvs ir pietiekami tolerants, lai nekur nelīstu, tas jāatzīst. Par vīramāti negalvoju, tāpēc arī viņu esmu, cik nu iespējams, norobežojusi no savas dzīves. Tā kā ar vīru esam pilnībā neatkarīgi, viņai nav atļauts iejaukties mūsu dzīvē nekādā veidā. Ja mēģina, tad tiek pieklājīgi "nolikta pie vietas".
05.12.2014 12:28 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Dzīvo pie mātes - respektē viņas kārtību, ja reiz esi bērns un nevari atļauties savu mitekli.
05.12.2014 12:28 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
es arī uzskatu, ka nu nevar mājas/dzīvokļa īpašnieks no sevis iedomaties nez ko, tikai tāpēc, ka tas ir viņa īpašums. Es šobrīd arī dzīvoju kopā ar puiša omi, viņas mājā, bet tas tak nenozīmē, ka viņai būtu tiesības rakāties pa manām mantām un aizrādīt. Paldies Dievam, ka mums tā nav, es cienu viņu, viņa ciena mani, pie mums istabā ienāk tikai ar atļaujas prasīšanu. Protams, ka dzīvot divatā ar puisi būtu daudz labāk, bet kā mēs visi zinām, ne visi var atļauties 25 gados savus dzīvokļus...
05.12.2014 12:33 |

10 gadi
Reitings 385
Reģ: 27.03.2014
Reizem nesaprotu, kapec tik loti visi uzsver, ka ir hasak pec iespejas atrak dzivot atseviski no vecakiem, ta it ja dzivojot kopa bezmaz ir kaut kads negods? Sajos laikos nav nemaz tik vienkarsi nopirkt sev dzivesvietu. Iret ari ir dargi. Ja apstakli atlauj, kapec nevar dzivot kopa? Protams, par so konkreto temas autores situaciju runajot laikam dzivot atseviski.
05.12.2014 12:51 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Piedod, bet es nesapratu kāds sakars ir kontroles mānijai ar dzirdes invalīdu? Tas, ka viņa ir ar ierobežotām darbaspējām nedod viņai tiesības bāzt savu deguna cita privātajās lietās. Piekrītu, ka gūtāk ir aiziet dzīvot atsevišķi, atstājot mammu vienu pašu, ja mammai dažas darbības var būt grūtāk paveicamas (ar to domāju iešanu uz veikalu, komunicēšanu ar citiem cilvēkiem bez tulka palīdzības utt). Bet šāda kontrole ir par traku. Man ar manu mammu ir ļoti labas attiecības, viņa ir mana labākā draudzene. Un nekad nav bāzusi degunu manās personīgajās lietās un komentējusi manus naudas tērēšanas paradumus. Es vēl saprastu, ka autore tērētu mammas naudu un nekādīgi viņai nepalīdzētu, bet autore pati strādā un cepumiem nopelna :D Un tām, kas saka, ka mammas māja - mammas noteikumi, nu kamon, visam ir savas robežas.
05.12.2014 13:03 |

Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
Kontrole nav īsti normāla lieta, bet tas ir labi, ka jūsu situācijā tāda ir. 24 gadus vecam cilvēkam, kam ir darbs, nav jādzīvo ar vecākiem. Jā, izskatās, ka mātei ir kukaiņi galvā, bet tev jau sen bija laiks izvākties. Ja tu viņu censtos nolikt pie vietas, turpinot dzīvot zem tā paša jumta, tas būtu smieklīgi.
05.12.2014 13:05 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
kā tev liekas, ko mamma ar tiem sīkumiem cenšas tev pateikt?
esmu pārliecināta, ka problēma nav telefona lietošanā vai šokolādes dārdzībā. lai gan par šokolādi varētu būt, ja viņa pati sev nekad neatļaujās našķus, tad nevar saprast kā tu tā vari. par telefonu, tur noteikti ir cita problēma, man omei (vecāki ir normāli domājoši) vienmēr ir jāskaidro, ka sēžot pie datora var arī strādāt. arī meitenes. un telefonā var blenzt arī lasot ziņas. ka ne visa tehnika ir izklaidei, viņa to nesaprot, viņai šķiet, ka blenžu ekrānā, lai no viņas izvairītos :D
05.12.2014 13:13 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Varbūt viņai ir kāds iemesls tevi tā kontrolēt?
05.12.2014 13:22 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
nepelnu tik daudz lai varetu atļauties, savu mitekli

Nu tad mammai iespējam ir taisnība, ka jāpietaupa naudiņa un nav ko pirkt dārgus cepumus:D
Bet ja nopietni- mammu nepārtaisīsi. Vai nu samierineis, vai nu lasies dzīvot citur!
05.12.2014 13:34 |

Reitings 192
Reģ: 13.11.2014
nu re tāpēc jādzīvo vienai varēsi stampāt cepumus aiz abiem vaigiem :D
05.12.2014 15:24 |

Reitings 386
Reģ: 15.11.2014
Mani kontrolē , taču nedaudz. Pagaidām vēl tas ir izturami, bet nu jau arī sāk dažbrīdi besīt ārā! :@ :D
05.12.2014 15:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits