Man vislabāk garšo Kārums, bet var izmantot arī jebkuru citu.
22 cm apaļajai veidnei
Pamatnei:
2 paciņas Selgas cepumu (vai jebkuru citu cepumu, kas garšo. Var izmantot vienu paciņu, ja negrib taisīt malas).
+/- 100g sviests (to gan es skatos pēc situācijas, galvenais, lai cepumu masa turās kopā un ir pietiekami mitra).
Pildījumam:
2 paciņas Kārums krēmsiera (ap 400g sanāk)
2 paciņas biezpiena (es izmantoju 9%, arī 400g sanāk kaut kur)
150-200ml iebiezinātā piena ar cukuru (arī liek tik daudz, cik saldu grib)
želatīns
svaigas ogas dekorēšanai vai arī tās var iejaukt masā.
Pagatavošana:
1. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, atstāj, lai uzbriest (ātrāk tas notiek, ja ieliek ledusskapī).
2. Cepumus sasmalcina blenderī, pievieno izkausētu sviestu, sajauc viendabīgā masā, izklāj veidnē, veidojot pamatni un malas. Ieliek ledusskapī, lai sacietē, kamēr gatavo pildījumu.
3. Sieru, biezpienu (var izberzt caur sietu, ja grib ideāli viendabīgu konsistenci, bet tāpat ir labi vienmēr), iebiezināto pienu sakuļ ar mikseri.
4. Izkausē želatīnu un pievieno siera masai.
5. Masu lej formā, dekorē ar ogām, augļiem, šokolādi utt., pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī sastingt :)