Mūsu mazie kustoņi(BEZTĒMA)

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Ne bieži,bet ik pa laikam šeit parādās kāda diskusija par mūsu četrkājainajiem(un ne tikai)draugiem. Tad nu,lai atvieglotu dzīvi mums,nolēmu izveidot beztēmu,kurā mēs varam dalīties ar šķirnēm,barībām,rotaļlietām,vet aptiekām un daudzām citām lietām,kas saistās ar mazajiem kustoņiem. Lūgt padomus un dalīties pieredzē dažādos dzīvnieku jautājumos,vai varbūt vienkārši tāpat dalīties ar bildēm un kādiem piedzīvojumiem no mīluļu puses. ;)

Lai nedaudz iepazītos. Šis ir mans runčuks,paņemts no ielas pavisam maziņš. 1,5 gadu jauns un baigais blēņdaris. :D

Tātad no sevis,ko es iesaku tā viennozīmīgi ir barība 1st choice. Ja nu kāda ir labas barības meklējumos. :)

Cerams,ka tēma nenomirs,bet būs noderīga. :D
04.12.2014 17:51 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Ja sunim nodrošina regulāras pastaigas arī ar izskriešanos- pļavā, mežā, pie jūras, aktīvu sociālo dzīvi- ņem viņu līdzi uz visādiem pasākumiem, kur viņš satiek citus cilvēkus un kustoņus, vārdu sakot- socializējas.

Piekritīšu. Mani suņi arī dzīvoklī pēc kārtīgām pastaigām, pāris stundu izskriešanās dzīvoklī ir pilnīgi citi suņi-pārguruši laimīgi guļ un viņus vairs neinteresē vai viņi atrodas privātmājā vai dzīvoklī, (kaut arī nenoliegšu, ka mani suņi vispār drošivien gribētu dzīvot mežā un caurām dienām skriet pakaļ stirnām). Mums gan ir labi tādā ziņā, ka pavisam tuvu ir mežs, kur izskrieties, vasarās pāris nedēļas dzīvo laukos, arī Rīgā ir savi draugi (suņi) ar kuriem izdauzīties utt. Bet, kaut arī man viens suns ir izteikti hiperaktīvs, ir liela atšķirība starp to, vai suns dienām ilgi ir tikai dzīvoklī un ārā iziet tikai "pa vajadzībām" vai arī uzturēšanos dzīvoklī apvieno ar garām pastaigām un izskraidīšanos. Ja to var apvienot, tad, manuprāt, suns nejūtas dzīvoklī slikti. Protams, atkarīgs arī no suņa izmēriem un temperamenta,-liels, aktīvs suns vienistabas dzīvoklī nejutīsies tā kā mazs, mazāk aktīvs četristabu dzīvoklī.
05.12.2014 08:53 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Alondra, pirmā bilde vnk tik mīlīga :) Salikusi ķepiņas :)
Bet visām tādi jaukie mājas draugi :)

Man šorīt, protams, atkal bija izrāde, kad gāju prom, bet zinu, ka vakarā, kā es nākšu iekšā, tā maza, balta ķepa jau no plaukta sniegsies pretī. Draugs teica, ka viņa mani dzirdot jau tad, kad es esmu tikai pirmajā stāvā - jau skrien un sēž pie durvīm.
Bet vispār, mūsējai sācies nepatīkamais laiks gadā - tas, kad visi ēd mandarīnus. Viņai nepatīk smarža. Tad nu sēž pa gabalu, vienīgā acs raustās un izskatās neapmierināta :D
05.12.2014 09:09 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Tiešām daudzām te ir mājdzīvnieki :)
Man ir trušu meitene, nu jau gandrīz 10gadus veca, baigā omīte. Bet vispār gribētu gan kaķi, gan suni - kaut kad nākotnē.

Par lielajiem (ļoti) suņiem dzīvokļos - Vācu dogs ir piemērots, jo būtībā ir liels klēpja suns ;) mīl dīvānu, saimnieka klēpi un slinkot. Protams suns kā jau suns - vajag arī pastaigas, aktivitātes utt.

https://www.youtube.com/watch?v=XXzZwEauNng

P.S. Vispār ir noderīgi paskatīties to raidījumu, plānojot ņemt suni vai kaķi (vai citu dzīvnieciņu) :)
05.12.2014 09:51 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Mana miilule

05.12.2014 10:06 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009

05.12.2014 10:09 |

Reitings 850
Reģ: 24.10.2014
Awwwwwwwww! :)

Pēc manām diskusijām jau var saprast, ka man dzīvoklī ir 2 kaķi un 2 degū peles. Sadzīvojam labi. Kaķi ir man abi no ielas nākuši- kastrēts runcis ap gadiem 5, rižš ar baltu- meinkūna tipa- lielas ķepas, ausu galos pušķīši- omulības iemiesojums, un maza kaķu meitene- svītrainīte ar dikti mīlīgu deguntiņu.

P.S. MAn ir arī vīrs :D
05.12.2014 10:12 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
Alexxa - kaķim nadziņus var apgriezt jebkurā VET klīnikā, nav dārgi, cena tīri simboliska. Ja dzīvotu Rīga, es Tev varētu to par velti izdarīt :D regulāri mammas kaķiem un suncim griežu nagus :)

Heartkiller - par tiem mandarīniem - pilnīgi iedomājos Tavu kaķi un man jāsmejas :D
un vispār - visām tik jauki zvēriņi, visus sabučot un samīļot :) (l)
05.12.2014 10:41 |

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Par suņiem dzīvokļos- man ir franču buldogs un šis suns ir ļoti piemērots dzīvoklim. Tagad gan dzīvojam mājā, bet mana dārgā sune bieži vien izvēlas palikt iekšā, kamēr mēs paši dzīvojamies dārzā. No rītiem un vakaros ārā iešana ilgst maksimums 3 minūtes, jo viņa iziet ārā, nokārto savas darīšanas un fiksi skrien atpakaļ. Aukstajos ziemas rītos vispār knapi varam viņu piedabūt iziet ārā no mājas- un arī tad tikai lai pačurātu tuvākajā zālājā un skrietu iekšā un atpakaļ gultā! Tā kā - viss atkarīgs no suņa :)
05.12.2014 11:03 |

Reitings 358
Reģ: 22.05.2013
Par lielajiem suņiem dzīvokļos - nu nepiekrītu, ja saka kategorisku nē. Esmu redzējusi gan laimīgus, gan nomocītus lielos zvēriņus dzīvokļos. Tā kā, ja suns brīvi var pārvietoties pa dzīvokli, tiek mīļots un lolots, un viņam sniedz pietiekami biežas pastaigas, domāju, ka neapmierināts ar dzīvi jau nebūtu. :D
Līdz šim sadzīvoju ar mopsi - ārkārtīgi tuvumu un gādību mīlošs. Šobrīd dzīvoju bez mājdzīvniekiem, bet tiešām nevaru sagaidīt to brīdi, kad varēšu pie kāda tikt. Pilnai laimei šobrīd vēlētos savās mājās franču buldogu vai stafiņu. Neizsakāmi patīk haskiju acis/skatiens, bet nez kāpēc nepamet sajūta, ka viņam vajag privātmāju.

(l)
05.12.2014 11:07 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Nazīc, kā tavam mīlulim vispār ikdienā? Skatos, viņš pavisam akls(manai vismaz viena acs ir) - tas netraucē ikdienā spēlēties utt? Esmu dzirdējusi, ka dzīvnieki jau pielāgojas, bet vienlga - nesavaino sevi kkā nejauši utt?
05.12.2014 11:12 |

Reitings 358
Reģ: 22.05.2013

(l)
05.12.2014 18:02 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
es par savu zoo paklusēšu :D
05.12.2014 18:14 |

Reitings 111
Reģ: 29.01.2009
Man ir toyiņš jau 5 gadus. Kad bija mazs, viņš mums ēda tikai 3lietas: vārītu vistu, nedaudz biezpienu, un pirkām slapjo, tik neatceros vairs nosaukumu, kaut kas ar R burtu šķiet. Tagad viņš mums ēd ļoti daudz ko arī no tā, ko paši gatavojam. Tagad mums ir mandarīnu laiks-pamēģini atteikt tām suņa acīm
Mīl savus cilvēkus, bet svešiem vienmēr uzries virsū, bet ja kāds atnāk svešs ciemos, tad tiks noriets, pēc tam apostīts un tad jau nesīs mantiņu, lai ar viņu paspēlētos. Ā jā, pieļauju, ka lielu lomu spēlē tas vai tu ved suni ārā cilvekos jau kopš mazotnes vai nē, jo mēs paņēmām viņu ziemā un ārā nevedām, tik kādos 5os vai 6os mēnešos sākām vest, tapēc viņam nepatīk suņi, jo nevienam nebija suņi, bet ar mammas kaķi,kuru viņš ļoti bieži satika, sadzīvoja ļoti labi un tagad visi kaķi, ko viņš sastop ārā ir draugi, bet suņiem (pat kucītēm ar visu padarīšanu) viņš labprātāk uzrūks. Reizēm sāku prātot, moš viņš domā, ka ir kaķis?

05.12.2014 22:02 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Varbūt kāda šeit ir zinošāka par pretblusu kaklasiksnām :)

Tātad, vai tā ir taisnība, ka ir divu veidu pretblusu kaklasisksnas? Viens veids ir atbaidošās un otrs laikam iznīcinošās vai tamlīdzīgi. Un, ja es sunim, kuram jau ir blusas, uzlieku atbaidošo, tas neko nedos un blusas paliks? Vienkārši iegāju šodien DinoZoo, nolika man priekšā iznīcinošās kakla siksnas par 40 eiro, pateica, ka parastās par 5 eiro, kas atbaida blusas noteikti nederēs un nedarbosies.. Baigi aizdomīgi likās :D
06.12.2014 15:34 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
ddelirium, lētāk un efektīgāk nav pilieni???
mēs 2x gadā sapilinām, no blusām ne vēsts visa gada garumā..
06.12.2014 15:39 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Nu jā, kad man nolika priekšā tās dārgās siksnas, es uzreiz sapratu, ka netaisos pirkt, paprasīju skaustā pilināmos pilienus, pateica, ka tie tādās pašās cenās esot..
Nesaprotu, pa kuru laiku DinoZoo cenas uzskrējušas kosmosā, ne pirmo reizi tur blusu siksnu pērku.
Un es arī nezinu vai mūsu sunim derētu tie pilieni, jo viņa no pavasara līdz vēlam rudenim katru dienu peld.
06.12.2014 15:43 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Heartkiller Dzīvo kā normāls kaķis. Ir,protams,vēl reizes,kad bizojot ieskrien sienā vai,kad lec,tad neredz ja ir kaut kas uz krēsla,bet visā visumā i nemaz nepateiksi,ka akls. Spēlējas viņš ļoti aktīvi,pat ar tādiem maziem niekiem,vasarā mušas arī cenšas noķert(pēc dzirdes). Viņam ir lācītis(mīkstā rotaļlieta),ko ir ļoti iemīļojis,rezultātā jau arī izārdījis visas iekšas,bet to dzenā tā ka nu tikai,mētā pa gaisu,zem gultas-visur,un galvenais,ka atrod,kur nokritis,pat ja ir tālāk,tiesa reizēm jāpalīdz,ja aizmet kā šķepmetējs. :D Katrā ziņā,es noteikti iesaku nebaidīties un ņemt dzīvneikus invalīdus(ar īpašām vajadzībām),sākumā ir grūti gan viņam,gan pašiem,kad sirsniņa lūzt,bet pēc tam.... (l) Nemainītu ne pret vienu redzīgo minku. :) Starpcitu tualete viņam ir vannas istabā un ēdiens virtuvē,ar to arī nav problēmas.
06.12.2014 15:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits