piemēram, kādi darbiņi pie - 10?
Kā jau Vit@ teica, brīnumu audzēšana uz palodzēm. Un dārziņa plānošana, savstarpēja iedvesmošanās, ieteikumi, padomi... Tieši tagad ir īstākais laiks, kad par to runāt. Pavasarī un vasarā jāstrādā. :D
Kas uz palodzēm attiecas, es tagad audzēju timiānu, rozmarīnu, kressalātus un ļoti gribu iestādīt vēl ko, bet nezinu, ko. Te es labprāt paklausītos, ko citas audzē uz palodzēm.
Protams, puķes man arī ir visur, bet ir divas tādas palodzes, kuras gribētu apgūt ar ēdamiem augiem.
Vispārīgi - kā jau rakstīju citā diskusijā, par vienu no maniem lielajiem, mediatīvajiem priekiem ir kļuvis dārziņš, kurā audzēju zemenes, redīsus, visāda veida salātus, rukolu, sīpolus, dilles, saldos zirņus, burkānus, bietes, skābenes, gurķus, tomātus, ķirbjus, kabačus, utt...
Nākošgad gribu visu to pašu lielākā daudzumā, + šo to klāt, ko neaudzēju.
Varbūt neaudzēšu rutkus, jo šogad viņus apēda gliemeži. :D
Tur, kur man dārzs, ir ļoti daudz gliemežu.
Man jautājums...
Kā ir ar mēslošanu vai apstrādāšanu pret slimībām? Cik laba un nepieciešama ir tāda prakse?
Piemēram, zemenēm. Tās manu prātu nodarbina visvairāk...
Skaidrs, ka raža ir divtik liela, ja mēslo augsni vai smidzina virsū kaitēkļu "aizbiedētājus", bet man, tomēr, gribas iespējami dabīgu ražu. Var izmantot "bioloģisko" mēslojumu - vircu, kas mani biedē, kompostu, līdz kuram man vienkārši nesanāk aizdzīvoties...
Vai bez tā visa var iztikt?
Šogad es iztiku, bet vai zemenes, audzējot vienā un tajā pašā vietā vairākus gadus, var atstāt bez mēslošanas?
Es saprotu, ka pārdošanas apmēriem, kam vajag iespējami daudz ražas, mēslošanas un slimību preperāti ir nepieciešami, bet mājas vajadzībām?
Padalieties ar mammu un vecmammu gudrībām.