Ēdiens vairs nepriecē

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!

Varbūt kāda var dalīties pieredzē:

pēdējā laikā aizvien mazāk un mazāk priecē ēdiens. Pat tie ēdieni, kas agrāk bija mīļš našķis (piemēram, pica), vairs neliekas garšīgi un nesaista. Agrāk vistas fileju ar dārzeņiem varēju ēst cik uziet, bet pēdējās reizes knapi pieskaros ēdienam šķīvī. Labi, dārzeņus vēl varu ieēst, tieši prasās dažas dārzeņu zupas un konkrēti salāti, bet gaļu nevaru dabūt sevī iekšā pavisam. Jau iepriekš ēdu tikai cūkgaļu un vistu, tagad cūkgaļu vispār negribu redzēt, vista arī sāk riebties.

Vispār nekas neliekas garšīgs un baudāms, lai gan gatavoju kā iepriekš, arī saldumi neprasās vai kaut kas neveselīgs. Līdz ar to, manas porcijas aizvien vairāk sarūk. Bada sajūta man ir, bet nav neviens ēdiens, ko gribas apēst. Grūti izskaidrot, kā tas ir.

Varbūt kādai bijis līdzīgi? Pārgāja? Varbūt attiecāties no gaļas par labu dārzeņiem? Mans lielais hobijs ir ēdiena gatavošana, bēdīgi, ka vairs neizbaudu rezultātu. Veikalā varu pavadīt vairākas stundas, staigājot gar plauktiem, bet beigās nopērku kaut ko dēlam un draugam, sev nē.

Tas sākās pirms pāris mēnešiem un tikai pastiprinās manas sajūtas. Un nē, stāvoklī neesmu ( :D )
02.12.2014 10:21 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Lancaster,
es nepanesu pienu, piena produktus, nevis laktozi. Viss sākās ar laktozi, bet, par laimi valstī, kurā dzīvoju, teju jebkurš produkts pieejams bez laktozes (piens, jogurts, saldējums, jebkurš siers, biezpiens, utt), bet ar laiku parādījās nepanesamība pat no bez laktozes piena :( Laktozi izslēgt nebija tik sarežģīti kā tagad ir ar visiem piena produktiem.. Un Latvijā ir nopērkams bez laktozes piens, pavisam noteikti ir Prismā, ja nemaldos, arī Maximā un Rimi.
Jāsaka, ka es citreiz arī nospļaujos un apēdu bez laktozes siera gabaliņu (jo no parastā siera man ir tik slikti, ka knapi nostāvēt varu, no bez laktozes mazliet vieglāk), tad viss vakars paiet mocībās, bet siers, ahh dievinu! Reizi pa reizei tas ir tā vērts :D
03.12.2014 16:56 |

Reitings 444
Reģ: 11.07.2012
Ir tā bijis. Bet pāriet ar laiku. Bija pat periods, kādi divi mēneši varbūt, kad gaļu gandrīz nemaz neēdu, jo neprasījās. ;) Un kādreiz ļoti garšoja čipsi, bet tagad, ja ēdu, pēc tam vienkārši slikti ir. Lai gan tas ir cits stāsts - atradinājos no tik lieliem sāls daudzumiem un viss sāļais sāka šķist pretīgs. ;)
03.12.2014 17:03 |

Reitings 107
Reģ: 26.09.2014
tikai ne ar pulvereim zistat
14.12.2014 21:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits