Grupa sievietēm, kas veikušas/veiks grūtniecības pārtraukšanu (abortu)

Reitings 3
Reģ: 01.12.2014
Tā kā man šis solis ir priekšā un nav, ar ko par to parunāt, vēlējos šeit izveidot grupu, kur dalīties savā pieredzē, pārdzīvojumos, uzmundrinājumos, brīdinājumos.

Internetā ir ļoti daudz informācijas par aborta kaitīgumu. Daudz informācijas no tā noliedzējiem. Taču ļoti maz (lai neteiktu, ka nav vispār) reālu pieredzes stāstu.

Sākot jau ar ginekologu, kuru labāk izvēlēties, lai neklausītos lieku moralizēšanu.Un labāko ambulatoro vai stacionāro iestādi, kur ērtāk veikt grūtniecības pārtraukšanu. Un beidzot ar to, ko darīt pēc tam?

Jo lai gan lēmums ir pieņemts, tomēr ir ļoti daudz neatbildētu jautājumu. Gan par to, vai teikt "tēvam". Gan par negatīvo rēzus faktoru. Gan to, kāpēc tā notika, ja reiz kontracepcija tiek izmantota un nekas it kā nenojuka. Gan par finansu lietām. Gan to, kas īsti un kāpēc ir jāpārbauda pirms grūtniecības pārtraukšanas. Un tā tālāk...

Lūgums grupā nepiedalīties aborta noliedzējiem un moralizētājiem. Tikai sievietēm, kas tam jau gājušas cauri vai šis solis vēl ir priekšā.
01.12.2014 09:31 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Pieredzes nav, cerams,ka tev tava sirdsapziņa tevi vēlāk neapēdīs.
Un jā, ja kādreiz tomēr plāno grūtniecību novest līdz galam- tev noteikti vajag poti rēzus nesaderībai
01.12.2014 17:42 |

Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Atstāju savu pakaļas nospiedumu.

Piekrītu ieteikumam par diskusijas izveidošanu tādā forumā, kur ne visi var tikt klāt. Par tik delikātām un domas dalošām tēmām nerunā vietās, kur var apgrozīties ik viens.
01.12.2014 17:55 |

Reitings 857
Reģ: 08.08.2014
aborts nav tas pats kas runāt par seksu..
01.12.2014 18:05 |

Reitings 144
Reģ: 26.05.2014
https://www.youtube.com/watch?v=jruM457DI_8
Visām sievietēm, kas grasās veikt abortu ieteiktu noskatīties šo video. Un padomāt vēlreiz.
01.12.2014 18:18 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
https://www.youtube.com/watch?v=jruM457DI_8
Visām sievietēm, kas grasās veikt abortu ieteiktu noskatīties šo video. Un padomāt vēlreiz.

Nu tad ņem un audzini. Dzemdē uz nebēdu.
Gudriniece.

Kretinē visas šīs abortu tēmas, diskusijas un tukšās runas.
01.12.2014 18:21 |

Reitings 610
Reģ: 01.12.2013
Tiešām paliek pretīgi lasot dažu dāmu atbildes.
Vai tad ir tik grūti saprast cilvēku?
Ko bāžaties virsū ar saviem nosodījumiem, sarkasmiem un gudrajiem izteicieniem? Nepatīk? Neviens taču neliek te komentēt!

Katram sava izvēle, sava dzīve, tāpēc jau nevajag nosodīt!
01.12.2014 18:23 |

Reitings 144
Reģ: 26.05.2014
Zelta black, jaā! Ja es paliktu stāvoklī es ņemtu un dzemdētu! Ja negribat bērnu vajag domāt par kontracepciju! Un ja grasaties taisīt abortu, tad vajag saprast ka lielāka daļa cilvēku to nosodīs, jo mūsu sabiedrībai ir kaut neliela morāle palikusi
01.12.2014 18:27 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Pa lielam piekrītu Pārslai, bet nevienu negrasos nosodīt. Piekrītu par slēgtas diskusijas izveidi.

Bet mani vēl vairāk besī dāmas, kuras te klūp kragā citām.

Kretinē visas šīs abortu tēmas, diskusijas un tukšās runas.

Tāds pats ieteikums - redziet tēmu "aborts", ejiet ar līkumu, nevis ejiet iekšā un tēlojiet līdzjūtību. Citādi dubultā morāle sanāk.
Par tik delikātām tēmām domas vienmēr dalīsies un nevienai nav tiesību aizrādīt, kur komentēt un kur nē.
01.12.2014 18:33 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
a negribat bērnu vajag domāt par kontracepciju!

Kura kotracepcija nodrošina 100% aizsardzību no palikšanas stāvoklī? Tad jau drīzāk saki - ''Ja negribi bērnus, tad nenodarbojies ar seksu'',tas būtu atbilstošāk.
Un ja pāris negrib bērnus? Ja viņi ir stabili un ilgus gadus laimīgi, bet vienkārši negrib bērnus un ar visu kontracepciju iekrīt? Ko tad tu iesaki tādiem cilvēkiem? Un tas ka iznēsā un pēc tam atdod bērnu nedomāju ka ietu tādam pārim cauri, priekš kam 9 mēnešus sarežģīt savu dzīvi(atvainojos ka tas izklausas tik agresīvi) lai pēc tam bērnu atdotu, nedomāju ka tas ar būtu viņu interesēs ja pāris kā tāds nav noskaņots uz bērniem.
01.12.2014 18:33 |

Reitings 1127
Reģ: 16.03.2014
Mans uzskats ir tads,ka ja sieviete gul ar virieti,paliek stavokli-aizskrien ,uztaisa abortu,pec laika atkal paliek stavokli,uzstaisa abortu,un ta katru reizi. Tad sadas sievietes,es neuzskatu par sievietem. Tacu dzive gadas ari ta ,ka aborts ir diemzel vieniga izeja,ja ir kadas veselibas problemas,un lai ka gribetos,bet nevar iznesat berninu, ja arts pasaka,ka nedod ceribas ,ka bernins piedzims dzivs.

Sākot jau ar ginekologu, kuru labāk izvēlēties, lai neklausītos lieku moralizēšanu.Un labāko ambulatoro vai stacionāro iestādi, kur ērtāk veikt grūtniecības pārtraukšanu. Un beidzot ar to, ko darīt pēc tam?

Ginekologs,tev nedrikst nekadu morali lasit, vienigi ko var , parvaicat,vai tiesam tavs lemums ir tads vai tads. Vins ari nedrikst tevi atrunat,jo galu gala lemums bus tev japienem,lai ari kads tas nebutu. Par iestadi stacionars vai abulators ,nemacesu teikt. Vai tik cenu zina tur nav kadas atskiribas. Bet autorei,es novelu izturibu,jo ka saprotu,so sapigo lemumu tu darisi veselibas del.
01.12.2014 19:02 |

Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
palasiit komantaarus tiri interesanti.. piekrītu mizz joker teiktajam.. un tam ka par gruutnieciibu butu japasaka berna teevam un jaizlemj kopaa gan nepiekriitu.. piemeram, ja es butu izleemusi ka beernu negribu, kads labums man to teikt teevam, ja zinu ka vins nepiekristu abortam? - nekaads, labaak nesaka un izdara kas daraams, un arii ja vins zinaatu, lai gan tas buutu arii vina beerns. patureet vai nee tomeer izlemtu es viena pati, jo nejau vinam ir devinus menesus vins jaizneesaa un vel jaadzemdee.. manai pazinai arii ir bijusi divi aborti jauniibaa, un tagad ir pilnigi vesela meitina. vina saka ka tur nekas taads neesot. dazu stundu laikaa arsti izdara visu ko vajag un pectam nekādas izmaiņas fiziski nejūtot.
01.12.2014 20:17 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Muljkje Tu tomeer esi, autore. Turklaat psihiski nenosveerta. Normaala sieviete neveelamu gruutnieciibu paartrauks, nekladzinot par to apkaart, negaudojot nevienam uz pleca. Vieniigaa persona, kura ir jaainformee, tas ir liidzautors, ja ir jaavienojas par materiaalo pusi vai ja vispaar ir veelme informeet.

Par aborta norisi un izmaksaam ir pilna google, ir forumi, kur var uzdot jautaajumus profesionaaliem dakteriem, ir sava ginekologje, kurai visu jautaat. Nee, meiteniitei vajag grupu terapiju, paraudaat kopistiski ar beedu maasaam. Cirks gatavais.

Kas attiecas uz mani, man kontracepcijas pievilshanas gadiijumaa aborts nebuus vajadziigs. Ja nu tomeer kas manaa dziivee mainiitos, tad sho kjirurgjisko manipulaaciju veiktu bez liekas gaudoshanas un rocinju tureet nevienam neprasiitu, jo leemumus par savu dziivi speeju pienjemt pati, nejuutu vajadziibu gaudot forumaa.

Ja esi beerna praataa, tad nevajag nodarboties ar seksu.
01.12.2014 20:53 |

Reitings 1315
Reģ: 27.10.2012
Nespēju lasīt diskusiju, asaras acīs..
01.12.2014 21:05 |

Reitings 54
Reģ: 20.11.2014
Man arī, lasot diskusiju, tā šķērmi, skumji ap sirdi metas... protams, tā ir katra individuāla izvēle, un vienīgais, kas sodīs, tas ir Dievs, nevis kāds no mums. Piekrītu, vajadzēja šo tēmu veidot kādā slēgtajā forumā, jo diezgan sāpīgi laikam, iet cauri visām šeit raidītājām negācijām. Taču jāatceras arī, ka aborta dēļ var iestāties neauglība, vai citas problēmas, tas tā, ja tālākās dienās plāno bērnu. Un nekas nenotiek nejauši, ja dzīvība pieteikusies, tātad tā tam lemts būt. Labi, nemoralizēšu, mēģinu izprast autori. Lai veicas.
01.12.2014 21:30 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Visi te baigie - ja dzīvība pieteikusies, tad tā ir jābūt. Jā, varbūt tas nav labi un sirds sāp, bet, ja tu nespēj uzturēt bērnu, nespēj parūpēties pienācīgi par viņu, tad labāk nedzemdēt, pilna pasaule ar bērniem, kuri badā un nočurājušies guļ mājās, jo māte nevar/negrib pienācīgi aprūpēt. Nav ko moralizēt, katram sava izvēle. Bet cosmo tiešām vajadzētu ieviest kādu slēgtās grupas iespēju.
01.12.2014 21:33 |

Reitings 129
Reģ: 20.11.2014
Kas jums, cilveki, kaiš? Jūs vispār izlasījāt, ko meitene saka pirms izgāžat savu žulti? Ierauga vārdu "aborts" un rej! Ne te kāds žēlojas, ne gaudo, ne taisa dramu, apjautājas par konkrētām lietām.
Kapēc normāli ir runāt par jaunākajām lūpukrāsām vai n-tajām diētam, sexu, bet par to, ka cilvēkam kontracepcija iegāza (kas mēdz notikt, ja vien jūs lasat un interesējaties, runajat ar ginekologu), tas ir noziegums. Labāk audzināt bērnu, nespējot viņam dot, iespējams, neko un tad atkal varēs riet, ka kāpēc vajadzeja dzemdēt, jo vareja taču abortu taisīt!
Pretīgi paliek no tadas kantainās, pārspīlētās domāšanas!
Autore, es nekad negribētu nonākt Tavā situācijā, jo atzīšu, ka šobrīd tieši domāju par bērniņa ieņemšanu, tomēr - turies! Ceru, būs cilvēki, kuri cilvēcīgi ar Tevi varēs aprunāties un ka viss būš kārtībā, lai kādu lēmumu gala rezultātā pieņemsi.
01.12.2014 21:57 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Kas jums, cilveki, kaiš? Jūs vispār izlasījāt, ko meitene saka pirms izgāžat savu žulti? Ierauga vārdu "aborts" un rej! Ne te kāds žēlojas, ne gaudo, ne taisa dramu, apjautājas par konkrētām lietām.
Kapēc normāli ir runāt par jaunākajām lūpukrāsām vai n-tajām diētam, sexu, bet par to, ka cilvēkam kontracepcija iegāza (kas mēdz notikt, ja vien jūs lasat un interesējaties, runajat ar ginekologu), tas ir noziegums. Labāk audzināt bērnu, nespējot viņam dot, iespējams, neko un tad atkal varēs riet, ka kāpēc vajadzeja dzemdēt, jo vareja taču abortu taisīt!
Pretīgi paliek no tadas kantainās, pārspīlētās domāšanas!
Autore, es nekad negribētu nonākt Tavā situācijā, jo atzīšu, ka šobrīd tieši domāju par bērniņa ieņemšanu, tomēr - turies! Ceru, būs cilvēki, kuri cilvēcīgi ar Tevi varēs aprunāties un ka viss būš kārtībā, lai kādu lēmumu gala rezultātā pieņemsi.
Prātīgs komentārs.

Bet nu tas jau izsenis ir zināms,ka cosmo ir ļoti elitāra sabiedrības daļa,kurā nedod dievs Tu piekopsi kaut ko savādāku,jo tad esi pieskaitāms pie nenormālajiem. Tādas lietas kā aborts,veģetārisms,politiskie uzskati u.c. tamlīdzīga rakstura tēmas ir TABU,jo tas ir smags noziegums aizskart kādas cosmo lēdijas dzīves standartus.
Viva la lūpukrāsas un neveiksmīgas attiecības.
02.12.2014 00:38 |

Reitings 77
Reģ: 03.12.2014
DieKleineHexe tu taču reāli esi garīgi slims cilvēks. Autorei ieteiktu nosūdzēt šo lietotāju, lai viņu vispār no šejienes bano. Nu pilnīgākie pāķa un debīla cilvēka teksti. Fuj.

Starp citu, ja nu kāda gadījumā tomēr seko arī pasaules mēroga ziņām, tepat Londonā skandāls arī par abortiem ir. Protestētāji stāvējuši pie klīnikas un filmējuši sievietes, kas iet iekšā vai ārā, lai tādejādi viņas kauninātu. Viena sieviete, maigi sakot, paskaloja viņiem smadzenes, pati jau ar lielu punci. Aizstāvēja tās, kas taisa abortus. Teica, ka viņi taču nezina, kādi ir tā cilvēka iemesli, kādēļ abortu nolemj taisīt. Varbūt viņu izvarojis kāds, varbūt viņa ir vardarbīgās attiecībās utt... nu un pat ja vienas nakts sakars. KĀDA JUMS STARPĪBA? Visi ar šokētu seju stāvēja un ne vārda nevarēja pateikt.

Tad nu es arī nesaprotu, ko jūs varat ņemties? Ja jums nav ko atbildēt uz jautājumiem, ejat garām diskusijai un priekš kam tērēt savu un citu cilvēku laiku, nervus un visu pārējo. Saprotu, ka gribas pavārīties un savas stulbības paspļaudīt ANONĪMĀ forumā, bet gribētu redzēt kā jūs, piemēram, savam darba devējam/māsai/mammi/labākajai draudzenei to visu sejā teiktu, ja būtu viņām tāda situācija. Anonīmi visi māk kaut ko pateikt, bet nu neko labu jau tas par jums, meitenes, neliecina :)

Autorei - veiksmi tev situācijas atrisināšanā. Zinu, ka Austrumu Slimnīcā, kas Purvciemā, agrāk vismaz taisīja abortus. Finansiālā ziņā standarta būs daudz lētāk, bet ja esi pašā sākumā, tad ir arī tablešu opcija. Cik atceros bija jāiedzer 3 tabletes, stacionārā jāpavada 1 nakts un tev burtiski izskalo visu no iekšas ar tām zālēm, bez mehāniskas iejaukšanās. Kad par to runājām ar vienu draudzeni, kurai bija 3 aborti jaunībā pavisam sen, viņa gan teica, ka vieglāk un ātrāk ir mehānisko abortu veikt, bet nu ne katra sieviete morāli to var izdarīt. Jebkurā gadījumā - veiksmi un izturību tev.
05.12.2014 05:51 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Iepriekš citā diskusijā bija meitene, kas stāstīja, ka taisījusi medikamento abortu un esot par to, jo mehāniskais ir bīstamāks rētaudu ziņā - pie rētaudiem var vēlamais bērniņš nepieķerties.. Veiksmi un izturību!
Šis tiešam ir dīvains forums - nories no galvas līdz kājām ne par ko.
05.12.2014 07:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!