Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

kas jāzina slēdzot īres līgumu?

Reitings 619
Reģ: 09.10.2012
meitenes, kā notiek īrēšana?
sobrid esmu noskatijusi dzivokli, ar makleri mutiski esam vienojusies un sarunajam 1dien parakstit dokumentus un nakamas nedelas beigas varu ievakties.
vai parakstot es drikstu jautat maklerim uzradit pasi, nofotografet to?
vai es drikstu naudu maksat ievacoties, ne atrak?

varbut kads vai kko ieteikt, ireju pirmo reizi, tapec no ta neko nesaprotu un man tiesam nav liekas naudas, ko atdot kadam krapniekam ..
28.11.2014 23:29 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
cik esmu īrējusi, naudu maksāju parakstot līgumu un man uzreiz tiek piešķirtas atslēgas.
pasi neesmu jautājusi.
noskaidro kā maksāsi komunālos, vai tev jāpārslēdz līgumi uz sevi vai pievienosi īres maksai saimniecei/kam. ja otrais variants, tad seko līdzi, bieži vien kaut kādas nebūšanas gadās.
esmu gājusi pie potenciālajiem kaimiņiem jautāt plusus, mīnusus, maksimālos komunālos kādi bijuši dzīvojot tajā mājā.
28.11.2014 23:37 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
un noteikti paskaties līgumā kādi noteikumi ir līguma laušanai, lai nesanāk, ka tevi var ērti izlikt no dzīvokļa, neatmaksājot depozītu.
28.11.2014 23:38 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Nezinu, kādi pienākumi ir māklerei, ar ko komunicē, bet līgumu jau ir jāslēdz starp īpašnieku un Tevi. Manā pieredzē māklere tikai parādīja telpas, līguma lietas jau bija ar izīrētāju.

Ja māklere nedod nekādu reālu kontaktu ar izīrētāju, tas man liktos aizdomīgi. Un ar telefona nr. vien var būt par maz
28.11.2014 23:52 |

Reitings 619
kaa ir - vai var runat, ka ligums tiek slegts un nauda maksata ievacoties? sobrid sanak, ka ligumu sledzam 1dien un ievakties varu tik 5dien. es gribetu sagaidit ievaksanas dienu un tad maksat un slegt.
29.11.2014 12:07 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
Meitenes ka ir jaunajos projektos?. Man tagad arii ta bazhas mac par to makleri. Cik noprotu ipashniekam pieder visi dzivokli ,jasledz ligums ar vinju, bet maklere nedod nekadu iespeju sazinaties ar vinju. Saka, ka vins aiznjemts un nav laika tikties, runat ar katru. Ari grib tgd slegt ligumu, bet ievakties vareshu tikai pec nedeljas un tad ari doshos atslegas. Pec nedeljjas slegt ligumu nevar, jo , ja nu es pardomshu ut
29.11.2014 12:17 |

10 gadi
Reitings 623
Reģ: 16.10.2013
Es saprotu,ka saimniekam nav laika krāmēties ar katru potenciālo...,bet ,vai tiešām saimniekam nav laika un vēlmes iepazīties ar reālo īrnieku? Man tas šķistu aizdomīgi,ja saimnieks neierastos pat līguma slēgšana dienā un ,ja man netiktu doti kontakti ar saimnieku- nē,paldies! Gan atradīšu citu dzīvokli,gan jūs atradīsiet sev citu īrnieku!
Par to runāšanu un naudas maksāšanu ar ievākšanos:
Varbūt 1dien ,lai tev iedot vienu atslēgu komplektu un tu iemaksā pusi no summas,bet ievācoties saņemsi otru komplektu un izmaksāsi atlikušo pusi.Es akli neuzticētos,ka pēc tās nedēļas es vispār tikšu tajā dzīvoklī un viņš skaitīsies "mans"...
Par dokumentiem- palūdz uzrādīt gan pasi,gan visus pārējos dokumentus(kas pierāda,ka mākleris strādā konkrētā firmā,gan ka dzīvokļa reālais saimnieks ir tas un tas..). Ievācoties palūdz pases kopijas. Manuprāt,tas viss ir tikai normāli,zinot daudzos krāpšanas gadījumus.
29.11.2014 12:48 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Es akli neuzticētos,ka pēc tās nedēļas es vispār tikšu tajā dzīvoklī

Nu bet Tev tak būs līgums- legāls pamats uzturēties / ievākties tajā dzīvoklī!!!! Līgums tajā procesā ir pats svarīgākais instruments - rūpīgi lasi, ko paraksti!!! Izlasi 2x - it īpaši sadaļas par īrnieka pienākumiem, izīrētāja tiesībām un līguma laušanas nosacījumiem!!! Pievērs uzmanību termiņiem un samaksas kārtībai!!!
29.11.2014 13:15 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Nu, ja tev ir līgums (bez tev nelabvēlīgiem nosacījumiem) kabatā, tad neredzu iemeslu uztraukties. Galvenais ir neko nemaksāt par "iespēju apskatīt dzīvokli" un vispār nedot nekādu naudu, pirms nav noslēgts līgums.
29.11.2014 13:36 |

Reitings 776
Reģ: 24.03.2011
Lai, kuru dzīvokli Tu izvēlētos, noteikti pievērs uzmanību arī nākamo maksājumu termiņam. Nu pieņemsim, tagad Tu samaksāsi, visticamāk, dubulto īres maksu, par pirmo un pēdējo mēnesi un, visbiežāk, līdz 15. datumam jau ir jāveic nākamais maksājums par īri. Plus visi komunālie. Noskaidro cik tie ir lieli, jo īpaši par apkuri. Visdrošāk pajautāt maksimālo summu, kāda ir bijusi par visu kopā, lai zini vai droši varēsi to atļauties. Noteikti, ievācoties, noraksti skaitītājus, ūdens un elektrības, ievācoties un fiksē un nofočē visus defektus dzīvoklī, lai nav tā, ka par savu naudu pēc tam remontu taisi, ko pati neesi saskādējusi.
29.11.2014 14:24 |

10 gadi
Reitings 333
Reģ: 14.08.2010
Noskaidro arī,kas rakstīts līgumā par situācijām kad kkas saplīst. Ja ievācies mēbelētā jau.
Iepriekšējā dzīvesvietā saimnieks pats regulāri apjautājās vai viss kārtībā,nekas nav saplīsis,nav jālabo.
Šajā es pati atbildu par visu.Ja kkas notiek pašai jāmeklē meistars un pašai jāmaksā...
29.11.2014 15:00 |

Reitings 202
Reģ: 21.07.2014
Es saprotu, ka saimniekam nav laika krāmēties ar katru potenciālo...,bet ,vai tiešām saimniekam nav laika un vēlmes iepazīties ar reālo īrnieku?

Neticēsi, bet tiešām nav vēlmes iepazīties un pačatot ar īrnieku, lielā mērā vienalga vai dzīvos Lienīte vai Anniņa.

maklere nedod nekadu iespeju sazinaties ar vinju.

Dzīvokļa izrādīšana ir tikai puse no padarītā darba. Māklerim maksā par to, ka izrāda dzīvokli īpašnieku vietā un uz tikšanos atnes parakstīšanai sagatavotu īres līgumu. Nedod kontaktus tāpēc, ka tas ir viņa darbs atrisināt visus ar līguma slēgšanu saistītos jautājumus, kā arī baidās par savu atlīdzību. BET mākleri parasti neparaksta īres līgumu. Tad ir jābūt notariāli apstiprinātai pilnvarai un tādas parasti izsniedz saviem radiniekiem, tuviem draugiem. Es šādi ilgi īrēju dzīvokli - īpašnieku ne reizi neredzēju, visas lietas viņa vārdā kārtoja pilnvarotais pārstāvis.
29.11.2014 16:11 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
kaa ir - vai var runat, ka ligums tiek slegts un nauda maksata ievacoties? sobrid sanak, ka ligumu sledzam 1dien un ievakties varu tik 5dien. es gribetu sagaidit ievaksanas dienu un tad maksat un slegt.

Protams, ka var tā runāt. Tas ir tikai normāli, ka tu gribi būt par visu pārliecināta.

Vispār sava īrētā dzīvokļa īpašniekus arī nekad neesmu satikusi, bet svarīgākais ir, ka šī persona vai kompānija ir zināma - ar pesonas kodu vai reģistrācijas numuru.

Galvenais, lai nav vecais stāsts ar parakstītu līgumu mistisku un "īpašnieka" telefona numurs, kuru dienā, kad jasaņem atslēgas, nav iespējams sazvanīt, jo tāds neeksistē.

Ā un par pašu īres procesu, ir vērtīgi sastādīt arī pieņemšanas, nodošanas aktu. Tas daļēji ir arī izīrētāja interesēs, bet tikpat labi tavās.
29.11.2014 16:27 |

Reitings 619
meitenes, vai šobrid varu vel kā citādi sevi pasargat?
šobrid plans ir, ka ritdien tiekos ar ipasnieku un makleri. maklerim samaksaju pilnu komisiju un ar ipasnieku sledzu rokasnaudas ligumu par 40% summas. jau pateicu, ka no abiem gribesu redzet pers. apliecinosus doc un dzivokla ipasumtiesibas apliecinosu doc, kas pierada, ka parakstitajs ir istais ipasnieks.
tad pec 5-6 dienam ievacos, sledzu ligumu un iemaksaju atlikuso summu.

vai varu sevi vel kā pasargāt?
30.11.2014 12:55 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
es gribetu sagaidit ievaksanas dienu un tad maksat un slegt.
29.11.2014 12:07 | nosūdzēt |
+ ta ari dari, un ne citadak.
30.11.2014 12:59 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
ar ipasnieku sledzu rokasnaudas ligumu par 40% summas. jau pateicu, ka no abiem gribesu redzet pers. apliecinosus doc un dzivokla ipasumtiesibas apliecinosu doc, kas pierada, ka parakstitajs ir istais ipasnieks.
tad pec 5-6 dienam ievacos, sledzu ligumu un iemaksaju atlikuso summu.
galīgi garam.Es mekletu citu dzivokli. Kur nauda , ligums un momentaa atslegas un ievacos.
30.11.2014 13:00 |

Reitings 619
dzivoklis atbrivojas no 8. datuma.
makleris ar ipasnieku gribeja naudu un ligumu jau rit, pateicu, ka pilnu summu tagad nemaksasu, kamer neesmu ievakusies, un sarunajam par rokasnaudu, lai viniem butu garantija, ka 8. datuma tiesam ievacos.
vai tiesam vel var but kadas problemas, ja abiem prasu uzradit doc?
30.11.2014 14:54 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Es īsti nesaprotu kāda mūsdienās ir mākleru jēga??? Saprotu agrāk kad nebija internets viņi visu izkārtoja un piedāvājumus deva utt... Mūsdienās nesaprotu kāpēc jāmaksā kādam starpniekam, ja ir iespēja sludinājumā atrast un pēc tam kontaktēties ar pašu saimnieku!!

Pastāstiet lūdzu... man nekad nav bijis nekas jāīrē, bet ja būtu nemaz nenāktu prātā meklēt mākleri :D
30.11.2014 15:00 |

Reitings 1224
Reģ: 11.05.2010
Mākleri parasti izmanto dzīvokļa īpašnieks, lai nebūtu jāčakarējas un katram gribētājam atsevišķi jārāda dzīvoklis.
30.11.2014 15:18 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Īpašumu pārdevu ar māklera starpniecību.Man vienkārši nepatīk čakarēties ar īpašuma lietām un laika īsti arī nebija braukt un Latvijas otru galu,lai parādītu īpašumu,jo bija vairāki potenciālie pircēji.Mākleris visu nokārtoja.Vienīgi man bija pazīstams un summa bija maza ko paprasīja,tā kā braukāt pašai dārgāk sanāktu :D Ir mākleri,kas meklē pircējus ārzemēs,sadarbojas ar mākleriem ārzemēs.
Dzirdēju no paziņas,ka viņai mākleris prasījis 5% no īpašuma vērtības.Nez vai visi tādas summas prasa :D
30.11.2014 15:39 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits