Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

par gramatam

Reitings 850
Reģ: 24.10.2014
Sveikas!

Jautājums tāds- vai labprātāk lasat "online", e-gramatas vai drukātā formātā?
Šajās brīvdienās ar atkal patērējos ATĒNĀS, uz ko saņēmu frāzi no māsas, kapēc es pērkot grāmatu, ja tagad ir tādas lietas kā e-gramatas, visādas planšetes, lai tak padomājot par dabu... Bet man vajag to sajūtu un drukātās gāmatas smaržu, bet skatoties, kas notiek apkārt, liekas, ka drīz grāmata drukātā formā būs antikvāra prece- maniem bērniem varbūt vēl nē, bet mazbērniem toč...

Strādāt īsti negribas- gribas paļāpāt :D
25.11.2014 14:58 |

Reitings 640
Reģ: 09.01.2014
Man vajag īstu,dzīvu grāmatu. Man vajag,lai varu pāršķirstīt lapas,sajust grāmatas svaru,smaržu.. Tos lasītājus par grāmatām vispār neuzskatu. Un jā,par grāmatām varu izdot milzu naudas.
25.11.2014 15:02 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Man ar vajadzīgs papīrs. :D Tā sajūta grāmatas turot un lapu smarža. Un vispār tas, ka tiek prom no pasaules. A tā, kārtējo ierīci rokās turi un lasi tikai teksta dēļ, vairs ne sajūtas.

Mācību vai darba materiālus varu lasīt elektroniski arī. :D
25.11.2014 15:06 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
man vajag īstu grāmatu, vispār nepatīk lasīt elektroniski, pat ziņas nē.
25.11.2014 15:07 |

10 gadi
Reitings 6256
Reģ: 01.04.2009
Man arī patīk lasīt īstu grāmatu, tāpat jau visu dienu darbā pie datora pavadu, acis nogurst un ja gribu vakarā ko palasīt savam priekam, tad vislabāk ir paņemt rokās īstu grāmatu un ieritināties dīvāna stūrī.
25.11.2014 15:09 |

Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
Abi. Tās grāmatas, ko man dotajā brīdī interesē izlasīt, varu dabūt tikai angļu valodā kā e-grāmatas. Man tomēr galvenais ir info, ne tas, ka varu to aptaustīt.
25.11.2014 15:10 |

Reitings 66
Reģ: 14.04.2014
Man nepatīk lasīt lielus tekstus elektroniskā formātā, jo grūti uztvert un atcerēties.Īstās grāmatas, lai gan smagākas, tomēr ērtākas gan manām acīm, gan smadzenēm. :D Man visas skolas grāmatas ir e-versijā, tad sanāk diezgan patērēties, lai to visu izprintētu.

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Aa.. mācību vai darba lietas mazos apjomos elektroniski... labāk, protams, uz papīra.

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Man neder nekādas e-grāmatas...pietiek jau darbā visu dienu lasīt datorā un krāmēt izdrukātos papīrus :D grāmatu vajag ne gluži papīra dēļ, bet sajūtas un tā, ka varu viņu paņemt līdzi jebkur :)
25.11.2014 15:11 |

Reitings 850
Reģ: 24.10.2014
Tās grāmatas, ko man dotajā brīdī interesē izlasīt, varu dabūt tikai angļu valodā kā e-grāmatas. Man tomēr galvenais ir info, ne tas, ka varu to aptaustīt.

Tas ir savādāk... Ja būtu iespēja dabūt gan drkātu, gan e- formātā- kuru izvēlētos? Drīzāk tāda ir jautājuma būtība. :)
25.11.2014 15:12 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Priekšroku dodu īstai grāmatai. Patīk apčamdīt vākus, pāršķirt lapas, ja tā ir mana personīgā grāmata, tad pasvītrot citātus utt.
Elektroniskās versijas...nu, man tas vairs nav tas. Man ir Kindle un tur ir kkādas no neta novilktās grāmatas, bet...tā lasu retāk un pārsvarā ceļā, jo lasītājs aizņem somā daudz mazāk vietas.
Priekšroka ir īstai, rokās turamai grāmatai :)
25.11.2014 15:13 |

Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
Jasmins_ Būs par to jāpadomā. :D Abiem formātiem ir savas priekšrocības.
25.11.2014 15:16 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man arī galvenais ir info, nevis smarža. Jā, protams, ja ir iespēja (precīzāk, ja ir pieejama pareizā grāmata) labprātāk lasu "papīra" variantu, bet nu, no tā, ko piedāva grāmatnīcas un bibliotēkas mani parasti nekas īsti neinteresē, iepirkties amazon.com vai citur nozīmē ilgu gaidīšanu, tapēc atliek vien ielādēt grāmatu kindle un lasīt. Ja man uznāk lasīšanas lēkmes, lasu pa grāmatai dienā, tāpēc arī "bezmaksas" ir būtisks faktors.
25.11.2014 15:16 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
ajās brīvdienās ar atkal patērējos ATĒNĀS, uz ko saņēmu frāzi no māsas, kapēc es pērkot grāmatu, ja tagad ir tādas lietas kā e-gramatas, visādas planšetes, lai tak padomājot par dabu...

Pasaki savai maasai, ka ilgstosha lasiishana no planshetes/PC/smaartfona ekraana ir kaitiiga redzei; viens vai divi gadi un Tev brilles vajadzees.

Man pashai ir vienalga no kaa lasiit, neesmu suns un pirms maatiiti (graamatu) panjemt priekshaa, man to nevajag apsotiit, mieriigi varu lasiit no planshetes vai iphone, vieniigais acis aatri nogurst, shaads lashiinas veids neder ilgstoshai lasiishanai. Apdomaju Kindle iegaadi, jo peec atsauksmeem Kindle ir labaaks aciim lasiishanai par plansheti. Modernajaam tehnologijaam ir savas priekshrociibas- jebkura graamata ir dabuunamas uzreiz un biezhi bez maksas, ja nepatiik neko neesi zaudeejis; daudz lielaaku skaitu graamatu var paarneesaat rokassominjaam, desmi parastaas graamatas jau neiekrausi; var lasiit sliktaa vai bez apgaismojuma telpaa.
Es personiigi nevaru iztikt ne bez tehnologijaam, ne bez iistaam graamataam, biezhi vien man viena un taa pati graamatair uz PC, iphone un uz papiira.

Otrkaart.

ajās brīvdienās ar atkal patērējos ATĒNĀS, uz ko saņēmu frāzi no māsas, kapēc es pērkot grāmatu, ja tagad ir tādas lietas kā e-gramatas, visādas planšetes, lai tak padomājot par dabu...

Labaak teereet graamataas nekaa treshajaa luupu kraasaa un piektajaa nagu lakaa. Daudzaam skaistuleem kosmeetikas kolekcija ir lielaaka un daargaaka par vinju maajas biblioteku, turklaat tas ir neeklologiskaak par graamataam. ;)
25.11.2014 16:51 |

Reitings 2609
Reģ: 11.11.2013
Tikai un vienīgi grāmatas, žurnāli. Varbūt, vel neesmu tik ļoti integrējies, lai lietotu visādus rīkus kur lasīt.
Vienīgais ko no planšetes vai datora lasu ir kādi mazāka apjoma informācijas avoti.
25.11.2014 16:55 |

Reitings 463
Reģ: 25.10.2012
Piekrītu, ka foršāk ir lasīt īstas grāmatas. Bet..viņas aizņem ļoti daudz vietas, parasti jau izlasa un noliek plauktā nost uz nezināmu laiku un tā viņas tik krājās...
Domāju, drīzumā iegāties elektronisko.
25.11.2014 16:57 |

Reitings 942
Reģ: 04.11.2014
Esmu no tiem cilvēkiem, kas grāmatas ņem bibliotēkā un vienmēr ņemšu. Mūsdienās viss kļūst elektronisks. Pērku gan tikai tās grāmatas, kuras zinu, ka vēlēšos pārlasīt vēl un vēl, pagaidām tādas ir divas.
25.11.2014 16:58 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
ko piedāva grāmatnīcas un bibliotēkas mani parasti nekas īsti neinteresē, iepirkties amazon.com vai citur nozīmē ilgu gaidīšanu, tapēc atliek vien ielādēt grāmatu kindle un lasīt.

Tās grāmatas, ko man dotajā brīdī interesē izlasīt, varu dabūt tikai angļu valodā kā e-grāmatas.

Tieshi taa. Latvieshu valodaa esosho graamatu klaasts ir ljoti ierobezhots, it iipashi akadeemiskaa literatuura, kuru lasa tikai shaurs interesentu loks atshkjiriibaa no Greja 50 nokraasaam un liidziigas trash fiction. Labi vismaz, ka Latvijaa ir labas krievu valodas graamatniicas, krieviski daudz vairaak tiek gan rakstiits, gan tulkots turklaat graamatas leetaakas par latvieshu valodaa izdotajaam.
25.11.2014 16:58 |

Reitings 413
Reģ: 11.05.2012
Man vajag īstu,dzīvu grāmatu. Man vajag,lai varu pāršķirstīt lapas,sajust grāmatas svaru,smaržu..

Man ir tāpat.. Vienkārši nespēju koncentrēties, lai lasītu elektroniskās grāmatas, tas šķiet neinteresanti. Patīk pirkt grāmatas un vēlos sev izveidot lielu grāmatu kolekcijas plauktu.. :)
25.11.2014 17:10 |

Reitings 2609
Reģ: 11.11.2013
Esmu no tiem cilvēkiem, kas grāmatas ņem bibliotēkā un vienmēr ņemšu. Mūsdienās viss kļūst elektronisks. Pērku gan tikai tās grāmatas, kuras zinu, ka vēlēšos pārlasīt vēl un vēl, pagaidām tādas ir divas.

+
25.11.2014 17:12 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Izvēlos lasīt elektroniski, izmantojot Kindle lasītāju, jo tas ir daudz ērtāk. Šādā veidā gan lasu tikai tās grāmatas, ko par brīvu varu atrast interneta dzīlēs. Ja tas nav iespējams, tad kārotās grāmatas iegādājos drukātā, nevis elektroniskā versijā, jo taustāma bibliotēka, manuprāt, ir vērtība. Dažkārt drukātā formātā iegādājos arī tās grāmatas, kas, sākotnēji lasītas elektroniski, atstājušas pietiekoši paliekošu iespaidu, lai tās pievienotu esošai kolekcijai.
25.11.2014 17:13 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)