Ja tu zini, ka reāli tirgū ir tāda situācija, ka vari atļauties prasīt vairāk, es varu derēt, ka arī viņi to zina un dažreiz ir pateicīgi par to, ka ir atraduši tik labu piedāvājumu. Līdz ar to man liktos normāli paskaidrot, ka situācija tirgū pēdējā laikā ir mainījusies. Ja gribi, vari piebilst, ka pēc iespējas ilgāk esi centusies nemainīt īres maksu, bet nu tiešām ir pienācis laiks.
Bet tajā pašā brīdī - padomā, lūdzu, ka tuvojas Ziemassvētki un Jaunais gads. Jā, priecīgs laiks ikkatram, bet labi zināms, ka finansiāli ne tas foršākais, jo nauda aiziet dāvanām un svinībām. Un es personīgi negribētu sabojāt Ziemassvētkus ar šādu paziņojumu.
Piekrītu, ka vislabāk pateikt pilnu summu, tas vienkārši ir visgodīgāk. Ja gribi būt saudzīga, varbūt pasaki, ka īre tiks paaugstināta nevis nākammēnes, bet gan pēc 3 mēnešiem. Tavi īrnieki jau diezgan ilgu laiku ir plānojuši savas finanses ap tavu īres maksu, un, iespējams, ka viņiem būs grūti aprast ar ideju, ka pēkšņi jāmaksā vairāk un jāsavelk josta.
Ja viņi izvēlas izvākties, viņiem varētu nepielekt uzreiz, ka tāda ir cena, ko prasīs teju visi varbūt viņi cerēs atrast līdzīgu piedāvājumu par līdzīgu cenu tai iepriekšējai, zemajai. Līdz ar to arī atrast jaunu mājvietu varētu būt ne tik viegi.