Gatavoju māla trauks ar konusveida vāku (Tadžins), tā dzimtene ir Āfrika. Man patīk eksperimentēt, līdz ar to šādos truakos ļoti labi der gatavot visu kokteili.
Viena no favorīta receptēm.
Veģetārā tadžina
1 ēdamkarote olīveļļas
1 sīpols – sagriezts šķēlēs
4 vidēji burkāni – sagriezti gabalos (apm. 2.5 cm)
½ kg jauno kartupeļu
300 g svaigu dārzeņu – pēc izvēles
2 tējkarotes sasmalcinātu pētersīļu
1 ēdamkarote sasmalcināta koriandra
100 ml ūdens
1 tējkarotes sasmalcināta sarkanā pipara
1 ēdamkarote citrona sulas
½ sasmalcināta citrona
200 g zaļās olīvas – nomazgātas un nosusinātas
Sāls un melnie pipari
Rīsi vai kuskuss (pēc gaumes, ēd kopā ar tadžinā gatavotajiem dārzeņiem)
Vispirms tadžinā ielej olīveļļu un ļauj tai uzkarst. Kad eļļa uzkarsusi, liec tajā sagrieztos sīpolus un ļauj gatavoties apmēram piecas minūtes, līdz sīpoli ieguvuši zeltainu nokrāsu. Tad liec tadžinā kartupeļus, burkānus un svaigos dārzeņus, uzliec vāku un ļauj tam visam sautēties 15 minūtes. Kamēr sautējas dārzeņi, sablenderē vienmērīgā masā pētersīļus, citronu sulu, sarkano papriku un nedaudz ūdens. Kad dārzeņu sautējušies 15 minūtes, pievieno šo masu, kā arī pievieno sasmalcināto citronu, olīvas un sāli, un piparus, pēc garšas. Visas šīs sastāvdaļas vari kopā nejaukt, jo viss samaisīsies tadžinā. Kad pievienotas atlikušās sastāvdaļas atkal jau uzliec tadžinas vāku un ļauj sautēties 20 minūtes. Pa to laiku vari pagatavot rīsus vai kuskusu. Pēc 20 minūtēm pārbaudi, vai burkāni ir gana mīksti, ja tie ir gana mīksti tad, vari noņemt tadžinu no uguns un servēt aromātisko un veselīgo ēdienu uz galda.