Mājsaimniece vai karjeriste?

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Ko jūs labāk izvēletos - 1) būt mājsaimniecei un pašai rūpēties ar savu māju, kārtību, tīrbu, dārzu, ēdienreizēm 2) vai arī strādāt un algot mājkalpotāju, kas parūpētos par iepriekšminētajām lietām?

Vakar brančoju ar savu labu draudzeni un agrāko studiju biedreni un kolēģi. Mēs abas esam studējušas maģistros, abas esam kāpušas pa karjeras kāpnēm mārketingā. Viņai patiešām viss padevās, bija labs darbs. Bet tad apprecējās un kļuva par mājsaimnieci.

Interesanti viņa man stāstīja... Agrāk es biju nodaļas vadītāja, sapulcēs lēmām nopietnus beznesa lēmumus, stādīju budžetus par tūkstošiem... Bet tagad es lemju, kas būs vakariņās un plānoju budžetu tīrīšanas līdzekļiem...

Viņa ieminējās, ka varētu atkal strādāt un algot mājkalpotāju. Bet vīrs esot pret, jo sievietei taču jārūpējas par mājas pavardu.

Viedokļi?
18.11.2014 13:05 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
"jaavergo" piekopjot maaju,taisot eest utt!
jūs negatavojat katru dienu maja?
18.11.2014 19:07 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Mees gatavojam katru dienu esst,un maaju piekopjam arii katru dienu,bet nav taa,ka jaaberz,vai teiksim-paiet puss diena!Maajkalpotaaja noteikti man nebuutu vajadziiga!
18.11.2014 19:12 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Man laikam tuvāks zelta vidusceļš.

Es esmu noteikti taads cilveeks -pa vidu!Patiik pastraadat un patiik buut maajaas

+++

Neesmu izteikta karjeriste - neinteresē noteikts algas apjoma palielinājums kā pkāna punkts ik gadu (nenozīmē, ka atteiktos no algas pielikuma), bet nu prioritāte tā nav. Prioritāte ir darīt savu sirds darbu.

Būt mājsaimniecei uz pilnu slodzi laikam piekristu tikai vienā gadījumā, bet kā jau te minēja - man vajag rosību, kaut ko darīt un justies vajadzīgai, lai man būtu savi pienākumi ne tikai ģimenē, bet arī ārpus tās. Tas būtu mans ideāls modelis, bet nevienā brīdī man nenāk prātā nosodīt/šausmināties par citiem, ja cilvēks jūtas piepildīts, tad tas ir svarīgākais, bet ne tik viegli sasniedzamais..
18.11.2014 19:22 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
kordelia, par to, ka Tu noniecini zemāk stāvošus darbus.. Ja būtu vecis, dabūtu konkrēti pa muti. Atradusies princese, bļin. Kāpēc veido šādu tēmu, ja tāpat būsi mūžīgā vecmeita? :D
18.11.2014 19:29 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Mees gatavojam katru dienu esst,un maaju piekopjam arii katru dienu,bet nav taa,ka jaaberz,vai teiksim-paiet puss diena!Maajkalpotaaja noteikti man nebuutu vajadziiga!
redzi ja katru dienu uztur kartibu, tad tas ir vienkarsi. Atceries, tapat ka ar plīim , ir cilveki aks berz, ir kas katru reizi ka pagatavo notira un ats prasa labi ja dazas sekundes laika.:)
18.11.2014 19:31 |

Reitings 16208
Bet ja mājās sēž ar 12 klašu izglītību un Maximā strādā, tad jau praktiski neiespējami bagātu vīru nocopēt Es to nopietni.

Ne visiem situeetiem viiriesiem patiik "profesora tipa" sievietes,kuras varbuut straadaa loti labu darbu,bet ir taas saucamaas -"sievietes bez sirds"variants!Cik viiriesu ,tik veelmju...
18.11.2014 20:12 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Emmanuele, domāju,ka tas bija domāts savādāk. Tādu cilvēku ceļi prakstiski nekrustojas. Situēts vīrietis neēdīs turpat,kur Maximas pārdevēja, nesatiks viņu semināros utt. Ne par raksturu ir runa.
18.11.2014 20:42 |

Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
gribetu gut baudu no abiem procesiem, jo savs laiks majai - savs - karjerai; tomer karjeristei mani ir vairak izteikta. pie pasreizejiem apstakliem man skiet, ka es no busanas majsaimniecei sajuktu prata. varbut domatu citadak, ja man butu vairaki berni (pagaidam nav neviens).
18.11.2014 20:49 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
meksikanka + trekns pluss.
Bez tam, ne vnm, lai laiks nebūtu pakāsts, par to jāsaņem atlīzība naudā.
18.11.2014 21:39 |

Reitings 16208
The -one "Es sapratu,ko gribi teikt,jo tas nenotiek biezi,bet "nesaki ne pieci",ka dziivee tomer notiek kadreiz interesantas lietas!Es arii biju cilveeks ,pavisam no citas operas un skaties,dziivojam kopaa jau labu laiku, pateicotiers viiram esmu loti pilnveidojusies.Viirietis jau pirmajaa vakaraa neteiks ,kas vins un cik pelna uttSieviete iepatiikas ,saak satikties uttLaika gaitaa uzzini ,kas un kaa...Tam viirietim ,kuram ir nauda ,ne vienmeer ir vajadziiga sieviete,kura arii ir situeeta!Vinam biezi vajag pavisam ko citu!Es zinu,ka varbuut taa banaali skan,bet vinam gribaas tiesi to miilumu no sievietes,gaadiibu varbuut ,un varbuut tiesi taa meitene ar taam 12 klaseem to dos!Nekur nav teikts ,ka vina nevar pilnveidoties un izaugt ,pateicoties vinam!Man seit ir loti labs piemeers no dziives(dentist,kurs iepazinaas ar savu klienti-krievu meiteni...)Reaals staasts!
18.11.2014 21:55 |

Reitings 413
Reģ: 12.04.2010
60% mājsaimniece un 40% karjeriste. Viena sieviete man reiz teica: Biju muļķe, ka atdevu sevi visu karjerai, un neredzēju kā izaug mani pašas bērni. Un kam tas viss? Tikai tagad saprotu, kas dara mani laimīgu - mana ģimene.

Man šķiet, ka viss ir atkarīgs no sievietes. Ir gan pilnīgas karjeristes, gan pilnīgas mājsaimnieces. Un tomēr ir arī tādas, kuras mīl būt mājās, un tajā pašā laikā sevi izglīto, dara savus hobijus un arī paspēj nopelnīt.
19.11.2014 00:27 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es laikam savā mājā neredzu neko tik kopjamu lai algotu vēl kādu un neticu, ka nav iespēja savienot labu darbu un mājsaimniecību, izņemot bērnu izvadāšanu pa skolu un pulciņiem... Vīrs taču arī ir :)
19.11.2014 08:08 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Karjēriste viennozīmīgi, man tomēr mājsaimnieces loma neiet pie sirds, bet protams tas neapturētu mani no ēdiena gatavošanas un mājas piekopšanas, kalponi gan nenolīgtu nekad, bet drīzāk bieži brauktu ārpus mājas ēst kaut kur lai nebūtu pašai vienmēr pie plīts jāstāv.
19.11.2014 08:44 |

Reitings 29
Reģ: 19.11.2014
Pohujiste.
19.11.2014 09:15 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Es nedomāju, ka jebkad būšu karjeriste, negribu to, tomēr arī 100 % mājsaimniece nē. Patīk gan pastrādāt, gan viss mājas solis (gatavot ēst, uzkopt). Labi, ka tagad nav grūti šīs abas lietas savienot. Droši vien nākotnē man būs tāds tradicionālais modelis - vīrietis vairāk strādā, es vairāk rosos pa mājām.
19.11.2014 09:17 |

Reitings 449
Reģ: 09.11.2010
Ja man būtu liela māja, es jebkurā gadījumā algotu mājkalpotāju. Vienalga, būtu karjeriste vai nebūtu, strādātu algotu darbu vai nē. Nu nemazgāšu es grīdas 200 m2 platībā, nu nemazgāšu es 20 logus un puķu dobes es arī nerušināšu, tāpat arī vakariņas katru vakaru negatavošu. Kaut ko minimāli ikdienā es varētu piekārtot, un reizi nedēļā ģimenei vakariņas pagatavotu. Bet ne jau katru dienu, tad labāk uzreiz nošaujos :D Es uzskatu, ka katram ir jādara savs darbs, un par to vņam maksā. Un man vispār patīk, kad ap mani čubinās daudz cilvēku. Tāpat darbā man patīk, ka ir asistenti, sekretāri, kas dara manus mazos darbus. Tāpat patīk, ka ir vizāšists, frizieris, kas mani aptekalē, lai man nav par tādām lietām vispār jādomā. Tāpat arī mājās mājkalpotāja, dārznieks, kas paveic to, ko es pati negribu darīt.
19.11.2014 09:39 |

Reitings 79
Reģ: 30.01.2009
Viennozīmīgi pateikt to vai gribētu būt tikai mājsaimniece vai karjeriste nevaru. Man ļoti patīk rosīties pa māju, gatavot, bet šaubos, vai ar to varētu piepildīt visas savas dienas. Protams, katru rītu ejot uz darbu domāju par to, cik forši būtu nestrādāt, bet dzīvoties pa māju, bet... pieļauju, ka ja nestrādātu, tad domātu pretēji - cik forši iet uz darbu, nevis visu dienu sēdēt mājās;D
Man ideālais modelis, pēc kura tiecos ir pusslodzes darbs, jo ar pilnas slodzes darbu bieži vien jūtos tik nogurusi, ka tiešām gribētos, kādu palīgu, kurš nomazgā traukus, utt.
19.11.2014 10:22 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Ja man būtu liela māja, es jebkurā gadījumā algotu mājkalpotāju. Vienalga, būtu karjeriste vai nebūtu, strādātu algotu darbu vai nē. Nu nemazgāšu es grīdas 200 m2 platībā, nu nemazgāšu es 20 logus un puķu dobes es arī nerušināšu, tāpat arī vakariņas katru vakaru negatavošu.

Tas, ka Tev nav 200 m2 maajas tas ir labi redzams. Nav jaamazgaa griidas ne katru, ne katru otro dienu. Logi ir aatri un viegli notiirami ar mikroskiedras lupatinjaam.
Liela platiiba tik aatri nepiedrazojas kaa 53 m2 dziivokliitis.
Daarzs ir iekaartojams taa lai tajaa nav jaarushina dobes un jaakopj ir ljoti minimaali.
19.11.2014 11:28 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Noteikti vidusceļš. Nesauktu sevi par karjeristi, bet arī mājsaimniece ilgstoši es nevarētu būt.
19.11.2014 11:31 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
sanāk,ka ar sarunām par darbu pārsvarā izklaidējat viņus?

Es uzskatu, ka sieviete, kas strādā interesantu un sev mīlošu darbu un ikdienā kontaktējas ar dažādiem cilvēkiem, kļūst interesantāka un daudzpusīgāka un noteikti paplašīnās redzesloks, uzņemtā informācija un arī intereses šādām cilvēkam, manuprāt, ir daudzpusīgākas, kā mājsaimniecei. Turklāt vīrietim ir daudz interesantāk redzēt sev blakus spēcīgu sievieti, kas attīstās, komunicē un ikdienā izmanto savas intelektuālās spējas, pēc tam, iespējams, vēlāk vakarā to atreferējot vīrietim kādā sarunā, nevis redzēt, kā sieviete tikai diendienā gatavo kotletes un audzina bērnus. Protams, bērnu audzināšana nav viegla un ir cienījams darbs , bet tāpēc jau tas nav ilgstošs periods un ir iespējams pēc laika atgriezties darbā un atjaunot komunikāciju ar cilvēkiem, vai arī citā veidā pilveidot un attīstīt sevi, tādejādi paliekot interesanta vīrietim.
19.11.2014 11:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits