Rekur receptīte, vai bija gards ! :) (l)
Svaigas dzērvenes – 400 g
Jogurts bez piedevām (Lv pieejamais Alpenrose) – 400 g
Cukurs– 200 g
Pūdercukurs – 120 g
Želatīns – 40 g
Ūdens – 250 ml (priekš dzērveņu sulas)
Dzērveņu sulu sajauc ar cukuru,ūdeni samaisīju. ( Ja negrib tā ar ogām čakarēties, var nopirkt tīru dzērveņu sulu) :)
Atsevišķā traukā.Jogurs bez piedavām pūdercukura, samaisu.
Želantīna uzlej ūdeni, 5 minūtes pastāv kamēr uzbriest. Uzbriedušam želantīnam pievieno siltu ūdeni (aptuveni 100ml) maisa ,kamēr izkūst.
2/3 želantīna masas pielej, dzvērveņu sulai ar cukuru.
1/3 želantīna masu pievieno jogurta traukam.
Tad pirmo lej 1/3 dzērveņu masas, ielej traukā ,kuru liek 30minutēm ledusskapī, lai sastingst. Es liku saldētavā, man gribējās ātrāk.
Tad pēc 30minūtēm uzlej Jogurta masu un ievieto ledusskapī uz 30minūtēm un pēc tam atlikušo 1/3 dzērveņu masu :)
Gatavs.
Piedevās- pūdercukurs, avenes,mellenes.