emm..varbūt.. atšujies??

Reitings 129
Reģ: 25.08.2014
pašlaik nākas dzīvot kojās un diemžēl esmu vienā istabā ar kādu jokainu meiteni, kas uzskata par savu pienākumu man piepisties, atvainojos par izteicienu...
Piemēri:

*"tu taisno matus? tev taču viņi sadegs!" ( nevis kā rūpējoties, bet tā itkā es būtu galīgi stulba) es: "nu nav jau tik traki" viņa - apskatās kā uz pilnīgi ķerto un aiziet...

*piedāvāju viņai cepumiņus uzcienāties. viņa "eeem, (paskatās kā uz sūdiem kkādiem) nē nē (uztaisa saldu sejiņu un neņem) - nākamajā dienā pati tādus nopirkusi un stūķē pilniem vaigiem

*es ierodos uz lekcijām ātrāk, viņa ar šausmām sejā "tu tik ātri?kā tas var būt? pag, kā tu tik ātri tiki? tu ar taksi brauci?" (nē man tev moš atskaitīties ar kādu ātrumu es pārvietojos, jūc jau?

*koriģēju uzacis, skatās uz mani tā kā es nezin ko darītu, nākamajā dienā pati ar koriģē

*krāsoju skropstas - atkal šoks sejā un uzbrūkošais tonis- tu uz balli iesi, ka krāsojies? iepazīties laidīsi? (nē nu ar tevi tiešām nav labi... skropstas vairs nevarēs uzkrāsot... afigennā "krāsošanās"

un miljons tādu piemēru
mana reakcija parasti ir kkas neitrāls un viss pārtraucu sarunu
bet reāli nesaprotu, ko cilvēks ar šādu uzvedību cenšas panākt no manis???
sāk jau apnikt
17.11.2014 11:15 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
ja nevar sadzivot tad varbut vari tiesam istabinas samainit?
17.11.2014 14:16 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
zini, man darbā ir kolēģis, kurā man kaitina pilnīgi viss! Turklāt viņš "ir zem manis", t.i. - esmu viņa priekšniece. Viņš vienkārši ir tirliņš. Bet ar daudziem citiem kolēģiem viņiem ir laba komunikācija. Tādēļ es ļoti labi apzinos, ka vaina ir manī - kā jau te izskanēja - mēs neesam uz viena viļņa. Es nevarētu nekad ar viņu būt draugos, komunicēt "ārpus darba neformālā gaisotnē", bet darbs ir darbs, kurā es, lai arī pie sevis nodomāju "atkal tas tirliņš izrādās", bet skaļi to nekad nesaku, bet konstruktīvi un objektīvi uzdodu viņam uzdevumus, izvērtēju viņa darbu utt. Ja es aizietu pie direktora un pateiktu, ka mani kaitina kolēģis, lai viņu atlaiž no darba - drīzāk atlaistu mani, jo īsti nekādu nopietnu argumentu man nemaz nav (arī neviens no šajā diskusijā izskanējušajiem argumentiem nav nopietns). Tā ka man ir divi varianti - būt pieaugušam cilvēkam un spēt sastrādāties ar šo kolēģi - vai arī mainīt nodaļu vai vispār atrast citu darbu.

Lūk, tieši šādas pašas 2 iespējas ir Tev. Vari normāli sadzīvot un līdzāspastāvēt ar šo meiteni, skaidri apzinoties, ka draudzene viņa Tev nekad nebūs, bet jums abām ir jāsadzīvo vienā istabiņā. Otrs variants - Vari iet pie komendantēm un runāt par iespēju pārvākties uz citu istabiņu. Katrā ziņā Tev nebūtu pilnīgi nekāda iemesla likt aiziet istabas biedrenei, vai pasūdzēties kādam, lai viņu izliek no istabiņas. Jo Tavi argumenti ir pilnīgi nenopietni un neobjektīvi un liecina tikai par personisku nepatiku, kā rezultātā Tevi šajā cilvēkā kaitina pilnīgi viss.

Ja tiešām ir tik traki un mierīga līdzāspastāvēšana nesanāks, tad jāaiziet ir Tev (jāmaina istabiņa). Šajā gadījumā pat runāšana nelīdzēs (ja Tu teiksi meitenei "zini, mani kaitina Tavi komentāri, lūdzu izbeidz", tad tāpat nekas nemainīsies, jo izklausās, ka meitene tāda vienkārši ir, nevis speciāli nemitīgi Tevi kaut kā provocē).
17.11.2014 14:19 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Man arī liekas, ka autorei viņas istabas biedrene vienkārši nepatīk, tāpēc arī tik saasināti visu uztver. Īpaši man acīs iekrita tie komentāri par skatīšanos - cilvēki ir dažādi un citiem skatiens patiešām izstrāvo kaut kādu augstprātību, lai gan nebūt tā nav. Man ir kolēģe, kura izskatās vienmēr dusmīga, lai gan patiesībā ir ļoti sirsnīgs un apmierināts cilvēks. Ko viņai darīt, ka viņai seja tāda (tieši grimases), ka izskatās, ka ir dusmīga 24/7?

Par tiem citiem komentāriem - viss atkarīgs no Tavas attieksmes pret otru. Es arī mierīgi varētu cilvēkam izteikt kādu šādu komentāru
es ierodos uz lekcijām ātrāk, viņa ar šausmām sejā "tu tik ātri?kā tas var būt? pag, kā tu tik ātri tiki? tu ar taksi brauci?"
(noņemsim gan tās šausmas sejā) - un tad būtu vienkārši aiz izbrīna, ka es braucu stundu, bet otrs to pašu ceļu veica ātrāk.
17.11.2014 14:20 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Bet nu mans ieteikums tikai viens - ja Tev viņa patiešām besī, pārvācies! :)
17.11.2014 14:20 |

Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Ļoti tīk freyas teiktais.
17.11.2014 14:21 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Tad pasaki viņai acīs, ka tevi kaitina viņas nevajadzīgās piezīmes par katru tavu darbību, viedokļi, kurus neesi jautājusi, stulbie jautājumi un piedāvā viņai turpmāk vienkārši paklusēt, neuzmākties tev un mierīgi dzīvot savu dzīvi. Varbūt tādā veidā izdodas iegūt neitrālu līdzās pastāvēšanu. Paralēli meklē iespējas samainīties istabām ar kādu citu.
17.11.2014 14:35 |

Reitings 430
Reģ: 21.06.2013
newyorkk tev vēstule nomasnis.
17.11.2014 14:55 |

Reitings 1127
Reģ: 16.03.2014
Man atgadina uzputigu cacu. Bija viena tada ilgi man pazistama. Teloja no sevis nez ko,ka zin visu un prot visu. Ja kko dariju tad ar uz manim no augsas skatijas. Macija visus dari ta ,dari sita. Zini autore,es tomer tevi varu saprast. Man ari bijis lidzigi. Gatavoju est, tiru dzivokli,si stav aiz muguras,rokas gar saniem un tik kladzina, tu to nepareizi dari,tu sito . Pavaicaju kadel tu ta uzskati? Atbilde, jo es ta daru. Nu paga,taga man bus vis jadara ka vina daritu.? Varu teikt,ka tiesam tas var sakt krist uz nerviem,ja tevi visaik maca, vai kritize katru tavu darbibu.
17.11.2014 15:16 |

Reitings 10987
man bija taada draudzene agraak. bet vidusskolas laikaaa. ja nopirku konkreetu krekliu. naakamaa dienaa vinai muguraa bija taads pats vai stipri lidziigs.

ja klausijos kaadu konkretu muziku, vinai ari to vajadzeeja.
kaitinosi.

nu megini varbut izrunaaties un paskaidro kas tiesi tevi kaitina vinas uzvediibaa.

ja nelidz tad jamaina istabinu
17.11.2014 15:27 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
priecājies, viņa ņem piemēru no tevis, tu viņai esi kā autoritāte, kā personība, kurai viņa grib līdzināties. :)
varbūt tiešām meitene savas dzīves laikā maz ko redzējusi vai vecāki ierobežojuši, tagad grib izbaudīt visu, kas mums liekas pilnīgi saprotams un ikdienišķs.
17.11.2014 15:40 |

Reitings 10987
sokoprieks, bet tas var but kaitinosi. :D
17.11.2014 15:50 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
man arī paziņu lokā ir meitene ar idiotiskām sejas grimasēm. nezinu kāpēc, bet šķiet, ir viņas pienākums šķiebties un viebties par visu, kas nenotiek pēc viņas prāta. tāpēc saprotu, ka autorei var ļoti nokaitināt, mani arī kaitinātu.

starp citu dāmas, arī meitenes no dziļiem laukiem lieto taisnotājus un skropstu tušas, arī vienīgie bērni ģimenē māk socializēties, ļoti negribētos, lai te konkrēti īpatnējus cilvēkus tā vispārinātu.
17.11.2014 15:56 |

10 gadi
Reitings 3218
Reģ: 13.11.2011
mani arī kaitina, ja jautā pašsaprotamus jautājumus. labi, vienreiz, otreiz pajautā, bet nejau regulāri! :D
17.11.2014 15:59 |

Reitings 482
Reģ: 25.07.2010
Pilniba saprotu newyorkk neizpratni. Fascine ka visas metas aizstavet to otro skaudigo viizdeguni un apcelt new york.Nekad,nekad nebija tiesham ta,ka juutat ka cilveks pret jums neizturas ar simpatijam un kaut kadu iemeslu delj censhas pakashketies un piesieties?Ar pie vainas jusu pashu attieksme,nevis otra?
kaut kas te neshtimme.
man drizak shkiet,ka tai otrai meitenei kaut kada greizsirdiba.
17.11.2014 17:09 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
es arī esmu newyork pusē, tās, kuras ir kādreiz dzīvojušas kojās to sapratīs, jo tur tiešām dzīvi visādi frīki vārda vistiešākajā nozīmē. Man tāda dzīvoja blakus istabiņā, dīvaina uzvedība un gājieni vispār nepārspējami :D nekad neaizmirsīšu kā viņa, kamēr ar draudzeni nebijām kojās, bija izvilkusi no viņas skapja draudzenes vestīti uzvilkusi un sapozējusi bildēs un salikusi draugos + tualetē podu vienreiz iztīrīja ar virtuves trauku švammīti un ar sūdiem, es nepārspīlēju, nolika to švammi atpakaļ pie izlietnes...aaaaa mēs tur vemdamas dzīvojām :D
17.11.2014 17:17 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Ar pie vainas jusu pashu attieksme,nevis otra?
kaut kas te neshtimme.
Nu, pēc tā, kādiem pārspīlējumiem (un vispār - kādiem vārdiem izsakās) autore apraksta situāciju - jā, paliek iespaids, ka viņa ļoti saasināti to visu uztver un saskata lietas, kuru patiesībā nav.
17.11.2014 17:18 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
tualetē podu vienreiz iztīrīja ar virtuves trauku švammīti un ar sūdiem, es nepārspīlēju, nolika to švammi atpakaļ pie izlietnes
man nešķiet, ka šīs situācijas (autores aprakstītā un Tavējā) būtu vienādi vērtējamas...
17.11.2014 17:20 |

Reitings 482
Reģ: 25.07.2010
Nu, pēc tā, kādiem pārspīlējumiem (un vispār - kādiem vārdiem izsakās) autore apraksta situāciju - jā, paliek iespaids, ka viņa ļoti saasināti to visu uztver un saskata lietas, kuru patiesībā nav.

to sauc par skaljo domaashanu,nekas tur saasinaata nav,pilnigi normalas domas pret to, ko vina dzird no taas kashkiigaas meichas.Vai tu doma,ka labaak buut kaa taadai shvammiitei,kas visas negaacijas uzsuuc un nedriikst pat pie sevis padomaat,ka taa otra reaala peecpuse izklausaass?
17.11.2014 17:21 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
es jau arī nerakstīju, ka vienādas...tikai saku, ka kojās dzīvo visādi cilvēki, un ja saliek kopā divus pilnīgi atšķirīgus cilvēkus, nu kam nav pa ,,ceļam'' tad ir ļoti grūti. Pēc autores aprakstītā, es negribētu ar tādu cilvēku dzīvot kopā, var taču redzēt, ka viņām nav nekā kopīga + pieļauju, ka viena otrai nepatīk.
17.11.2014 17:24 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Jā, es neesmu autores pusē. Pagaidām izskatās, ka tā otra meitene vienkārši nav pazīstama ar meitenīgajām lietām - krāsošanos, matu veidošanu, uzacu korekciju utt. Varbūt viņas ģimenē mamma krāsojās tikai pa svētkiem, par matu taisnošanu viņa tikai žurnālos ir lasījusi (ka tas ļoti bojā matus) un uzacu korekciju nekad nebija veikusi. Tāpēc arī jautājumi varbūt liekas muļķīgi. Bet attiekties pret to ar tādu naidu - tas man patiešām nav saprotams.
Varbūt meitenei mazliet derētu piedomāt, ko teikt un, ko paturēt pie sevis. Bet pagaidām izskatās pēc vienkārši meitenes no vides, kurā autorei pierastās lietas ir svešas.

Es arī ļoti reti, kad ņemu to, ar ko mani cienā. Ja man tas negaršos, būs jāizliekas, ka patīk (šitā vienreiz uzrāvos uz konfektēm, kuras normālos apstākļos būtu izspļāvusi), ja garšos - ar to vienu konfektīti vai cepumiņu tāpat nepietiks. Un uzacis es pirmo reizi mēģināju koriģēt tad, kad ieraudzīju, ka draudzene to dara.
17.11.2014 17:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits