Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Šokolādes kūka

 
Reitings 294
Reģ: 19.09.2014
Čau! Plānoju cept šokolādes kūku uz Latvijas svētkiem, tāda taps pirmo reizi, tāpēc - vai varat ieteikt kādu labu un pārbaudīturecepti?
14.11.2014 18:46 |
 
Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Es esmu taisijusi tikai cieto shokolades kuku... nezinu ka pareizi saucās - šokolādes desa varbūt... bet taisīju apaļā formā, ar dekorējumiem utt... ja ir interese varu uzraxtīt recepti :)
14.11.2014 18:51 |
 
Reitings 294
Reģ: 19.09.2014
žipčiks, uzraksti, izklausās interesanti, būs kādreiz jāpamēģina, bet uz svētkiem gribas tādu nopietnāku, ar krēmu, pildījumu utt.
14.11.2014 19:07 |
 
Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Pacina sviesta 400grami - izkause udens pelde, pec tam pievieno kakao pulveri, es liku 7 edamkarotes.... un samaisiju masu kopa ar iebiezinato pienu 2 bundžiņām... tad masā iekšā iemaisiju sasmalcinātos cepumus (Selgas pusotru pacinju) un marmelādi... var arī likt riekstus klāt... tad ieliku kuukas formaa lai sacietee.... (sanaaca daudz)... un ledusskapi tureju kadas 5cas stundas... bija garda ljoooti... draugs taisa savadak bez iebiezinata piena un kakao vietaa pats kausee shokoladi kopa ar sviestu... bet ari ir taa ok... :)
14.11.2014 20:34 |
 
Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Nu ja, tā pati šoko desa, tikai daudz lielāks un apaļa!

Žipčik, nav dikti salda?/jautāju iebiezinātā piena dēļ. Vēl pie tam divas bundžas!/
15.11.2014 14:37 |
 
Reitings 557
Reģ: 26.12.2011
Es taisiju to, kas rimi majas lapa recepte,bija loti laba
15.11.2014 17:13 |
 
Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
RedColour.... nu par saldumu nemacesu teikt, jo katram jau savadakas garshas karpinjas... bet ta ka es esmu pamatiga saldumiile tad man bij ok :) un cacao pulveris dod rugtuma garshinju nedaudz (nu man vsm negarso kakao tape ka rugts, un ta sanak ka iebiezinatais piens nosit to rugtumu)... lai gan daudzi saka ka kakao nav rugts.. ta ka nezinu... pa manam ir ok :)
15.11.2014 17:23 |
 
Reitings 287
Reģ: 03.01.2013
Šī ir viena no manām favorītēm: http://apollo.tvnet.lv/zinas/sokolades-kuka-ar-skabo-krejumu/554230
Pa vidu lieku vēl brūkleņu ievārījuma kārtu.
15.11.2014 17:28 |
 
Reitings 287
Reģ: 03.01.2013
15.11.2014 17:30 |
 
Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Šokolādes desa man jau šķiet salda, tapē ar iebiezināto . . bet, pamēģināšu.
15.11.2014 20:04 |
 
Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Cepumi ir pietiekamā daudzumā? Nav par maz? :D
15.11.2014 20:10 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Iekopēšu tekstu no kukufane.blogspot.com:

No vēstures: pirmo reizi brownies recepte publicēta 1906.gadā, vienas no Amerikas slavenāko pavārgrāmatu autores, Fannie Merritt Farmer grāmatā. Internetā recepšu ir simtiem, es esmu izmēģinājusi piecas dažādas un jau kādu brīdi apstājusies pie šīs, tikai mazliet pakoriģējot to pa savam prātam: par 100g samazinot cukura daudzumu, riekstus nedrupinot un neberot klāt mīklai, bet uzkaisot veselus kūkai pa virsu.

150 g sviests
250 g šokolāde, vēlams tumšā
200g cukurs
4 olas, viegli sakultas
Vanilīns
110g milti
100g skābs krējums
200g rieksti pēc izvēles(es lieku lazdu), neieteiktu ņemt zemesriekstus, manuprāt tie nesader ar šokolādi(īstenībā man tie negaršo).

Sviestu kopā ar šokolādi izkausē karsta ūdens peldē, ja masa ļoti karsta, maisot nedaudz padzesē un tad pievieno viegli sakultas olas, cukuru, krējumu, miltus(es vienmēr sijāju) un drupinātus riekstus(ja nolemts tos pievienot mīklai). Visu vienkārši samaisa ar putojamo slotiņu vai karoti, kamēr masa viendabīga. Nevajag pārcensties ar maisīšanu, runā, ka tad braunijs sanākot glīzdains(sakrities), bet man tādas pieredzes nav.
Pannā ar malām(es cepu kantainā apm. 32x23cm, jo lielāka izmēra pannā mīklas kārta būs ļoti plāna un kūka sanāks sausa), ieklāj cepamo papīru, tā, lai tas ir līdz pannas malām un ielej mīklu. Masu ar nazi izlīdzina, jo citādi malas būs sausas, bet kūkas vidū kalniņš. Gala beigās uzber veselus lazdu riekstus, ja vien tie jau nav pievienoti mīklai. Var no riekstiem izveidot kādu rakstu, vai vārdu.


Cep 140° 35 min. Nedrīkst pārcept, tas var būt saplaisājis, bet ne sauss! Braunija "sāls" ir tajā, ka tas vidū ir valkans un mīksts, kā silta šokolāde! Pēc izņemšanas no krāsns, kūku ar nazi atgriež gar pannas malu, vietās kur nav trāpījies papīrs(piem. pannas galos) un atstāj atdzist. No pannas izņem ceļot aiz papīra malām, apmet otrādi un noplēš papīru - es daru tā - uzlieku uz paplātītes, noplēšu papīru un otru palātīti, vai virtuves dēlīti, vai lielu šķivi uzlieku pa virsu un tad visu griežu riņķī( lai nesalūzt).

Pati gatavoju līdzīgi dotajai receptei .. :)
15.11.2014 20:20 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Brauniji lieliski garšo ar saldējumu (l)!
15.11.2014 20:22 |
 
Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Muffins and More nopirku brauniju . .pirmo un pēdējo reizi. Brauniji nav mani. :D
15.11.2014 20:23 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
RedColour, kas Tev tajos nepatika? Parasti viņi neuzrunā tos cilvēkus, kam šokolāde negaršo..
15.11.2014 20:33 |
 
Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Būtu laimīga, ja man negaršotu šokolāde!/tagad ēdu to :D / brauniji ir dikti rūgti.
15.11.2014 20:49 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Rūgti, ja liek tumšo šokolādi ar vismaz 70% kakao. Uz mājas ballītēm es pievienoju semi sweet chocolate, jo tā vairāk cilvēkiem patīk :) Man personīgi nav iebildumi pat ja rūgts :)
15.11.2014 20:53 |
 
Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Daudz baudāmāka ir parasta, melnā šokolāde.
15.11.2014 20:56 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Šokolādes desa noteikti ir viens no tiem , kur var variēt. Melnā šokolāde, cepumi un rieksti, Baltā šokolāde un mellenes ar mandelēm. Vārdu sakot brīva vaļa fantāzijai.

Šovakar uzcepu par godu ģimenes lūgumam šokolādes un apelsīna mafinus. Atzīstos, beidzot ir recepte varu teikt ir atrasts mīkstums. Bet vēl svarīgāk nepaļauties uz receptēs norādīto laiku cepšanai.. jo pārcepti mafini ir negaršīgi mafini.

Bet joprojām kūka, kas ir iecienīta un mīļa mūsmājās http://lamienote.wordpress.com/2014/03/01/sokolades-un-meza-ogu-torte/
16.11.2014 19:44 |
 
Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Norakstīju zipcika recepti un decembra sākumā taps. :)
17.11.2014 14:24 |
 
Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
Kā dabūt mitru biskvītu, nevis sausu?
17.11.2014 14:29 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits