Nežēlīgs slaktiņš.

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Masveidu slaktiņš Dānijā, cietsirdīgi un lēni tiek nogalināti simtiem delfīnu.
Ikvienam, kam rūp, palūgšu ieteikt, jeb padot tālāk šo saitu, sociālos tīklos. Ieteikt var raksta apakšā.
http://matveychev-oleg.livejournal.com/1595834.html
14.11.2014 15:24 |

10 gadi
Reitings 309
Reģ: 02.08.2014
Var aizliegt. Kaut to pašu apgraizīšanu, uz kuru linku kāda te ielika, ar likumu aizliedza. Vai, piemēram, daudzās valstīs aizliedz nēsāt parandžu. Utt.

Kā var aizliegt kādas valsts tradīciju kāda cita valsts. Es uzskatu ka tā tomēr nedrīkst darīt, jo tradīcijas ir katras valsts pašas darīšana.
Tad jau tik pat labi mums var aizliegt Jāņus svinēt- tad arī visi dzīvnieku aizstāvji un viņu pakaļ skrējēji arī gavilēs par to ka izglābuši tik daudz dzīvnieku no apēšanas?
Bet katram jau ir savi uzskati un katrs pie tiem turēsies.
14.11.2014 19:31 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Es varu censties saprast argumentu par gaļas lietošanu uzturā, bet pilnībā nesaprotu argumentu par tradīciju uzturēšanu. Tad kāpēc pasaule cepjas par to pašu sieviešu apgraizīšanu? Par bērnu upurēšanu? Par to, ka 11 gadīga meitene apprec 50 gadīgu vīrieti? Galu galā par to, ka laulāta sieviete, kuru izvaro, tiek apmētāta ar akmeņiem, jo nebija uzticīga savam vīram? Tās visas ir tradīcijas, kas veidojušās daudzu gadu garumā, kas viņiem ir pieņamamas, liekas par pareizu esam utt.! Tikai tās, kuras neattiecas uz cilvēkiem, cilvēki uzņem vēsā mierā, bet tad, kad tas attiecas uz cilvēkiem, tad pasaule atceras par cilvēktiesībām..
14.11.2014 19:33 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Zivis mirst lēnā un mokošā nāvē, sapinušās tīklos un zem citu zivju svara, vai arī nosmok izvilktas ārā no ūdens. Miljardi. Visu laiku. Kāpēc vienu dienu gadā nosist vali tiek pasniegts kā kaut kas tik šaušalīgs?

Jo lielaaka cuuka, jo vairaak tai tiesiibas. Tos 100 valjus vismaz apeed, bet ES regulu deelj muusu zvejnieki tresdalju sazvejotaas zivis izmet atpakalj juura, jo taas centimetru vai divus par iisu un taadas zvejot ir arrpus likuma. Taa ir nepiedodama izskeerdiiba.
14.11.2014 19:35 |

Reitings 2267
Tās visas ir tradīcijas, kas veidojušās daudzu gadu garumā, kas viņiem ir pieņamamas, liekas par pareizu esam utt.!

Ja palasīsiet rakstus, intervijas utt., tad redzēsiet, ka tur esošās sievietes par, piemēram, to pašu apgraizīšanu izsakās kā par nepieciešamību, lai tiktu pieskaitītas sievietēm, mātes lepojās, ka viņu meitas ir apgraizītas. Tāpat mazas meitenes, kas apprecas ar vīriešiem, uzskata, ka tas ir ļoti labi un ticu, ka viņu ģimenes ir vēl priecīgākas.
Sanāk, ka pārējā pasaule iejaucas tradīcijās, kur lielākā daļa cilvēku ir apmierināti ar tām (jeb saraduši, jo nav diži lielas citas iespējas & jo nezina, ka var būt citādi, nav to pieredzējuši), bet no malas šīs tradīcijas izskatās nepareizi - tāpat ir ar šo dzīvnieku nogalināšanu.
Bet, protams, kas neattiecas uz cilvēku, tas cilvēkiem ir vienaldzīgs.
14.11.2014 19:37 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Mūsdienu pasaulē- nozīmīgi pārtikas resursi, nepieciešamība? Ne jau mēs te runājam par vietu nekurienē, tālu prom no jebkādas civilizācijas, kur tiešām vienīgā iespēja būtu - 'tas, ko Tu atrodi, dos tev iespēju izdzīvot'.
14.11.2014 19:40 |

Reitings 161
Reģ: 23.07.2014
Es varu censties saprast argumentu par gaļas lietošanu uzturā, bet pilnībā nesaprotu argumentu par tradīciju uzturēšanu. Tad kāpēc pasaule cepjas par to pašu sieviešu apgraizīšanu?

Cepjas tādēļ, ka mēs paši to nedarām. Taču dzīvniekus mēs paši ēdam? Ēdam. Nesaku, ka tā vaļu slaktēšana ir attaisnojama tradīcija, bet man šķiet ārkārtīgi divkosīgi, ka par šo liela daļa lej asaras un cilvēkus sauc par nezvēriem, bet tajā pašā laikā apgalvo, ka lašmaizes ir nepieciešamība.

Reitings 2267
P.S. Es neatbalstu ne vaļu, ne delfīnu, ne zivju, ne Dānijas, ne Latvijas lopkautuves utt. Atkal jau te sākās tās runas par liekulību - ko tu atbalsti vienu, bet neatbalsti otru..

Reitings 2267
Domāju, ka vairums, kas cepjas par vaļiem, delfīniem, paši uztur dzīvniekiem draudzīgu dzīvesveidu. Stulbi neko nezinot par šīs diskusijas dalībniekiem pieņemt viedokli, ka viņi citā laikā dzīvo dzīvniekiem nedraudzīgā veidā.
14.11.2014 19:41 |

Reitings 161
Reģ: 23.07.2014
Ninasskapi, bet es taču citēju šajā tēmā rakstīto, ka lašmaizes ir nepieciešamība un tradīcijas nežēlestība :D Turklāt pati ilgus gadus biju veģetāriete un ļoti labi zinu, kā šādas diskusijas tradicionāli risinās.
14.11.2014 19:47 |

Reitings 2037
Nudien, mans mērķis nebija radīt konfliktu, bet gan padalīties ar saitu sociālos tīklos. Ja neinteresē, tad labāk neveidojiet kašķi.

Un atbildot tiem, kuri domā, ka esmu fanātiska dzīvnieku aizsardze - Nē. Bet ir lietas, kuras, manuprāt pārkāpj robežas. Kā piemēram nežēlīga rīcība pret dzīvniekiem ( sporta, azarta, prieka, modes pēc).
Arī to gaļu, kuru pārdod lielveikalos nepērku. Tikai un vienīgi no zināma miesnieka un, no mūsu pašu laukiem. Līdz ar to, dzīvnieks nav pakļauts agonijas mokām.
14.11.2014 20:06 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Atkal jau te sākās tās runas par liekulību - ko tu atbalsti vienu, bet neatbalsti otru..
Ja man garšo gaļa un patīk ādas apavi.. tas nozīmē, ka vaļu slaktiņš nedrīkst manī izraisīt negācijas? Ok, esmu liekule!
Bet ja kādreiz ir lietots jebkāds medikaments, tad liekuļi ir visi ''dzīvnieku aizstāvji''.. uz tādas loģikas balstoties.
15.11.2014 13:10 |

Reitings 2037
Ja man garšo gaļa un patīk ādas apavi.. tas nozīmē, ka vaļu slaktiņš nedrīkst manī izraisīt negācijas? Ok, esmu liekule!
Bet ja kādreiz ir lietots jebkāds medikaments, tad liekuļi ir visi ''dzīvnieku aizstāvji''.. uz tādas loģikas balstoties.

Nekad nav par vēlu, sākt ar mazumiņu.
Bet te jau nav runa par pašu tēmu, galvenais ir atrast atkal iemeslu, lai iemestu dubļu piku. :D
"Karma ir tāda, karma ir šitāda, divkose, mele, neliete". Sadedzināt uz sārta. :D
Galvenais, ka pašas nav divkoses un lišķes. :D
15.11.2014 14:25 |

Reitings 325
Reģ: 27.10.2014
Es arī pret šo slaktēšanu esmu, pašiem tiem cilvēkiem to vajadzētu ar viņiem izdarīt, ķēmi! :@
15.11.2014 15:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits