Pārgāju vīra uzvārdā, jo manā skatījumā tā ir diezgan loģiska rīcība. Izņēmums varētu būt tikai tajos gadījumos, kad vīra uzvārds liekas ļoti nepieņemams.
Man arī ir ticis viens no retajiem uzvārdiem(Latvijā šķiet, ka tikai 3 pavisam esam). Vīra uzvārdā nepāriešu, caur defisi būs baigais penteris jāraksta. Līdzības dēļ atliek vien meklēt precinieku poli vai leiti :D Ar galotnes maiņu vēl varētu samierināties..
Patureetu gan savu gan pienemtu viira uzvardu.
kaa saka,ka ja pienem viira uzvaardu taa mainaas arii dala dziives un kaut kas atnaak no vinu dzimtas puses. Iespeejams maanticiiba,bet pa lielam ticu.
Es šobrīd nezinu kā darīt.Mans uzvārds ir ļoti rets un izskatās, ka mūsu paaudze ir pēdējā ar šādu uzvārdu. :(
Es noteikti gribu pāriet vīra uzvārdā, jo man tas liekas tikai pašsaprotami, bet tikpat ļoti es negribu škirties no sava uzvārda. Piekabināt otru uzvārdu būtu ļoti stulbi. Ehhh...
Manam uzvārdam ir interesanta un raiba vēsture, kā arī tas ir viens no retākajiem uzvārdiem. Ja es precēšos es 101% zinu ka ņemšu dubultuzvārdu, jo es nevēlos zaudēt savu veco labo uzvārdu pie kā es esmu pieradusi.
Es paturētu savu uzvārdu + ņemtu klāt drauga uzvārdu, jo man vienkārši pārāk mīļš ir mans uzvārds, lai gan saistīts ar daudz negācijām, tas tomēr ir manis daļa.