Ar draugu norunājām, ka ar Jauno gadu sāksim piestrādāt pie bērniņa. Pēc 2 nedēļām man sarunāta vizīte pie ginekoloģes un arī drīzumā pie ģimenes ārstes. Lūdzu padalieties pieredzē, kuras būtu tās lietas, kuras līdz jaunajam gadam man vajadzētu pārbaudīt un par ko noteikti nedrīkstētu aizmirst.
Ja ir kaitīgie ieradumi, sākt tos atmest, palietot vitamīnus, kas domāti kad gatavojas bērniņa ieņemšanai (paziņa arī lietoja). Bet lielākoties ginekologs noteiks visu kas nepieciešams plānotai grūtniecībai.
Jā, folskābi jāsāk lietot dažus mēnešus pirms plānotas ieņemšanas, vitamīnus var padzert- rudenī jebkurā gadījumā tas būs veselīgi. Ja anamnēzē nav kādu nopietnu saslimšanu, tad diez vai daktere sūtīs dažādām pārbaudēm. Kā parasti paņems uzstriepi, vai kā tā mikrofloras analīze saucas
Es arī aizgāju pie ginekoloģes, pateicu, ka plānojam mazo, viņa ieteica folijskābi un izrakstīja vitamīnus un galvenais viņas ieteikums- neiespringt. Analīzes gan nekādas neņēma, kad biju palikusi stāvoklī, tad pirmajā vizītē paņēma uztriepi.