Man bija 2 somas līdzi, bet diezgan daudz kas nenoderēja, bet nedomāju, ka vajag no citām iespaidoties, jo kādai noderēs, kādai ne. Man pilnīgi lieks bija halāts-gan dzemdību laikā traucēja, jo vilku vienkāršu kokvilnas naktskreklu, lai nebūtu pa gaiteņiem jācilpo pusplikai un tā kā bieži gāju dušā, tad vilkt nost-virsū-nost-virsū to halātu bija apgrūtinoši. Pēc dzemdībām ģērbos tāpat kā ikdienā-biksēs un t-kreklā vai tunikā, tāpēc halātu nevajadzēja nemaz. Bet cik redzēju citas jaunās māmiņas, visas kā viena staigāja halātos, tāpēc pieļauju, ka noder, tikai es kaut kāds izņēmums toreiz biju, pat ārsti teica, ka nevarot saprast vai esmu ciemiņš kādam vai paciente, jo ģērbos tāpat kā ikdienā, netinoties dvieļos un halātos. :D
Pamperus bēbim biju paņēmusi par daudz-tie tikai aizņēma vietu. Biju paņēmusi paku ar 27gab, bet neizmantoju pat pusi, jo pirmajā dienā mazajai pampers visu dienu bija sauss, mainīju tikai pašā vakarā, arī pārējās dienās nemaz tik daudz tos pamperus nevajadzēja.
Pārtika- es atkal esmu izņēmums-man pēc dzemdībām vispār negribējās ēst, tikai gulēt. Līdz ar to paika tikai vietu aizņēma somā. Ja kaut ko gribēju-to visu sarunāju, lai kāds atnes, nākot ciemos.
Krūštura ieliktņi- pirmajās dienās man tos vispār nevajadzēja.
Bet zinu, ka daudzām šīs manis pieminētās "nevajadzīgās" lietas ir pat ļoti noderīgas jau no pirmās dienas mammas lomā, tā ka es tikai ar savu personisko pieredzi dalījos.
Toties ļoti pietrūka kaut kas ar ko laiku pakavēt- grāmata, žurnāls vai kas cits, jo bērns pārsvarā tikai gulēja, un man bija nežēlīgi garlaicīgi. :D