Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Putras

 
Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Nu jau aptuveni nedēļu no rītiem vāru putru. Ieradums izveidojies ļoti ātri!

Kādas putras Tu vāri un ko liec iekšā?

Vienreiz ēdu griķu putru. Tie paši griķi vien ir, tikai saldeni. Man ni ni.
20.10.2014 08:01 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Klasisko pilngraudu auzu putru. Klāt neko nelieku, neprasās.
20.10.2014 08:12 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Man parasti tie ir vienkaarshi grikji un eedu kaa kellogsus ar pienu vai arii auzu paarslas. Paarslaam lieku klaat klijas un dazhaadas seeklinjas. Vai ari tikai kaneeli.
20.10.2014 08:14 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Es tikai vai nu griķu vai rudzu pārslu putru. Vāru ūdenī un lieku klāt medu jo tāpat ieēst nevaru,jo tām putrām tāda specifiska garša.
20.10.2014 08:18 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
No rītiem darba dienās ēdu šīs:



Bet brīvdienās iecienītākās manās mājās ir:



20.10.2014 08:35 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
un brīvdienās vāru uz piena, klāt lieku nedaudz cukuru un sviestu.
20.10.2014 08:36 |
 
Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
mannā putra, putraimu biezputra, griķu putra, rīsu putra, grūbu putra un pa retam arī prosas putra.


Man garšo putras. :D
Tas laikam tāpēc ka bērnībā ļoti daudz laika pavadīju slimnīcās, tur putras katru dienu tiek pasniegtas. Tā arī man iegaršojās viņas. Visas izņemot auzu tumi - tā gan man ne visai.
20.10.2014 09:10 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Rīsu, mannā, auzu pārslu putras - ēdu tikai šīs un visas ar vecmāmiņas ievārījumu :)
20.10.2014 09:15 |
 
Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
visbiežāk vāru pilngraudu auzu pārslas pamatā ūdenī, nedaudz piens, ļoti nedaudz sāls. Klāt lieku visbiežāk ievārījumu, bet bieži arī ogas, augļus, jogurtu, sēklas, medu, kanēli utt.
20.10.2014 09:21 |
 
Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Es šad tad taisu pilngraudu auzu pārslu putru. Klāt liku gan rozīnes, gan medu, gan žāvētas dzērvenes, gan kanēli, gan banānus. Bija okej. Garšoja, bet zināmu iemeslu dēļ vairs negatavoju un neēdu.
20.10.2014 09:28 |
 
Reitings 60
Reģ: 06.10.2014


Šīs auzu pārslas, jo ātrvārāmās utt. nav tik labas.

1 krūze auzu pārslu, 2 krūzes ūdens un pietiek 2 cilvēkiem brokastīm.

Uzliek uz plīts katliņu, ieber pārslas un ielej ūdeni, ieslēdz plīti. Kad uzmet pirmo burbuli, pieber pus tējkaroti cukura un šķipsniņu sāls. Aktīvi maisa 3 minūtes un tad plīti izslēdz. Atstāj, lai 10 minūtes sabriest. Gatavs ēšanai. Sāls un cukurs piedod garšu, lai varētu ēst arī bez ievārījuma.
20.10.2014 09:36 |
 
Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Griķu pārslām lieku klāt nedaudz vegetu, uzreiz garšīgāk.
Bet pārsvarā ēdu auzu pārslu putru, reti, kad kaut kas klāt prasās, bet var pielikt ābolus, rozīnes, žāvētus augļus, ogas, sēklas, ievārījumus, medu utt.
20.10.2014 09:38 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
No rītiem vāru pilngraudu auzu pārslas pienā. Dažreiz pielieku sagrieztu banānu/ābolu/bumbieru klāt, žāvētus augļus vai riekstus.
20.10.2014 09:39 |
 
Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Visbiezhaak piecgraudu putru, dazhreiz rudzu, miezhu, kvieshu. Vienk apleju ar uudeni. Bez jebkaadaam piedevaam. Auzu putru nevaru ieeest, shkiet taada saldena un shkebinosha.
20.10.2014 09:49 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Manna vai auzu paarslas + pashas vaariits ievaariijums. Manna veel man patiik vienk ar sviesta gabalinju+nedaudz cukurs. Arii nelietoju aatri vaaraamaas. :)
20.10.2014 09:50 |
 
Reitings 866
Reģ: 05.04.2009
Tagad tieši pagatavoju polentas putru un brokastoju :)

Šorīt izmēģināju šo recepti:
http://pildampunchus.blogspot.it/2011/10/polenta.html

vienīgi vārīju uz lēnas uguns kādas 10-15 min. Un beigās iejaucu nedaudz sarīvētu parmizāna sieru un vēl pāri nedaudz pārkaisīju.
Garšīgi. :)




Vislabāk garšo auzu pārslu putra, pa retam vāru griķu vai rīsu putru.
20.10.2014 09:59 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
māsa sīcim dod šitādu un atzīšos,nogaršoju un pati sev esmu pirkusi :D
20.10.2014 10:29 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Purtras būtu tas, ko man vajadzētu iemācīties ēst..
20.10.2014 10:33 |
 
Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
Vismīļākā un ātrākā ir rīsu pārslu, bet ļoti garšo arī auzu, griķu un prosas. Un manna! Visas labas. Ka tik cukuriņš iekšā. :D
20.10.2014 10:36 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Mannas putra man vairāk šķiet kā našķis - ar ievārījum vai cukuru+ kanēli. Brokastīs neprasās tāda.

Savulaik vienīgā putra, ko brokastīs esmu gatavojusi, bija auzu pārslu putra vārīta pienā.

Tā kā pēdējā laikā vispār nevaru pamosties laikā, tad nav laika baigi čakarēties ar brokastu pagatavošanu. Esmu atklājusi labu putras alternatīvu. Saberu auzu pārslas jogurtā, atstāju 10-15 minūtes, lai uzbriest un sanāk baigā ņamma. :)
20.10.2014 10:57 |
 
Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
dark_night, noteikti pamēģināšu!

Ļoti liela atšķirība ir - vāra ūdenī vai pienā. Ar pienu pavisam cita(daudz labāka) garša! Tie, kas dikti domā, ko ēd, tie jau tikai uz ūdens.

Atsevišķos bērnudārzos bērniem dod griķus ar pienu. Un . . bērni nav sajūsmā. :D Mani tas arī nevilina.

Rudzu putrai ir izteikti specifiska garša. Netīk. Pagaidām vāru rīsu un pilngraudu auzu pārslas uz piena bāzes(ūdens minimāli), klāt liekot bik,bik sāli un pavairāk cukura. Dikti jāpiedomā, lai putra nav pārsaldināta. Ļoti garšo tumīga auzu putra. Garša ir tik mmmm! :) Senāk liku klāt zapti, tagad vairs nē - neprasās.
20.10.2014 11:01 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits