Man parasti tie ir vienkaarshi grikji un eedu kaa kellogsus ar pienu vai arii auzu paarslas. Paarslaam lieku klaat klijas un dazhaadas seeklinjas. Vai ari tikai kaneeli.
mannā putra, putraimu biezputra, griķu putra, rīsu putra, grūbu putra un pa retam arī prosas putra.
Man garšo putras. :D
Tas laikam tāpēc ka bērnībā ļoti daudz laika pavadīju slimnīcās, tur putras katru dienu tiek pasniegtas. Tā arī man iegaršojās viņas. Visas izņemot auzu tumi - tā gan man ne visai.
visbiežāk vāru pilngraudu auzu pārslas pamatā ūdenī, nedaudz piens, ļoti nedaudz sāls. Klāt lieku visbiežāk ievārījumu, bet bieži arī ogas, augļus, jogurtu, sēklas, medu, kanēli utt.
Es šad tad taisu pilngraudu auzu pārslu putru. Klāt liku gan rozīnes, gan medu, gan žāvētas dzērvenes, gan kanēli, gan banānus. Bija okej. Garšoja, bet zināmu iemeslu dēļ vairs negatavoju un neēdu.
Šīs auzu pārslas, jo ātrvārāmās utt. nav tik labas.
1 krūze auzu pārslu, 2 krūzes ūdens un pietiek 2 cilvēkiem brokastīm.
Uzliek uz plīts katliņu, ieber pārslas un ielej ūdeni, ieslēdz plīti. Kad uzmet pirmo burbuli, pieber pus tējkaroti cukura un šķipsniņu sāls. Aktīvi maisa 3 minūtes un tad plīti izslēdz. Atstāj, lai 10 minūtes sabriest. Gatavs ēšanai. Sāls un cukurs piedod garšu, lai varētu ēst arī bez ievārījuma.
Griķu pārslām lieku klāt nedaudz vegetu, uzreiz garšīgāk.
Bet pārsvarā ēdu auzu pārslu putru, reti, kad kaut kas klāt prasās, bet var pielikt ābolus, rozīnes, žāvētus augļus, ogas, sēklas, ievārījumus, medu utt.
Manna vai auzu paarslas + pashas vaariits ievaariijums. Manna veel man patiik vienk ar sviesta gabalinju+nedaudz cukurs. Arii nelietoju aatri vaaraamaas. :)
Mannas putra man vairāk šķiet kā našķis - ar ievārījum vai cukuru+ kanēli. Brokastīs neprasās tāda.
Savulaik vienīgā putra, ko brokastīs esmu gatavojusi, bija auzu pārslu putra vārīta pienā.
Tā kā pēdējā laikā vispār nevaru pamosties laikā, tad nav laika baigi čakarēties ar brokastu pagatavošanu. Esmu atklājusi labu putras alternatīvu. Saberu auzu pārslas jogurtā, atstāju 10-15 minūtes, lai uzbriest un sanāk baigā ņamma. :)
Ļoti liela atšķirība ir - vāra ūdenī vai pienā. Ar pienu pavisam cita(daudz labāka) garša! Tie, kas dikti domā, ko ēd, tie jau tikai uz ūdens.
Atsevišķos bērnudārzos bērniem dod griķus ar pienu. Un . . bērni nav sajūsmā. :D Mani tas arī nevilina.
Rudzu putrai ir izteikti specifiska garša. Netīk. Pagaidām vāru rīsu un pilngraudu auzu pārslas uz piena bāzes(ūdens minimāli), klāt liekot bik,bik sāli un pavairāk cukura. Dikti jāpiedomā, lai putra nav pārsaldināta. Ļoti garšo tumīga auzu putra. Garša ir tik mmmm! :) Senāk liku klāt zapti, tagad vairs nē - neprasās.