Manu konfliktu ar māti pamatā ir bijis tas, ka mēs nez kāpēc esam nu tik dažādas, kā no dažādām planētām. Tāpēc bieži vien pat runājot vienā valodā, katra dzird ko citu... Viņa ir ļoti emocionāla, uz teatralitāti vērsta, haotiska, nedaudz prasta savās manierēs (kad beidzas argumenti, var pat pliku pakaļu parādīt). Es atkal esmu pedants, auksta, emocijas mani maz skar un es maz tās izpaužu, daru visu pa savam un tad, kad pati to gribu, nepakļaujos, ja neredzu jēgu vai mani tas neinteresē utt. Un vienmēr mēs saejam ragos pat visikdienišķās situācijās. Māte nežēloja savu bagāto vārdu krājumu, lai vienmēr mani kaut kā pazemotu - mauka, resnule, sliņķe, vazaņķe, monstrs, parazīts utt bija normāli manis apzīmējumi. Pie tam, līdz pusaudžu vecumam es vienkārši visu pacietu, neatbildēju, klusēju, par ko māte, protams bija dusmīga, bet nu "viena pagale ilgi nedeg". Pusaudža gados izlēmu, ka klusēšanas periodam jāpieliek punkts. Sāku atbildēt, mēģināju aizstāvēties, skaidrojos, centos runāt mierīgi, centos kaut kā izprast viņu un sevi. Taču viss vainagojās ar to, ka strīdi un bļaušana bija jau teju katru dienu, tiku dzīta no mājas ārā, visādi terorizēta (mantas izliktas uz ielas, piem.), un beigās arī iekaustīšana bija normāla parādība. Un, lai ko es darītu vai nedarītu, vainīga biju tikai un vienīgi es. Par iekaustīšanu - pāris reizes vienkārši pacietu, bet tad sāku aizstāvēties un daļēji dot pretī... Jā, drausmīgi, kad kaut kas tāds ir jādara... Un, jo vairāk pretojos, jo skaļāks un agresīvāks bija mātes sašutums. Šobrīd viņa manus pusaudžu gadus atcerās ar šausmām, jo es esot palikusi nenormāla. Kaut gan, ārpus mājas manā ikdienas rutīnā nekas neizmainījās. Es no ķēdes nebiju norāvusies, tikai tik vien, ka pārstāju ļaut viņai mani apspiest, kontrolēt, apsaukāt un necienīt. Lai nu kā, viss daudz maz beidzās, kad apprecējos (pa kluso), šai bija kārtīgs nervu sabrukums, kad viņa uzzināja šos jaunumus, pēc kura viņa acīmredzami beidzot saprata, ka cīņā ar mani ir zaudējusi. Tagad esam ļoti tālu viena no otras un attiecības ir ok. Lai gan, joprojām ir dienas, kad sazvanoties skypā, es jau nojaušu, ka viņai ir sūdīgs noskaņojums un tad atkal sākas visa dziesmiņa no sākuma... Kādreiz ticēju mātei, ka tik tiešām esmu monstrs, vēlāk centos viņai pateikt, ka es tāda neesmu un strīdējis pretī, bet vēl vēlāk iedziļinājos mūsu atšķirībās un cenšos vienkārši izprast viņas attieksmi un uzvedību, pieņemot to tādu kāda tā ir - mēs esam atšķirīgas un nekad nespēsim būt līdzīgas. Nekad. Kaut arī man gribētos ļoti... Lai nu kā, pagātnes konflikti ar māti mani iedzina pamatīgos kompleksos. No malas tas nav redzams - es neturos savrup, nekautrējos, neesmu tāda bailīga vai kā savādāk tramīga, bet iekšā visi tie dzirdētie vārdi lēni un klusi gruzd... Skatos uz sevi spogulī un tie vārdi uzpeld... Citreiz aizdomājos, vai es par sevi būtu labākās domās, ja māte uzvestos savādāk?... Varbūt tā nemaz nav mātes vaina, varbūt vienkārši esmu tāds cilvēks ar šādiem kompleksiem?...