Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

tam , kas zin

 
Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
Diskusija veidota, tām kuras strādā arzēmēs vai ar radinieki.
Pirms jus braucat prom , dzīvessvietu atradat vai ar uz vietas? Pa, ko strādājat un kurā valsti? Un vai ar algu un darba stundām esat apmierinātas?
14.10.2014 12:40 |
 
Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
?
14.10.2014 12:50 |
 
Reitings 1291
Reģ: 16.03.2014
Nu jau gandriiz gadu kaa esmu atpakal, bet atlausos seit padaliities savaa pieredzee sakaraa ar dziivesvietas mekleesanu utt.
Ideja braukt prom, bija diezgan spontaana.. Es tikko biju pabeigusi koledzu, draugam ar darbiem arii iisti negaaja kaa gribeetos, taapeec, izleemaam, ka gribam aizbraukt kaut kut, pameeginaat laimi citur, kaa saka. :D
Par labu UK izleemaam taapeec, ka mums tur dziivoja viens paziistams paariitis.. Viniem bija paliels 2istabu dziivoklis, liidz ar to, vieta atradaas arii mums abiem. Tacu, pirms paarvaacaamies, saakumaa aizlidojaam tikai paciemoties, lai saprastu vai taa vieta ir iistaa, kur veelamies buut. Viss mums patika, peec paaris meenesiem ar visiem koferiem jau bijaam prom.
Piebildiisu, ka ar anglu valodu man tad nebija diez ko labi, liidz ar to, saakumaa es darbu tur nemekleeju, maaciijos valodu. Draugs atrada looti labu darbu un aatri, paveicaas! Turklaat, ne caur agentuuraam, bet gan sludinaajumiem.. Nezinu kaa citiem, tacu, mees saprataam, ka nekaadas jeegas no taam agentuuraam nemaz nav, kaut gan visur tika sasuutiits cv, zinu nekaadu nebija.
Peec paaris meenesiem, mees noleemaam pasi mekleet savas maajas.. Ar to mums gruuti gaaja.. Ja nemaldos, kaadu meenesi mekleejaam. Galu galaa taradaam, viss bija forsi. Nu, liidz briidim, kad sapratu, ka mana vieta tomeer ir LV un es atgriezos atpakal! :D
14.10.2014 13:03 |
 
Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
es tik viena apsveruma del gribu braukt uz arzemem lai sapelnitu naudu talakam macibam uz augsu lai ietu bet te latvija diemzel ar 400 vai 350 eiro nenopelnisu naudu macibam.
14.10.2014 13:50 |
 
Reitings 1291
Reģ: 16.03.2014
Man viens paziistams puisis arii aizbrauca ar taadu domu, lai sapelniitu naudu maaciibaam. Gala rezultaataa, vins tiesaam visu to naudinu tur pelniija, tacu, nu jau pagaajusi gadi 4, laikam, kops vins ir tur un savu profesiju, nevis atbrauca atpakal un apguva seit, bet gan tur. Redz kaa :)
14.10.2014 13:52 |
 
Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Visi man zināmie cilvēki, mājvietu atraduši jau pirms došanās uz izvēlēto valsti(caur dažādiem forumiem vai sludinājumiem). Ja pati dotos prom, darītu tieši tā pat. Protams, ja ir iespēja pirms tam padzīvot pie paziņām vai citiem radiem, tad ieteiktu meklēt dzīves vietu uz vietas. Draudzene, kas aizbrauca uz NL, strādāja par istabeni. Ar algu, cik sapratu, bija apmierināta un varēja iekrāt smuku summiņu, kaut nostrādāja tikai vasaras sezonu. Māsa tagad devusies uz UK un nu jau mēnesi sēž mājās bez normāla darba. Vēl mani radi dzīvo un strādā Norvēģijā. Uzskatu, ka tur ir visgrūtāk iesākt visu, jo izmaksas ir lielas, visbiežāk ir nepieciešama mašīna un autovadītāju tiesības, jo jāmēro lieli attālumi un darbus arī nav tik viegli dabūt.

Ja man būtu jādodas prom, dotos tiešu uz NL (Amsterdamu). Plusi, kurus saskatu:
- valūta ir EUR, līdz ar to nebūs nekādas maksas par valūtas konvertāciju;
- lielākā daļa zina angļu valodu;
- laba alga un par darbu svētku dienās un virsstundām tiešām maksā lielāku algu;
- ir attīstīta riteņbraukšanai domātā infrastruktūra, līdz ar to var ieekonomēt naudu uz sabiedrisko transportu;
- pati valsts šķiet daudz foršāka.
14.10.2014 14:00 |
 
Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Viennoziimiigi jaasak mekleet pirms brauc prom, JO - kur tu paliksi? vieniigi, ja varesi atlauties maksaat par viesniicu vai hosteli. un vislabaak brauc pie kaada, tas ljoti noder.
Par maaciibaam, es driizak meginaatu macities arzemes, jo tu apgusi valodu, kas pavers iespejas, tu neizmetisi laiku, bet apvienosi 2 lietas - darbu un macibas, es zinu, ka tas skan gruuti un neiespejami, bet man ir pazinjas kas taa dara.
14.10.2014 14:11 |
 
Reitings 53
Reģ: 11.10.2014
Sakuma kad braucu,braucu uz vasaru,domaju nostradasu un iekrasu kkadu naudinu savai skola lai iet talak macities medicinu.. hah un ta ari paliku seit...
Un braucu sakuma pie pazisatama kas vareja ari iekartot tur pat darab, sakuma stradaju hoteli, gaja traki ar asaram un dusmama,bet nepagaja ne gads tiku tur riktigi izmacita un beigu beigas jau vareju stradat ka supervaizore :) ( tur bija viens supervaizors kurs mani redzeja potencialu un lidz ar to vins mani ka teikt izmacija)
Bet del taka ar draugu izskiramies veeljos pamukt no pasas Londonas. Un parvacaos uz citu klusaku pilsetu,bet tagad atrodoties klusa pilseta kur esmu nodzivoijusi nepilnus 3gadus velotos atkal parvakties kkur skalaka vieta,varbut ne skalaka bet vairak ar iespejam.
Ta nu esmu seit izdzievojusies jau vairak neka 4 gagus. Tik daudz apguts. ehh
Valoda man vispar gandriz nebija, jo nekad ipasi skola neintreseja si valoda varbut tapec ka skolotajai es nepatiku.
Pa so laiku ari macijos un apvienoju darbu.
Vel joprojam es macos anglu valodu levelus ka ari papidus esmu panemus profesiju.(Sogan pedejais Levels tiesi valodai)

Ari mana gimene ir seit.

Katram ta pieredze seit ir savadak, piemeram lai mana gimene seit butu,tad sakuma tetis brauca, un kur visn dabuja darbu caur agenturu kura nebija diezko jauka,bet valoda ta vinam nebija un vieniem bija tadu daudz cilveku ka ari ari dzivosanu vini izkartoja( bet tas ir briesmigs stasts) eh nu jaa tad vins nosplavas un gaja meklet kkur citur to darbu,ta nu vins atrada un pamazam iekrajam naudu lai dabutu masas ar mammu seit :)

Pats sakums ir sasoditi gruts,ja tu pats neesi tam izgajis caur un sakuma nemaz tik daudz palidzibu nebija no apkartejiem tad liekas ka tu izgaji elei cauri lai butu tagad kur esi paslaik...

Bet jaaa,ja tu brauc tad tikai caur pazistamiem, un katra nosturi ir savadak ar darbiem,ja pat tev pie ka tu brauc var atrast tev darbu tad drosi nem so izveli,tev pasai bus ta daudz viegla,pec tam iestradasies ,pieradisi un varesi meklet darbu,kas tev patik vai liekas pienamimi tev pasai..

Ehh aizrunajos.. par so es varetu rakstit daudz un daudz..
14.10.2014 14:56 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits