Bērnībā vecāki pret mani izturējās slikti. Mātes attieksme pret mani bija atkarīga no garastāvokļa, kas bija mainīgs. Emocionālais terors (bļaušana par visu un neko, apskaukāšana, pazemošana, noniecināšana) bija/ ir biežāka parādība kā fiziskā sišana (bija reizes, kad roku pacēla pret mani tikai tāpēc, ka viņai nevēlamā mirklī ierunājos). Lieki teikt, ka attiecības mums nav definējamas kā labas.
Vardarbību neatbalstu, bet esmu sastapusi tādus bērnus, kuri pa labam patiesi nesaprot, tad nu no tādiem cieš ne tikai ģimene, bet arī citi sabiedrības locekļi (skolas biedri, skolotāji u.c.).
Pati meitu audzinu ļoti stingri. Kopš iemācījās rāpot, mācu aiz sevis savākt (sākot ar matiņām). Meitai tikai būs 1,5gads un jau piedalās mājas uzkopšanā, veļas karināšanā (dod man knaģīšus no groziņa) utt.
Ja krīt gar zemi mājās un bļauj, tad pēc 3. brīdinājums pārtraukt nesu uz vannasistabu un noskaloju seju ar aukstu ūdeni un atstāju izbļauties no sirds līdz nomierinās. Kad niķis prom, samīļojamies. Ja atļaujās ko tādu veikalā/ uz ielas, ņemu bērnu padusē un dodos uz mašīnu. Ja neprot uzvesties, tad izklaižu nebūs.
Strādājot par auklīti, ar bērnu vecāku atļauju, liku bērnus kaktā, ja nevarējām atrast kopīgu valodu, jo pēc manām domām, sodīt bērnu ar garlaicīgu stāvēšanu kaktā ir efektīvāk. Sodīt bērnu ar darba darīšanu man nešķiet īsti loģiski, jo tas var ieviest lielu nepatiku pret jebkāda darba darīšanu (bet tās tik manas teorijas ;) ).
Domāju, ka nākotnē sodīšana ar kaktā stāvēšanu un izklaižu ierobežošanu mums noderēs, lai iegūtu disciplīnu. Ceru, ka nekas drastiskàks nebūs jāpiedomā. Bet ko nu es zinu :D