Kontaklēcas

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Sveikas!
Domāju, ka palīdzēt jūs man nevarat nu nekāā, bet nesen iegādājos kontaktlēcas un tas ir mans ikdienas murgs! Jau studu cenšos kreiso lēcu ielikt, bet nelīp pie acs.Esmu jau izmēģinājusi i guļus, i stāvus, i tupus i sēdus.Vēl atliek špagatā nosēsties, bet šaubos, ka izdosies.
Kāds tam iemesls, ka maita nelīp pie acs? Kā jūs lēcas ievietojat? t.i. kāds ir jums vieglākais veids?
11.10.2014 13:00 |

Reitings 132
Reģ: 26.04.2014
Man pašai brilles, bet vai tad pie optometrista neparāda/neiemāca, kā likt lēcas un ko darīt, ja nekas nesanāk? Dīvaini, ka Luī tā mokās...Pati uz savu galvu liec?
Manā darbā visiem, kas grib kontaktlēcas, obligāti jānāk uz pirmo pielaikošanu, lai viss izdodas :)
11.10.2014 15:17 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Taxxxx, it kā no skatīšanās kāds par meistaru kļuvis... Reizēm tiešām ir tā, ka nevar un nevar ielikt. Tāpat ar izņemšanu - citreiz viens divi, citreiz šķiet, ka tikai reizē ar aci izskrubināšu... brr.
Man būtiski šķitis - vajag skatīties taisni uz lēcu, tā, lai lēcu nesanāk leņķī likt, ja pārāk liels leņķis - nelīp.
11.10.2014 15:37 |

Reitings 2329
Reģ: 25.02.2011
Atceros,ka pirms laika pārgāju uz citām lēcām. Ilgi mocījos,lai vienā acī ieliktu. Tagad jau atkal viss ok.
11.10.2014 15:38 |

Reitings 1714
P.S. Bet to izliekumu, atvainojiet, atpazīt nemāku - teorētiski skaidrs, bet dzīvē starpība maza, kamēr neieliec acī.
11.10.2014 15:38 |

Reitings 132
Reģ: 26.04.2014
Kakaduu

Ne ne, optometrists izstāsta un LIEK pašam trenēties, trakākajos gadījumos, ka nekā, nekā cilvēkam neiet, esam veselu kastīti ziedojuši :)
Bet nu cerams, ka jaunkundzei viss labi iznāks :)
11.10.2014 15:41 |

Reitings 1714
Esmu gājusi, zinu... tikai, ja izdodas ielikt pie opteometrista, tas nenozīmē, ka tikpat vienkārši tas izdosies visas nākamās reizes, jo mājās gan apstākļi citi, spoguļa izvietojums kaut vai, gan, ja lēcas retāk lietotas, treniņa maz, turklāt, kā jau minēja - ja pāriet uz citām lēcām, atkal daudz var mainīties... ļoti individuāli.
11.10.2014 15:46 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Lēcas lietoju reti (parasti ar palielināto diametru, kuras vēl grūtāk ielikt), jo ar redzi viss kārtībā, nemāku ielikt pavelkot plakstiņu un skatoties uz augšu, bet vienmēr ātri izdodas - ar abām rokām paspiežu plakstiņus nost uz abām pusēm, ar rādītājpirkstu ielieku lēcu tieši uz acs zīlītes un viducīti nelaižu vaļā, savādāk malās esošais gaiss viņu izkritina no acs. Kad iesmu ielikusi, nelaižot vaļā ļoti nedaudz "pabraukāju pa aci" un paspiežot ar pēc iespējas lielāku laukuma pirksta pa maliņām, tādājādi dabūjot daļu gaisa ārā un pēc tam, uzmanīgi aizverot plakstiņus, līdz pēdējam turot lēcu pie acs. Pāris reizes pamirkšķina un gatavs :)
Izkalusās sarežģīti, bet diezgan fiksi un veikli lēcu var dabūt iekšā arī uzkrāsotās acīs.
11.10.2014 15:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits