Ezotērisks skatījums uz mūsu veselību

Reitings 779
Reģ: 02.09.2009
Sveikas, meitenes!

Nesen izlasīju grāmatu "Izproti savu slimību". Grāmatas autors aizraujas ar ezotēriku, līdz ar to visas slimības šajā grāmatā skaidro no šī principa. Zem katras slimības slēpjas kāds psiholoģisks iemesls. Piemēram, sievietei pazūd mēnešreizes vai ir bieži ginekoloģiskas problēmas,pēc autora domām tas saistīts ar savas seksualitātes neapzināšanos un bailes būt sievietei. Vai arī nierakmeņi rodas no ilgi neizpaustām un krātām dusmām. Protams, ja tu esi, piemēra, apsaldējusies, tad vainīgs ir tieši šis fakts,bet ja problēma atkārtojas, kaites vajā un medicīna ir bezspēcīga?

Kāds ir Jūsu viedoklis par šo tēmu. Piekrītat/nepiekrītat. Vai uzskatāt,ka bieži mēs paši ar savu domu spēku,negatīvām emocijām piesaucam sev slimības!

P.S. Grāmata ļoti interesanta, ieteiktu izlasīt.
09.10.2014 10:59 |

Reitings 779
Wolf, daļēji piekrītu arī tev, bet tāpēc jau minēju, ka, protams, ja tu esi saaukstējusies, tad primārais būs tas, ka esi uzturējusies caurvējā vai, piemēram, ir rudens un plosās vīrusi. Tas viss būs skaidrojams ar kādiem ārējie faktoriem,bet piemēram,ja cilvēkam nepārtraukti metas augoņi. Labi, vienu reizi uzmetas, otru, trešo. Skaidrojumu daudz - imunitāte, vitamīnu trūkums, higiēna, gēni, "netīras asinis", stress. Pie tam cilvēks ir ārstējies, bet šie rodas no jauna. Tad, manuprāt, ir jāizdomājas dziļāk,kāpēc mani tas nomoka. Māsai bija šāda situācija, parunājot secināja, nokā tas varētu būt,jo metās pēc konkrētām situācijām, kur lielu lomu spēlēja tāda emocija kā skaudība.

Neviens nerunā, ka nevajag apmeklēt ārstus, izmantot medicīnas pakalpojumus. Tas, protams, ir primārais, bet aizdomāties par dažāda veida cēloņiem - lietderīgi.

Bet tas ir tikai mans viedoklis!
09.10.2014 13:17 |

Reitings 81
Reģ: 07.09.2013
Piekrītu, un pašai šis viss šobrīd ir ļoti aktuāli, kaite pēc kaites un reāla apzināšanās, ka tas viss no emocionālā stāvokļa un tā, ka nezinu, kā to dabūt uz tip top. Labās domas un pozitīvais skats uz dzīvi tādam reālistam kā man diemžēl nelīdz. Bet, kamēr nelīdz, izlīdzos ar medikamentiem. Ja kāda gudra dvēsele man pateiktu, kā to visu citādāk, ar lielāko prieku to darītu, bet kaut kā nesanāk.
Problēma pēc problēmas, kaite pēc kaites, un tā viss uz riņķi. Tiec nu skaidrs, ar ko sākt visu risināt.
A kādai no tām gudrajām grāmatām pat laika nav, žēl.
09.10.2014 13:17 |

Reitings 779
Es domāju, ka grāmatas doma jau ir ne jau par to,ka slimība pāries pati no sevis, bet gan par to, ka slimības vispār varētu nerasties. Jo - vai tad nevienam nerodas jautājums- kādēļ viens saslimst n tās reizes gadā, cits vesels kā rutks. ?

+++
09.10.2014 13:18 |

Reitings 779
Un tām, kas nepiekrīt domu spēkam, vai tiešām kaut kad bērnībā nav bijis tā, ka negribas iet uz skolu, domājat "kaut man rīt būtu temperatūra utt". Un woallaa no rīta piecelies..hmm. tiešām, jūtos sūdīgi, tā kā galva reibst, bezspēks.?
09.10.2014 13:20 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Es ticu zinātniskai literatūrai, neviz ezotērikai.

+++

Tāpat kā es vienmēr izvēlēšos medicīnu, nevis pesteļotājas un medikamentus nevis pozitīvās domas vai tamlīdzīgas ''ārstēšanās''.
Taču, tie ir mani uzskati un esmu sapratusi, ka nav jēgas pretēji domājošajiem mēģināt kaut ko teikt vai uzsākt kaut kādas diskusijas. Tas ir diezgan bezcerīgi, tāpēc katrs lai dara kā grib. Vienīgais, man dusmas uzdzen, kad vecāku uzskatu šajos jautājumos dēļ, cieš bērni un pusaudži.
09.10.2014 13:21 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
pozitāvajā domāšanā galvenā fiška ir nevis ārstēšanā ar "gaišām domām" bet strādāšana ar sevi lai līdz slimībai nemaz nenokļūtu. Respektīvi ja es jau 2x esmu pārslimojusi iesnas, ļoti iespējams būs arī 3. vai ne? Tāpēc, ka zema imunitāte. Un tālāk skatāmies, kāpēc viņa tāda ir. Vai tas ir kaut kas par ko satraucamies, vai tas ir nogurums vai arī gluži vienkārši, tas, ko ēdam? Attiecīgi savedam sevi kārtībā un nemokamies ar iesnām nr. 3!
09.10.2014 13:29 |

Reitings 889
Reģ: 04.07.2014
Tur jau tas jautājums? Kā mazāk stresot,neturēt sevī visu?

Mainot attieksmi. Saka , ka 10 % ir dzive un 90% attieksme .
09.10.2014 13:29 |

Reitings 866
Reģ: 05.04.2009
Piekrītu.
Pati vairākkārtīgi esmu pārliecinājusies, ka slimības rodas manā galvā.
Jo sevišķi visi hroniskie simptomi, kas vairākkārtīgi atkārtojas, kā ilgāku laika posmu pār mani valda negatīvas emocijas.
Tomēr uzskatu, ja ir nopietna saslimšana ar pozitīvām domām un zāļu tējiņu uzlējumiem vien nepietiks, vajag medicīnisku palīdzību.
Šobrīd arī ir šis tas, kam, iespējams, par pamatu ir tieši mentālais stāvoklis, jo ārsti ar visām analīzēm un izmeklējumiem neko sakarīgu nevar pateikt.
Bet pagaidām nerisinu šo jautājumu. Tāds stand by režīms.
09.10.2014 13:34 |

Reitings 866
Reģ: 05.04.2009
pozitāvajā domāšanā galvenā fiška ir nevis ārstēšanā ar "gaišām domām" bet strādāšana ar sevi lai līdz slimībai nemaz nenokļūtu.

+++
09.10.2014 13:37 |

Reitings 81
Reģ: 07.09.2013
Tad jau laikam jāsaprot, kā "savest sevi kārtībā". Visi vienmēr piemin to pozitīvo domāšanu un gaišās domas, bet, ja vien būtu kāds manuālis tam :)
Un ir situācijas, kurās nu nekādi nesanāk turēties pie pozitīvo domu principa, man tuvam cilvēkam ir kāds, kurš emocionāli beidz nost ik dienas, gan ar vārdiem, gan darbībām. Kamēr netiec brīvs no šāda cilvēka, nu nesanāk būt optimistam. Toties ļoti labi var novērot, kā veselība sabrūk.
09.10.2014 13:51 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Grēta , tad vajag atsiet karmiskos mezglus. Ir semināri par šo tēmu, pati neēsmu bijusi gan.
09.10.2014 14:00 |

Reitings 1152
Reģ: 01.04.2014
Dažas te šausmīgi pārspīlē. Tak kur ir rakstīts, ka ārstēties vajag tikai ar pozitīvo domāšanu (to jūs pašas izfantazējāt)? Runa ir par to, ka vajag apzināties, izprast un izlabot slimības cēloņus, kuri bieži vien ir psiholoģiski, nevis sēdēt mājās, domāt pozitīvi un neko nedarīt. Neviens nenoliedz medicīnu. Man pašai vienu laiku slimības bija bieža parādība, angīnas, haimorīts, vieglākas un smagākas saaukstēšanās, utml. Dzēru zāles, dzēru antibiotikas, dzēru līdzekļus, kas it kā stiprina imunitāti, uz brīdi pārgāja, bet pēc laiciņa atkal saslimu. Tolaik bija problēmas ģimenē, jutos slikti, nedroši, tiklīdz to sapratu, mēģināju izlabot un arī sāku justies labāk, slimības vairs neparādījās, tagad jau vairāk kā gadu neesmu slimojusi.
09.10.2014 14:32 |

Reitings 779
Paldies, meitenes par komentāriem. Interesanti palasīt Jūsu viedokli.

Tāpēc jau šī ir diskusija, jo ašķiras viedokļi un interesanti palasīt visas domas.
09.10.2014 16:04 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Arī esmu nedaudz lasījusi par šo tēmu un piekrītu. Protams - samērīgā izpratnē. Nevis tā, ka cilvēkam ir vēzis, bet viņš ārstējas tikai un vienīgi ar šādām ezotēriskām gudrībām. Taču izprast slimības cēloņus, pamainīt kaut ko savā ikdienā, lai tā būtu labāka no šī viedokļa u.tml. - ļoti pat atbalstu. Domāju, ka šāds ezotērisks skatījums var būt kā sākums slimības ārstēšanai, lai neķertos uzreiz pie medicīnas, vai kā papildu līdzeklis.
10.10.2014 13:15 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Samaara - atļaušos Tev nepiekrist... jo diemžēl depresiju zāles ir tīrākais bullshit... par ķimijas līmeni smadzenēs, to regulēšanu ar zālēm... esmu pētījusi šo tēmu par depresiju zālēm, šizofrēniju, ADD, ADHD, psihotropām vielām utt.... depresija nav ārstējama ar medikamentiem, nav.... ja ir interese kaut vai varu ieteikt noskatīties pāris filmas (dokumentālās) par šo tēmu:

https://www.youtube.com/watch?v=QeYR5gR9NeQ

https://www.youtube.com/watch?v=IgCpa1RlSdQ

Man tās filmas kādu brīdi apkārtējie cilvēki bāza priekšā pakaļā, jo es lietoju zāles. Ko var teikt.. Lai arī nav krievu ražojums, bet izskatās pēc RenTV baiso faktu un atmaskošanas filmu sērijas.
10.10.2014 13:20 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Bellakilla
Tu rakstīji, ka cilvēks nav radīts slimošanai. Acīmredzot, Tu to zini. Tātad, loģiski domājot, tu zini arī to kam un kā tad īsti ir ar cilvēku un tā misiju uz zemes? Pastāsti man arī. :D

Par pašu tēmu neticu. Slimība ir slimība. Ja cēlonis ir galvā tad tur arī tas paliek, kamēr pie darba neliek speciālistu. Kas attiecas uz to, ka dažas slimības var novērst ar domu palīdzību - uzskatu, ka tad tā ir izfantazēta kaite. Līdzīga situācija ir ar riebīgām lietām - jā kāds stāsta, ka viņam ir utis, tad tas šķiet riebīgi un uzreiz liekas, ka pašam arī kaut kas rāpo. Cilvēka fantāzijai nav robežu. Un ko tikai neizfantazēsi, ja negribēsies uz darbu iet, gribēsies lai ap tevi čubinās un tā tālāk.
10.10.2014 14:30 |

Reitings 124
Reģ: 02.06.2014
Priekš pozitīvas domāšanas iesaku iešaut pārsimts gramus XO konjaka, tad visas slimības pāriet vai arī neliekas tik būtiskas. Pret depresiju var mēģināt rumkolu ar ecstasy.

Savādāk piekrītu uzskatam, ka jābūt mierā un harmonijā ar sevi, tad arī nav problēmas ar galvu, kuraas mēs visbiežāk liekam risināt citiem.
10.10.2014 15:02 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Daļēji piekrītu, jo veselā miesā, vesels gars. Ir vairākas grāmatas, piemēram T.Detlelsens, R.Dālke "Slimība kā ceļš".
10.10.2014 15:07 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Tāpat kā neticu, ka tā vietā, lai ietu pie ārsta, vajag padomāt labas domas un slimība pāries.

Es nedomāju, ka ar domām vien, var izārstēties, bet ir radikāli jāmaina savs dzīves stils, jāmaina domāšana un jākļūst nesavtīgam.
10.10.2014 15:10 |

Reitings 149
Reģ: 12.05.2014
Ne grama neticu.

Cilvēka fantāzijai nav robežu. Un ko tikai neizfantazēsi, ja negribēsies uz darbu iet, gribēsies lai ap tevi čubinās un tā tālāk.

+1

Tas pats, kas ticēšana māņticībām - pār ceļu pārskrien melns kaķis, tad kādam, kas tic visām māņticīgajām muļķībām arī sāk likties, ka pēkšņi vairs neveicas un fantāzija izpleš spārnus...
10.10.2014 15:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits