Ļoooti plaša tēma...
Priekšroku dodu sausiem. Sarkanos parasti lietoju aukstākā laikā, karstajam, manuprāt, piestāv baltais un rozā.
Patīk eksperimentēt. No frančiem vairos, jo asociācijas tādas, ka tādas pašas kvalitātes čīlieti vai argentīnieti var nopirkt krietni lētāk. Itāļi ir interesanti, jo daudz dažādu vīnogu un kombināciju, bet var arī iegrābties.
Viens baltais, ko iesaku - Lugana. Ražotājs var būt cits, taču konkrētais ir pārbaudīts un Latvijā nopērkams:
No sarkanajiem patīk amerikāņu Zinfandel vīni. Konkrēti šis ir dzerts un izskatās Latvijā arī izdzerts (runa par gadu):
Vienubrīd Krustpunktos bija jaunāks Wente zinfandel vīns nopērkams, bet tagad sen tur neesmu bijusi.
Vēl pārbaudīts sarkanais no Sicījas Nero d'Avola vīnogām:
Parasti pirkts Eirovīnā. Bet jāizdzer vienā reizē, jo atstāts kaut uz nākamo dienu ledusskapī kļūst negaršīgs.
Interesanti šķiet Shiraz un Pinot noir vīnogu vīni. Bet pēdējie labi parasti ir padārgi.