Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ābolu kūka

 
Reitings 535
Reģ: 28.12.2012
Sveikas!
Vairāki jautājums par ābolkūkām tām, kurām patīk rosīties pa virtuvi.
Kuru ābolkūku Jūs labāk ieteiktu taisīt:
a) http://www.rct.lv/lv/iesakam/tinas-abolkuka/
b) http://nra.lv/maja/virtuve/116988-recepte-abolu-sarlote.htm
Kā sanāk garšīgāk:
1) Ja sviestu liek mīklā iekšā vai tikai ietauko pannu?
2) Ja krējumu jauc mīklā vai pārziež pāri āboliem?
3) Vairāk vai mazāk olas (jo tajā vienā receptē bija 2 olas, bet otrā - veselas 9), kāda īsti starpība?
4) Kā taisa to drumstalu mīklu? Vai labāk vienkārši taisīt parasto?
Ceru uz Jūsu atsaucību :)
30.09.2014 18:23 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Kas kuram garšīgāks. Tu jau jauc visu kopā vienā putrā.
30.09.2014 18:32 |
 
Reitings 535
Reģ: 28.12.2012
Internetā ir tik nenormāli daudz dažādas receptes, tāpēc varbūt kāda var ieteikt kādu sevis pārbaudītu garšīgu recepti. Var arī ar kādiem krēma pildījumiem.
30.09.2014 18:32 |
 
Reitings 535
Reģ: 28.12.2012
Annie, pagaidām neko vēl nejaucu kopā, neesmu sākusi gatavot :D Receptes ir pārāk dažādas un es esmu apjukusi, jo gribu no katras to labāko, tāpēc arī prasu Jūsu ieteikumus.
30.09.2014 18:34 |
 
Reitings 306
Reģ: 23.08.2014
kulinārijā esmu sajūtu cilvēks,viss pēc izjūtām, tā arī vislabāk sanāks,arī garšu kārpiņas katram savādākas, es taisu vienmēr ļoti vienkārši un sanāk gardi..



šī izskatās gardi http://www.receptes.lv/receptes/bumbieru-vai-abolu-kuka-ar-krejuma-parlejumu/
30.09.2014 18:39 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Kā sanāk garšīgāk:
1) Ja sviestu liek mīklā iekšā vai tikai ietauko pannu?
2) Ja krējumu jauc mīklā vai pārziež pāri āboliem?
3) Vairāk vai mazāk olas (jo tajā vienā receptē bija 2 olas, bet otrā - veselas 9), kāda īsti starpība?
4) Kā taisa to drumstalu mīklu? Vai labāk vienkārši taisīt parasto?


Pannu ietauko ar sviestu, lai kūka nepiedeg. Liek mīklā, lai nav sausa. Biskvīta mīklai, protams, taukvielas nepievieno (tikai olas, milti, cukurs).

Ir mīklas, kur sastāvā ir krējums. Ļoti garšīga ir parastā ābolu plātsmaize ar krējuma pārlējumu (krējumu sajauc ar olu, kanēli un cukuru).

Drumstalas taisu tā: miltus sajauc ar aukstu sviestu un cukuru.
30.09.2014 18:44 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Ābolu kūkas var pagatavot dažādi, jāņem vērā, kāda mīkla vai garnējums (bez āboliem) Tev iet pie sirds.
30.09.2014 18:45 |
 
Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Mana gardā ābolkūka ir tāda:
Mīklai:
6 olas
6 ēd.karotes cukura
6 ēd.karotes miltu
cepamais pulveris (ja ir pārliecināts, ka kūka pacelsies no uzputotajām olām, tad cepamo pulveri var nelikt)
Saputo olas ar cukuru un pēc tam iecilā miltus (var putot atsevišķi dzeltenumu + cukuru sajaukt ar miltiem un tad iecilāt atsevišķi saputotu olas baltumu)

Lej uz pannas. Pāri liek sagrieztu ābolu šķēlītes (tādus skābenus ābolus).
Liek cepties uz 40-50 minūtēm.
Kad mīkla un āboli izcepušies taisa sulīgumu kūkai: skābais krējums + 1 ola (var arī nelikt) + cukurs. Jāsanāk saldam šķidram krēmam.
Lejam pāri kūkai un ieliekam velreiz cepeškrāsnī uz 5-10 minūtēm.

Voila, kūka gatava. Ļoti garda, ļoti maiga, ļoti gaisīga.
30.09.2014 18:49 |
 
Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Man ābol kūkas negaršo,garšo plātsmaizes.
Ilgi meklēju līdz atradu to ko tagad saucu par visssssssssss garšīgāko plātsmaizi .
http://kikasvirtuve.blogspot.com/2011/08/mana-milaka-abolu-platsmaize.html
30.09.2014 19:10 |
 
Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Odrija tā recepte arī izskatās laba:)
30.09.2014 19:12 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Nu, čau! Nevar no katras receptes labāko. Nevar pēc biskvīta mīklas receptes gatavojamai kūkai vienkārši sviestu pievienot un gribēt rezultātu. Ja gribi kūku ar sviestu, izvēlies recepti ar sviestu. Visticamāk, ka tādai kūkai, lai nesanāktu galoda, vajadzēs cepampulveri, kamēr biskvīta mīklas (cukurs, olas, milti) iztiks bez tā, ja, kā Gita42 minēja, olas būs kārtīgi saputotas.
Turklāt rēķinies, ka otrā receptē tevis izvēlētajā receptē ir milzīga porcija, jo principā recepte ir gandrīz tāda pati kā Gitas, kas, manuprāt, ietilptu 25 cm diametra formā.
30.09.2014 19:23 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Pēdējā laikā izmantoju universālu recepti, kurā mainu pēc vajadzības tikai produktu daudzumu. Ierastais apjoms:
200 g. sviesta
200 g miltu
200 g cukura
3 olas (bet var arī mazāk)
1-2 tējkarotes cepampulvera (drošāk ar 2, lai paceltos, bet parasti sanāk arī ar 1)
Puto sviestu (es parasti uz mazas uguns pakausēju, lai mīkstāks) ar cukuru, pa vienam pievieno olu dzeltenumus. Sajauc miltus ar cepampulveri un pievieno sviesta/cukura/olu masai.
Beigās iecilā putotu olas baltumu
Pēc vēlēšanās var pievienot 3-4 sgrieztus ābolus, vai kādas saldētas ogas.
Pēdējā laikā kādu 50 g miltu vietā lieku mandeļu miltus/maltas mandeles vai citus riekstus.

Bet nekāds diētas draugu variants tas nav. Biskvīta mīklas kūkas ir liesākas.
30.09.2014 19:35 |
 
Reitings 700
Reģ: 03.03.2013
Es pirms pāris gadiem arī meklēju foršu ābolkūkas recepti, bet beigās paliku pie plātsmaizes. Šī sanāk ļoti garda un ir vienkārša, ar bildēm. Tikai es cepu zemākā temperatūrā un nedaudz ilgāku laiku, izmantoju cepampapīru, lieku arī mazāk cukura :D Vēl man patīk, ja tā pāri pārlejamā masa ir lielākā daudzumā, nekā norādīts receptē.
30.09.2014 19:38 |
 
Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Gribu izcept ābolu rausi, jeb pīrāgu. Ir kāda eksperte?
30.09.2014 19:40 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Tikko ieliku krāsnī veselīgo ābolkūku, kas sastāv no bezpiedevu jogurta, auzu pārslām, medus, āboliem.
30.09.2014 19:45 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Autores ieliktās liekas pārāk sausas, jo parastais biskvīts gandrīz tik ar āboliem.

Meklēju ko slapjāku un izskatās, ka noderēs man dažas no ieliktajām. Paldies. :)
30.09.2014 19:47 |
 
Reitings 535
Reģ: 28.12.2012
Liels paldies, visām meitenēm, kuras atsaucās! :)
Izcepu nevis kūku bet ābolu kēksiņus un dažiem arī uzliku krējumu ar kanēli, sanāca ļoti garšīgi. Bet kamēr vēl ābolu laiks, izmēģināšu arī pārējās ieliktās receptes. Paldies!
30.09.2014 22:07 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
http://www.sievietespasaule.lv/receptes/saldie_cepumi_kukas/drupacu_abolmaizes_recepte/

mana top kuuka :) Es tik lieku vairak krejumu, lai taa masa taada shkjidraka :) taaaada njaaammmaaa:)
30.09.2014 22:52 |
 
Reitings 306
Reģ: 23.08.2014
Man jautājums meitenēm, vai ir iespēja taisīt ābolu plātsmaizi, ja nav kefīrs, bet ledusskapī ir lauku piens, kas stāv jau 5 dienas, nebūs par šķidru??
03.10.2014 12:31 |
 
Reitings 306
Reģ: 23.08.2014
hey?
03.10.2014 12:37 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits